„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šaltymečio skanumynas: silkės ir burokėlių amplua su baravykų pudra

Link žiemos reikia baravykų ir silkės natos. Sutinkate? Tuomet pakvieskite į vakarinę virtuvės puotą ir virtų burokėlių. Užtepėlė pavyks greitai, bus gardi ir nukelianti į adventinį laikotarpį.
Burokėlių užtepėlė su silke
Burokėlių užtepėlė su silke / Shutterstock nuotr.

O dabar apie tai, ko gi jai reikės.

Receptui reikės:

  • 2 virtų burokėlių,
  • 1 marinuotos silkės,
  • 1 svogūno galvutės,
  • 1 šaukštelio pomidorų padažo,
  • 4 šaukštų džiovintų baravykų miltelių (galima ir kitokių džiovintų grybų),
  • 2 lauro lapelių,
  • pipirų (kvapiųjų ir karčiųjų),
  • 4 šaukštai aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

Burokėlius susmulkiname per burokinę tarką ir siunčiame į keptuvę, kaip ir džiovintų baravykų trupinius.

Kol jie kepa susipjaustome svogūną ir siunčiame burokui į draugiją, šalia pakviečiame lauro lapelius, pipirus.

Prieš kepimo pabaigą pagardiname šaukštelių pomidorų pastos ar padažo.

Kol gardus pagardas vėsta, susipjaustome silkę ir užklojame jau pravėsusį buroko ir jo draugų patalą.

Paprasta, bet labai gardu su riekele juodos duonos ar mielinės tešlos bandele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“