Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šašlykų receptą atsiuntęs Ričardas: taip skanu, kad negalėsit sustoti

„Valgydami nepamirškit saiko“, – juokauja Ričardas, konkursui atsiuntęs savo šašlykų receptą. Skaitant jį jau ima bėgti seilės, tiek čia visokių aromatų. Kviečiam išmėginti!
Šašlykai
Šašlykai / 123RF.com nuotr.

Tiesa, kiekiai čia nemaži, nes Ričardo šeimyna nemaža.

Reikės:

  • Sprandinės – 4.5kg,
  • Sojos padažo – 200 ml,
  • Alyvuogių aliejaus – 80/100 ml,
  • Česnako 2galvų vidutinio dydžio,
  • Pomidorų padažo 250 ml,
  • Majonezo 250 ml,
  • Prieskoniai: žvėrienai, mėsą minkštinanti druska, kvapnieji pipirai, raudonėlis.
Asmeninio arch. nuotr./Ričardo šašlykai
Asmeninio arch. nuotr./Ričardo šašlykai

Gaminimas:

Supjaustom sprandinę gabaliukais – dydis pagal poreikį, koks kam patinka.

Mėsą užpilame sojos padažu, išmaišome, paliekame 15min. Tuo tarpu valome česnaką, kuri suspaudžiame per česnako spaustuvę, dedam į jau užpiltą sojos padažu mėsą – išmaišome.

Tada beriam prieskonius, paliekame ~2 val. marinuotis.

Supilame alyvuogių aliejų, gerai išmaišome, ir labai svarbu, kiekvieną mėsos gabaliuką paspausti/paminkyti kumštyje – marinato kvapas užburiantis.

Jei yra laiko, tokį marinatą palieku per naktį, ryte prieš važiuojant į darbus užpilu majonezu, išmaišau.

Vėliau, kelios valandos prieš kepant supilame pomidorų padažą, gerai išmaišome.

Iškepus – mėsa minkšta, sultinga ir visiems labai patinka.

Padažiukas-perliukas: marinuoti agurkėliai, česnakas, krapai, citrinos sultys, druskytė, grietinė – blenderis čia būtinas.

Po poros valandų šaldytuve, sustingsta – pasakiškai prie mėsos.

Atminkyme, jog ir valgymui reikia turėti saiką.

Skanaus!

Dėkojame Ričardui už receptą! Kviečiame dalintis ir jus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas