Sausainiai, keksiukai ir meduoliai darželinukų ar mokinukų Kalėdų šventei: 20 receptų

Per keletą ateinančių dienų neliks mokyklos ir darželio, kuriame nebūtų repetuojami eilėraštukai, dainelės, gludinami spektaklių scenarijai. Mažieji aktoriai, dainininkai ir eilėraščių deklamuotojai tikrai nusipelnys šventinių skanėstų, tad iškepkite jų jaukiai vaikiškai šventei. Siūlome rinktis net iš 20-ies smulkiųjų kepinukų receptų.
Mažylis ir kalėdinių sausainių rinkinys
Mažylis ir kalėdinių sausainių rinkinys / Vida Press nuotr.

Meduoliai ir imbieriniai sausainiai:

Kalėdiniai meduoliai
Receptas: Kalėdiniai meduoliai
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 400.00 g (300 g kvietinių ir 100 g rupių ruginių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 130.00 g
Margarinas: 100.00 g (tirpintas margarinas arba sviestas)
Medus: 100.00 g
Kakava: 1.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (malti)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Medų, sviestą ir miltelinį cukrų ištirpinkite garų vonelėje.
  2. Atvėsinkite ir sumaišykite su išplaktais kiaušiniais, suberkite sodą ir persijotus sausus produktus.
  3. Užminkykite tešlą, iškočiokite 0,5 cm storio lakštą, spauskite formele meduolius ir kepkite 180 °C orkaitėje 8–10 min. Skanaus!

Receptą atsiuntė Rita Matulkaitė

Suskleisti
Imbieriniai sausainiai
Receptas: Imbieriniai sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 274
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 125.00 g
Pienas: 5.00 valg. š.
Medus: 3.00 valg. š. (natūralaus)
Miltai: 350.00 g
Rudasis cukrus: 200.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - maltų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - kvapniųjų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - glajui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - glajui)
Miltelinis cukrus: 1.00 puodelis (glajui)
Kaip gaminti
  1. Sviestą, pieną, medų ir cukrų dėkite į puodą ir viską ištirpinkite, kai viskas ištirpsta sudėkite prieskonius, kartais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
  2. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir į juos supylus truputį atvėsintą sirupą gerai išmaišykite ir suminkykite.
  3. Visą tešlą sulipinkite į vieną gumulą ir bent valandai dėkite į šaldytuvą. Padalinus tešlą į kelias dalis kočiokite kuo plonesnius blynus ir sausainių formelėmis spauskite norimus sausainius, plačiu peiliu arba mentele atsargiai perkelkite ant skardos, ištiestos  kepimo popieriumi, kepkite apie 12-15 min 180 laipsnių orkaitėje.
  4. Gaminame glajų: Kiaušinį gerai nuplaukite su geriamąja soda, nusausinkite, atskirkite trynį nuo baltymo.
  5. Baltymą lengvai suplakite išspauskite citrinos sulčių ir po truputi plakant palaipsniui dėkite miltelinį cukrų, kol glajus bus reikiamo tirštumo.
  6. Dėkite į nedidelį maišelį prakirpkite jo kampuką, dekoruokite iškepussiius ir atvesusius sausainius, skanaus!

Receptą atsiuntė Rasa B.

Suskleisti
Kalėdiniai imbieriniai meduoliai
Receptas: Kalėdiniai imbieriniai meduoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 49
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (tinka ir margarinas)
Cukrus: 225.00 g („Panevėžio Plius“)
Sirupas: 280.00 ml („Dansukker“ auksaspalvio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - didelis - tešlai ir 1 - baltymas - glajui)
Gvazdikėliai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Soda: 1.00 arbat. š. (1,5 - valgomosios)
Miltai: 480.00 g (kvietinių)
Miltelinis cukrus: 240.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - glajui)
Kaip gaminti
  1. Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę! Naudokite įvairias formas, kurių galite parsisiųsti čia, ar pasiruoškite savo formas.  Iškepę meduolius, kvieskite vaikus glajumi dekoruoti meduolių!
  2. Ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktą kiaušinį,  prieskonius ir sodą. Suberkite miltus ir palikite per naktį. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius. Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūroje.
  3. Sudėkite visas glajaus sudedamąsias galis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol mase taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.
  4. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant tešlos gaminimo laiko.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Kalėdiniai sausainiai
Receptas: Kalėdiniai sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 52
Receptas
Ingredientai
Miltai: 350.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto)
Margarinas: 100.00 g (kepiniams)
Rudasis cukrus: 175.00 g
Cukraus sirupas: 4.00 valg. š. (auksaspalvio)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelio)
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir visais prieskoniais, pirštais į miltus įtrinkite margariną, tada įmaišykite cukrų.
  2. Per vidurį padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį ir cukraus sirupą.
  3. Užminkykite vientisą tešlą. Ilgiau paminkius, tešla neturėtų lipti prie rankų.
  4. Ant lengvai pamiltuoto stalviršio iškočiokite tešlą į pusės centimetro storio lakštą.
  5. Formelėmis spauskite sausainius ir perkelkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  6. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 10 minučių. Kelias minutes leiskite sutvirtėti skardoje, o visiškai atvėsti perkelkite ant grotelių.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Imbieriniai sausainukai
Receptas: Imbieriniai sausainukai
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.2 / 62
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 100.00 g
Medus: 100.00 g (arba sirupo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š. (Baltam glajui; miltelinio)
Citrinos: 1.00 vnt. (Baltam glajui; šaukštelis citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite. Sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska.

2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įpilkite sirupo arba medaus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, užminkykite kietoką tešlą, padalykite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1–2 val. palaikykite šaldytuve.

3. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 3–4 mm storio lakštą, sausainių formelėmis išspauskite įvairias figūrėles. Skardą užtieskite kepimo popieriumi, išdėliokite sausainukus. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje maždaug 10–15 min. Atvėsinkite.

4. Miltelinį cukrų sumaišykite su citrinų sultimis. Glajus turi būti kuo tirštesnis. Kulinariniu švirkštu išpieškite sausainukus. Leiskite glajui sukietėti.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti

Įvairūs gardūs sausainiai:

Trapūs dvispalviai sausainiai
Receptas: Trapūs šachmatiniai sausainiai
8 asmenims
Pagaminsite per 6 val.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 180.00 g (minkšto)
Kiaušinių tryniai: 3.00 vnt.
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Cukraus pudra: 80.00 g
Miltai: 300.00 g
Kakava: 2.00 valg. š. (kokybiškos nesaldintos)
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. (geriau naudoti ekologišką citriną, nutarkuokite tik geltonąją žievelės dalį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje išsukite sviestą su cukraus pudra, tebesukdami po vieną sudėkite trynius, berkite nutarkuotos citrinos žievelės, supilkite miltus ir išminkykite tešlą – ji turi būti švelni ir vienalytė.

2. Pusę tešlos atskirkite – ji tebūnie šviesi, o į kitą pusę berkite kakavą ir gerai išminkykite, kad kakava gerai pasiskirstytų. Abu tešlos gumulus atskirai įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms.

3. Išimkite abiejų spalvų tešlas ir kiekvieną jų iškočiokite iki maždaug 5–6 mm sluoksnio – lengviausiai tai pavyks, jei kočiosite tarp dviejų plastiko plėvelės sluoksnių – lengva nebus, bet pavyks. Iškočiotus lakštus darsyk dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent pusvalandį.

4. Dabar bus daugiausiai kruopštumo pareikalausiantis etapas – gaminsime formuosime šachmatinius sausainius. Aštriu peiliu supjaustykite lakštus 5–6 mm pločio lazdelėmis. O dabar jas beliks „sumūryti“. Pirmas aukštas: imkite dvi šviesias juosteles, tarp jų dėkite tamsią ir visos šios kompozicijos viršų patepkite kiaušinio baltymu. Antras aukštas: ant šviesių juostelių dėkite tamsias, o ant tamsios – šviesią juostelę bei vėl patepkite sluoksnį kiaušinio baltymu. Trečiasis aukštas: pakartokite pirmąjį aukštą. Turite gauti blokelį stačiais iš 9 lazdelių (galima klijuoti ir 4x4 = 16 lazdelių) stačiais kampais. Jei mėgstate preciziką, iš vienos ar kitos tešlos likučių iškočiokite 3–4 mm storio lakštą ir patepę jį kiaušinio baltymu, apsukite gautą blokelį – tuomet sausainiai turės rėmelį.

5. Suformuotus blokelius darsyk atšaldykite šaldytuve – vėl prireiks poros valandų, o galite palaikyti ir per naktį.

6. Supjaustykite blokelius maždaug 5–6 mm storio riekelėmis, svarbu, kad naudotumėte aštrų peilį, o blokelių pernelyg nespaudytumėte ir nemaigytumėte. Dėkite sausainėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 9–10 min.

7. Jei pritingite terliotis su šachmatiškomis kompozicijomis, galite tiesiog iškočioti abi tešlas į pailgus ovalus, dėti juos vieną ant kito (prieš tai apatinį patepus kiaušinio baltymu) ir suvynioti ritinėlį. Supjausčius atšaldytą ritinėlį gausite ne šachmatinius, bet kiek kitokius apvalius sausainius su kontrastingų spalvų ornamentu. Išvaizda kita, skonis toks pat geras.

Suskleisti
Avižinių dribsnių ir morkų sausainiai
Receptas: Avižinių dribsnių ir morkų sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (greitai paruošiamų)
Miltai: 100.00 g (kvietinių, arba viso grūdo, arba be glitimo, pvz., avižų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Klevų sirupas: 100.00 ml (arba medaus)
Morkos: 100.00 g (smulkiai sutarkuotos)
Kaip gaminti

Užuot naudoję cukrų, saldinkite sausainius natūraliais saldikliais (agavos arba klevų sirupu, medumi), o norėdami maistingesnio užkandžio, į masę galite įmaišyti sezamų, saulėgrąžų arba moliūgų sėklų.

Atminkite, kad iškepę sausainiai vėsdami sukietės, taps maloniai traškūs, todėl bus patogūs įsidėti į darbą ar mokyklą.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Kitame nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kokosų aliejų (arba sviestą), klevų sirupą arba medų (medų pakaitinkite, kad taptų skystas).

3. Sausus ingredientus sumaišykite su kiaušinio, sirupo ir kokosų aliejaus mase, o pabaigoje įmaišykite sutarkuotas morkas.

4. Šaukštu arba rankomis formuokite graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus, dėkite į skardą ir švelniai suplokite.

5. Kepkite apie 15–20 minučių, arba kol paruduos. Palikite atvėsti, kad sukietėtų.

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos sausainiai
Receptas: Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 18
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 50.00 g
Razinos: 50.00 g
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 0.50 arbat. š.
Rudasis cukrus: 50.00 g
Sviestas: 50.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š. (pabarstymui)
Kaip gaminti
  • Išimkite iš šaldymo kameros ir išpakuokite šaldytos tešlos lakštelius, tegul pakloti vienu sluoksniu ant miltais vos pabarstytos lentos ar stalviršio jie pabūna kambario temperatūroje apie 20 min – kol tešla nebebus ledinė ir įgaus paslankumo.
  • Tuo metu į elektrinį smulkintuvą supilkite riešutus, razinas, prieskonius ir sumalkite iki rupių trupinių – užtruksite 2–3 min. Perpilkite trupinius į dubenį, o tada supilkite išlydytą sviestą bei cukrų. Kruopščiai viską išmaišykite, kad gautumėte tirštą masę, kurioje tolygiai pasiskirstę visi ingredientai.
  • Atšilusią tešlą patepkite plaktu kiaušiniu, o tada ant kiekvieno lakštelio dėkite ir švelniai tolygiu sluoksniu paskirstykite riešutų-razinų įdarą. Atsargiai suvyniokite tešlą į ritinėlius (vynioti pradėkite nuo siauresniojo lakšto krašto – gausite trumpą storą ritinėlį). Dėkite juos į šaldytuvą bent 30 min. (galima ir 1–2 val.). Praėjus šiam laikui, išimkite ritinėlius ir aštriu peiliu supjaustykite juos maždaug 7–8 mm storio riekelėmis.
  • Dėkite šias riekeles į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami gana nemažus tarpus. Kepkite sausainius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje nuo 7 iki 10 min, kol sausainiai taps auksiškai rusvos spalvos. Atidžiai stebėkite, nes neprižiūrimi jie gali apdegti.
  • Išimkite iš skardos ir atvėsinkite ant grotelių. Puikus gardėsis su kava, arbata ar pienu, gardžiausi valgomi tą pačią ar kitą dieną, ilgiau nelaikykite.
Suskleisti
Sausainiai su aguonomis
Receptas: Sausainiai su aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.9 / 28
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Druska: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 puodelis (3/4)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Miltai: 2.00 puodelis (2 ir 1/3)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Aguonos: 2.00 valg. š.
Šokoladas: 100.00 g (pieniško su riešutais)
Kaip gaminti
  1. Sviestą suplakite su kiaušiniu, vanile, druska ir cukrumi.
  2. Įmaišykite pusę miltų ir kepimo miltelius.
  3. Likusius miltus įminkykite rankomis. Iš gautos tešlos formuokite nedidelius kamuoliukus (truputį mažesnius, nei graikiškas riešutas), vieną jų pusę pamirkykite sausose aguonose.
  4. Suformuotus sausainiukus sudėkite į švarią lėkštę ir kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  6. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Viduje, palikite kelių pirštų pločio tarpus, dėliokite atšalusius sausainėlius.
  7. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
  8. Šokoladą ištirpinkite ir jame pamirkykite vieną, iškepusių ir atvėsusių, sausainiukų pusę.
  9. Išdėliokite ant kepimo popieriaus ir palikite sustingti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Sausainiai su šokolado lašeliais
Receptas: Sausainiai su šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Pienas: 2.00 valg. š. (augalinis)
Rudasis cukrus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 puodelis (3/4 avižiniai ir 3/4 migdolų miltų)
Šokoladiniai lašeliai: (1/2) 1.00 puodelis
Cukrus: 1.00 puodelis (1/4 neapdoroto)
Kaip gaminti
  1. Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su migdolų pienu, ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  2. Į gautą masę sudėkite miltus, druską, neapdorotą cukrų ir viską gerai išmaišykite. Masė neturi būti per sausa ar per drėgna, taigi pagal tešlos konsistenciją reguliuokite miltų, pieno ir aliejaus kiekį.
  3. Į tešlą suberkite ir šokolado lašelius ir gerai sumaišykite.
  4. Išklokite kepimo popieriumi pailgą indą ir sudėkite gautą tešlą – galite gabalėliais arba vientisą. Pastaruoju atveju beliks supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  5. Prieš skanaudami palaikykite kelias valandas šaldytuve.
Suskleisti
Trapūs sausainiai
Receptas: Trapūs sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 142
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 350.00 g
Cukrus: 1.00 st. (0,5)
Miltai: 1.00 sauja (pagal poreikį (kol tešla taps vientisos tekstūros))
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 lapsnių. Sumaišykite 350 g sviesto, pusę stiklinės cukraus (arba miltelinio cukraus) bei žiupsnelį druskos.
  2. Dėkite miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta. Iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio ir formuokite sausainius.
  3. Kepkite 20–25 min., kol įgaus šviesiai auksinę spalvą.

 

Suskleisti
Minkšti šokoladiniai sausainiai
Receptas: Minkšti šokoladiniai sausainiai su bananais ir riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 110.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 110.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis, lengvai paplaktas)
Miltai: 125.00 g
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Kakava: 20.00 g (kokybiškos nesaldintos, skirtos kepiniams)
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Juodasis šokoladas: 100.00 g (sukapoto 0,5 cm dydžio gabaliukais arba šokolado lašelių (nemažiau, kaip 70% kakavos))
Bananai: 0.50 vnt. (50 g; sutrinto iki tyrės)
Pekaninių karijų riešutai: 170.00 g (stambiai sukapotų; galite keisti ir graikiškais riešutais)
Cukraus pudra: 100.00 g (apvoliojimui)
Kaip gaminti

1. Sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu arba tiesiog mediniu šaukštu dubenyje išsukite iki purios, lengvos, balsvos masės. Sukant po truputį supilkite kiaušinį, toliau maišykite, kol masė bus vientisa.

2. Į kitą sausą dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir cinamoną, išmaišykite. Supilkite į sviesto-cukraus-kiaušinio mišinį ir išmaišykite, kad masė taptų vientisa, tačiau nepersistenkite. Sudėkite trintą bananą ir šokolado gabaliukus ir vėl išmaišykite, kad ingredientai vienodai pasiskirstytų.

3. Gautos tešlos nebus įmanoma minkyti, nenustebkite, taip ir turi būti. Su visu dubeniu dėkite šią masę porai valandų į šaldytuvą – tegul sutvirtėja.

4. Sutvirtėjus masei, formuokite iš jos nedidelius, maždaug graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Jei rankos itin aplips tešla, kartas nuo karto jas nusiplaukite, tačiau nepasiduokite pagundai jas miltuoti ar berti papildomų miltų į tešlą.

5. Sukapotus riešutus suberkite į dubenį neaukštais kraštais ir kiekvieną suformuotą rutuliuką apvoliokite juose – rutuliukai turi gerai pasidengti, jie nebebus tokie lipnūs.

6. Didelę medinę lentelę ar plokščią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos gautus tešlos rutuliukus. Dėkite skardą ar lentelę su suformuotais sausainiais dar valandai į šaldytuvą.

7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (kaitinimas viršus-apačia, su vėjeliu). Išklokite dvi kepimo formas kepimo popieriumi.

8. Suberkite cukraus pudrą į dubenį ir apvoliokite joje kiekvieną sausainį – kad jo paviršius gerai pasidengtų.

9. Dėliokite rutuliukus ant paruoštų skardų palikdami tarp jų 2-3 cm tarpus. Suplokite juos iki 1 cm storio (ploniau nereikia, nes kepdami pernelyg išsausės).

10. Kepkite 10 min. Iškepę sausainiai bus gana minkšti, bet vėsdami sutvirtės. Pirmas 10 min. palikite vėsti skardose, o vėliau perkelkite ant specialių grotelių kepiniams (jei tokias turite). Gali būti valgomi ir dar šilti, ir jau atvėsę.

Suskleisti

Keksiukai:

Margi keksiukai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 116
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Suskleisti
„Ferrero Rocher“ keksiukai
Receptas: „Ferrero Rocher“ keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 17
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Miltelinis cukrus: 175.00 g
Kakava: 40.00 g
Pienas: 100.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 180.00 g
Lazdynų riešutai: 1.00 sauja
Šokoladinis kremas:(nedidelis indelis „Nutella“) 1.00 vnt.
„Ferrero Rocher“ saldainiai:(pakelis) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištirpinkite sviestą, leiskite atvėsti.
  2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, supilkite lydytą sviestą.
  3. Vis maišydami suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  4. Supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Suberkite lazdynų riešutus.
  6. Užpildykite kepimo formeles ir kepkite 20 minučių. Kai keksiukai iškepa, išpjaukite mažą skylę viršuje, įdėkite šaukštą „Nutella“ kremo ir patupdykite „Ferrero Rocher“ kamuoliuką.

Receptą atsiuntė Rūta K., Palanga.

Suskleisti
Keksiukai su džiovintomis spanguolėmis
Receptas: Keksiukai su džiovintomis spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Margarinas: 110.00 g (kepimui)
Miltai: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukrus: 110.00 g
Šokoladas: 100.00 g
Spanguolės: 4.00 valg. š. (džiovintų pagal skonį)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinų aromatas:(keli lašai) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Margariną ir šokoladą išlydykite ant silpnos ugnies.
  2. Supilkite cukrų ir, plakdami maišytuvu, įmuškite kiaušinius.
  3. Plakite, kol neliks cukraus granulių. 
  4. Suberkite miltus su kepimo milteliais.
  5. Išmaišykite ir suberkite nuplautas nusausintas spanguoles, įlašinkite citrinos aromato.
  6. Vėl viską išmaišykite ir gardžią tešlą pilkite į paruoštus kepimo indelius.
  7. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15–20 minučių.

