O dabar apie tai, ko gi jai reikės.
Receptui reikės:
- 2 virtų burokėlių,
- 1 marinuotos silkės,
- 1 svogūno galvutės,
- 1 šaukštelio pomidorų padažo,
- 4 šaukštų džiovintų baravykų miltelių (galima ir kitokių džiovintų grybų),
- 2 lauro lapelių,
- pipirų (kvapiųjų ir karčiųjų),
- 4 šaukštai aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
Burokėlius susmulkiname per burokinę tarką ir siunčiame į keptuvę, kaip ir džiovintų baravykų trupinius.
Kol jie kepa susipjaustome svogūną ir siunčiame burokui į draugiją, šalia pakviečiame lauro lapelius, pipirus.
Prieš kepimo pabaigą pagardiname šaukštelių pomidorų pastos ar padažo.
Kol gardus pagardas vėsta, susipjaustome silkę ir užklojame jau pravėsusį buroko ir jo draugų patalą.
Paprasta, bet labai gardu su riekele juodos duonos ar mielinės tešlos bandele.