Tiesa, kiekiai čia nemaži, nes Ričardo šeimyna nemaža.
Reikės:
- Sprandinės – 4.5kg,
- Sojos padažo – 200 ml,
- Alyvuogių aliejaus – 80/100 ml,
- Česnako 2galvų vidutinio dydžio,
- Pomidorų padažo 250 ml,
- Majonezo 250 ml,
- Prieskoniai: žvėrienai, mėsą minkštinanti druska, kvapnieji pipirai, raudonėlis.
Gaminimas:
Supjaustom sprandinę gabaliukais – dydis pagal poreikį, koks kam patinka.
Mėsą užpilame sojos padažu, išmaišome, paliekame 15min. Tuo tarpu valome česnaką, kuri suspaudžiame per česnako spaustuvę, dedam į jau užpiltą sojos padažu mėsą – išmaišome.
Tada beriam prieskonius, paliekame ~2 val. marinuotis.
Supilame alyvuogių aliejų, gerai išmaišome, ir labai svarbu, kiekvieną mėsos gabaliuką paspausti/paminkyti kumštyje – marinato kvapas užburiantis.
Jei yra laiko, tokį marinatą palieku per naktį, ryte prieš važiuojant į darbus užpilu majonezu, išmaišau.
Vėliau, kelios valandos prieš kepant supilame pomidorų padažą, gerai išmaišome.
Iškepus – mėsa minkšta, sultinga ir visiems labai patinka.
Padažiukas-perliukas: marinuoti agurkėliai, česnakas, krapai, citrinos sultys, druskytė, grietinė – blenderis čia būtinas.
Po poros valandų šaldytuve, sustingsta – pasakiškai prie mėsos.
Atminkyme, jog ir valgymui reikia turėti saiką.
Skanaus!
Dėkojame Ričardui už receptą! Kviečiame dalintis ir jus!