Receptą atsiuntė Jolita G.,Tauragė

Suskleisti
Šokoladiniai Raffaello keksiukai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Raffaello“ saldainiais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 40
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 200.00 g (ištirpinto)
Sviestas: 150.00 g (ištirpinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Pienas: 100.00 ml
Šokoladas: 100.00 g (pieniško gabalėlių)
Miltai: 300.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g
Saldainiai „Raffaello“:(pakuotė) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Keksiukų formą išklokite popierėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kokoso drožles.
  3. Atskirame dubenyje suplakite visus skystus ingridientus. Įmaišykite pieniško šokolado gabalėlius ir miltų mišinį.
  4. Tešla pripildykite keksiukų formeles beveik iki viršaus.
  5. Į tešlą įspauskite po „Raffaello“ saldainį.
  6. Kepkite 20–25 minutes, arba iki įkištas į vidurį medinis pagaliukas, ištraukus, liks neapsivėlęs žalia tešla.
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Šventiški keksiukai
Receptas: Šventiški keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 1.00 st. (0,5)
Grietinėlė: 2.00 st. (0,5 st. - keksams ir 80 ml - plakamosios - kremui)
Kakava: 2.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. žievelių ir šlakelis sulčių - kremui)
Sviestas: 60.00 g
Šokoladas: 150.00 g (tarkuoto)
Likeris: 10.00 ml (šlakelis apelsinų)
Pabarstukai: (įvairūs ir baltojo šokolado snaigučių) 1.00 sauja
Sūris: 250.00 g (šokoladinio grietinėlės sūrio, pavyzdžiui, „Philadelphia“)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Kaip gaminti
  1. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, suberkite cukrų ir nutarkuotas apelsinų žieveles.
  2. Pamažėle supilkite grietinėlę, apelsinų likerį, suberkite tarkuotą šokoladą ir viską gerai išmaišykite.
  3. Po truputį tešlos krėskite į keksiukų formeles. Jas pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min.
  4. Šaldytuve gerai atvėsintą grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
  5. Šokoladinio sūrio masę kelis kartus pertrinkite per sietelį ir, kabindama šaukštu iš apačios, įmaišykite plaktą grietinėlę.
  6. Paruoštą kremą sukrėskite į konditerinį maišelį ir užspauskite ant keksiukų. Puoškite balto šokolado snaigutėmis ir šventiškais pabarstukais.
Suskleisti
Kalėdiniai keksiukai
Receptas: Kalėdiniai keksiukai
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.3 / 46
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bananai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukrus: 200.00 g
Aliejus: 100.00 ml (pusė puodelio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Šokoladas: 1.00 vnt. (pieninio)
Pabarstukai: (įvairių papuošimui) 1.00 puodelis
Sviestas: 180.00 g (kambario temperatūros - kavos kremui)
Miltelinis cukrus: 230.00 g (kavos kremui)
Kava: 2.00 valg. š. (tirpios - kavos kremui)
Vanduo: 4.00 valg. š. (verdančio - kavos kremui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formeles.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite trintų bananų tyrę, cukrų ir aliejų. Į plakinį po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakite.
  4. Į paruoštą plakinį suberkite miltų mišinį. Viską gerai išmaišykite.
  5. Į kiekvieną keksiukų formelę įdėkite po gabalėlį šokolado ir pilkite paruoštą tešlą.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
  7. Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės ir leiskite, kad pilnai atvėstų.

Pasiruoškite kremą keksiukų dekoravimui:

  1. Tirpią kavą užpilkite verdančiu vandeniu ir išmaišykite.
  2. Dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą.
  3. Palaipsniui, nenustodami plakti, pilkite kavą į sviestą.
  4. Plakite porą minučių, kol gausite purią masę.
  5. Sumažinkite plaktuvo greitį ir palaipsniui suberkite miltelinį cukrų. Berkite ją po kelis šaukštus, vis lėtai išplakdami masę iki vientisos konsistencijos. Masė turi būti tiršta.
  6. Jeigu matote, kad kremas yra per skystas, įberkite daugiau cukraus pudros – tiek, kad gautumėte tinkamą konsistenciją.
  7. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir dekoruokite visiškai atvėsusius keksiukus pagal savo fantaziją.
Fotor1201181719
Keksiukai

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                     

Receptą atsiuntė Ilona Stonkutė

 

 

Suskleisti
Keksiukai su citrinomis ir aguonomis
Receptas: Keksiukai su citrinomis ir aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 240.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (nubrauktų)
Jogurtas: 200.00 ml (natūralaus (galima pakeisti kefyru ar rūgpieniu))
Aliejus: 100.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį žievelių ir 2 valg. š. - sulčių)
Aguonos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite.
  2. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite.
  3. Skystą masę supilkite į sausus produktus ir išmaišykite.
  4. Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje. Patikrinkite mediniu iešmeliu.
  5. Prieš patiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi arba apliekite citrininiu glajumi.
Suskleisti
Baltojo šokolado keksiukai
Receptas: Baltojo šokolado keksiukai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml (riebaus)
Sviestas: 70.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 100.00 g (100 keksiukams ir žiupsnis pabarstymui)
Šokoladas: 100.00 g (baltojo)
Pistacijos: 50.00 g (nesūdytų)
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Indelyje virš garų ištirpinkite baltąjį šokoladą.
  2. Minkštą sviestą suplakite su milteliniu cukrumi.
  3. Paplakite kiaušinį ir, nuolat maišydama, supilkite į sviesto masę.
  4. Sudėkite ištirpintą šokoladą ir iš lėto supilkite pieną.
  5. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir įmaišykite susmulkintas pistacijas.
  6. Sudėkite paruoštas formeles ir kepkite 40 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  7. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar keksiukai iškepę.
  8. Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis