Ingredientai:
- 500 g varškės;
- 150 ml pieno;
- 4 kiaušiniai;
- 100 g cukraus;
- 1 pakelis vanilinio cukraus;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė;
- 100 g manų kruopų;
- 3 obuoliai;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- sviesto skardai ištepti.
Gaminimas:
1. Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame išbrinkti.
2. Dubenyje iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į masę įmaišome varškę, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išbrinkusias manų kruopas. Labai gerai išmaišome.
3. Visą šią masę supilame į sviestu išteptą kepimo indą (naudojau atsegamais kraštais) ir dedame į iki 175 C įkaitintą orkaitę. Kepame 20 min.
4. Tuo metu paruošiame obuolius: nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome riekelėmis, pjaudami ne iki pat galo.
5. Tokias obuolių puseles su įpjovomis dedame ant tešlos, truputį įspaudžiame ir kepame dar apie 40 min.
6. Iškepusį pyragą atvėsiname ant grotelių ir apibarstome cukraus pudra.
Tinklaraštis „Samčio užrašai“, kurio autorė Odeta Kudopčenkė, skirtas visiems, mėgstantiems suktis virtuvėje. Daugelis receptų čia paprasti, dažniausiai net nereikalaujantys ypatingų ingredientų, tačiau patiekalai gimsta gardūs ir įdomūs. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų „Samčio užrašai“ receptų.