Gardžiam granatų šašlykui reikės:
- 2 kg kiaulienos sprandinės,
- 0,5 litro granatų sulčių,
- druskos (pagal skonį),
- juodųjų pipirų, raudonėlio, čiobrelio (pagal skonį),
- 2 galvučių svogūnų.
Gaminimas
Kiaulienos sprandinę supjaustome stambesniais kvadrato formos gabaliukais.
Kuo mažiau mėsos nuoplaišų, tuo mažiau šašlykas apdegs ir išliks sultingas. Taigi, pjaustome atsakingai.
Pabarstome druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, pamaišome su riekelėmis pjaustytu svogūnu ir gerai paminkome.
Tada mėsą sudedame į puodą, užpilame ją granatų sultimis ir siunčiame į šaldytuvą. Idealu, jei taip paruošta mėsa pasibūtų pernakt ar net visą parą.
Svarbiausias momentas, pasak skaitytojos, leisti jiems gerai įrūgti ir įsistovėti, tuomet skonis garantuotas. Bet apie viską iš eilės.
„Kepimo dieną reikėtų pasiruošti beržinių ar uosinių malkų, žinoma, galima rinktis ir anglis.
Labai svarbu kepant šašlykus jų iešmus suglausti: taip jie mažiau išsausės.
Na, o gardžiausiai iškepę šašlykai valgosi su sezoninėmis daržovėmis ir, žinoma, marinuotais svogūnais. Beje, juos marinuoti galite taip pat granatų sultyse", – išmėginti jau šį birželį asmeninį receptą kviečia Urtė.