Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitės vieta: restorano herojė – višta keliauninkė

Vištieną mėgstame daugelis, tik bėda, kad ji greitai pabosta, jei įsisukam į „kepta višta-vištienos krūtinėlė-salotos su vištiena“ rutiną. Kad ši paukštiena gali būti su charakteriu – įdomiai paruošta, patiekiama su daugybe priedų, puikiai parinktu vynu ar kitu gėrimu – pasišovė pademonstruoti naujas, vos trejetą savaičių veikiantis restoranas „Peri Peri“ Vilniuje.
Mantas Dobradziejus ir Urtė Mikelevičiūtė
Mantas Dobradziejus ir Urtė Mikelevičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Galite tikėti, galite ne, tačiau dėl susitikimo su „Peri Peri“ komanda per feisbuką tariausi su... višta. Jei norit, patys išbandykit ir įsitikinsit, kad šis paukštis yra naujosios vietos atstovas komunikacijai.

Tiesa, kaip vėliau paaiškėjo, už šio restorano pavadinimo slepiasi ne tik šis paukštis, bet ir stipri komanda, sostinėje puoselėjanti dvi populiarias kulinarines studijas „Čiop Čiop“ – naujajai vietai vadovauja gastronomijos žinovė, someljė Urtė Mikelevičiūtė, turinti patyrusių šefų komandą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restoranas „Peri Peri“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restorano „Peri Peri“ vištos kumpelių iešmas

Kaip teigia U.Mikelevičiūtė, mintis atidaryti panašią vietą, jai ir „Čiop Čiop“ savininkui Ronaldui Nagrockiui kirbėjo jau seniai, tad beliko sulaukti žinios apie laisvas patalpas „Ogmios“ mieste Vilniuje ir idėja per porą mėnesių buvo įgyvendinta. „Idėja brendo ilgai, norėjome atspindėti pasaulines tendencijas, o paskui viskas vyko labai greitai“, – pasakoja ji.

Beje, gero maisto mėgėjams, neišlendantiems iš sostinės Senamiesčio ir Naujamiečio, šis prekybos miestelis gali tapti nuostabiu atradimu – maloniai nustebina, kiek daug įdomaus maisto restoranų ir parduotuvėlių pastaruoju metu čia įsikūrė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Dobradziejus ir Urtė Mikelevičiūtė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Šefas Mantas Dobradziejus ir Urtė Mikelevičiūtė

„Peri Peri“ višta socialiniuose tinkluose bendrauja atsipalaidavusi, tad ir restorano interjeras alsuoja laisve ir paprastumu – šilta šviesa, spalvingos detalės iš Afrikos, Pietų Europos ir Pietų Amerikos, platūs mediniai stalai. Kaip pasakoja U.Mikelevičiūtė, čia nepretenduojama į prabangą, nes restoranas pirmiausia skirtas šeimai, draugų kompanijoms, darbo dienomis čia galima užsukti suvalgyti dienos pietų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restoranas „Peri Peri“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Popietė restorane „Peri Peri“ prieš vakarinę lankytojų bangą

Daugelis mėgstančių gaminti namie, turi savų firminių vištienos receptų, tačiau ši vieta tikrai nustebins naujais skoniais – tuo pasirūpino restorano šefai. Tiesa, „Peri Peri“ orientuojasi ne į klasikinius europietiškus vištienos patiekalus, bet pasisėmė skonių idėjų Afrikoje, Pietų Europoje, Pietų Amerikoje. Kaip juokdamasi pasakoja U.Mikelevičiūtė, „mūsų višta apkeliavo pasaulį, pasisėmė idėjų, trendy dalykų ir grįžo į Lietuvą“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Dobradziejus
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Šefas Mantas Dobradziejus ir višta

Ne veltui ir restorano pavadinimas daugiaprasmis. Galima prisiminti čili pipiriuką „paukščio akis“, kurį senovės gentys iš Kongo Respublikos vadino piri piri („pipiras pipiras“), arba lietuvišką kaimą ir vištas perekšles, kurios ten peri peri...

Beje, lietuvišką kaimą miniu neatsitiktinai – restoranas naudoja tik lietuviškuose ūkiuose užaugintų laisvų vištų mėsą. Pasak U.Mikelevičiūtės, tokia mėsa turi daugiau skonio, yra rausva, o ne blanki, kaip greitai užaugančių broilerių, tačiau bėda, kad tos tikros vištienos skonį daugelis yra pamiršę, nes ji retai kur siūloma.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restoranas „Peri Peri“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Prie vištienos patiekiami garnyrai ir salotos

Paklausta, kurie patiekalai „Peri Peri“ jau spėjo pelnyti didžiausias simpatijas, restorano vadovė beda pirštu į kelias meniu vietas – tai daugelio mėgstami „vištos piršteliai“, grilyje kepta vištos krūtinėlė, vištienos miksai, vadinamieji Combo ​rinkiniai (gali būti subalansuotas vienam, dviem žmonėm ir šeimai), taip pat grilyje kepta kukurūzo burbuolė ar gaivus karibietiškas coleslaw. Prie vištienos patiekiami gardūs ir spalvingi čia pat paruošti padažai.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restoranas „Peri Peri“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Grill kukurūzų burbuolės

Po stikliniu gaubtu ant restorano baro ilsis ir dar viena restorano žvaigždė – portugališki pyragėliai, kurie taip pat puikiai dera vištai į kompaniją – juos kepant reikia kokybiškų kiaušinių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restoranas „Peri Peri“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Portugališki pyragėliai

Restorano siela U.Mikelevičiūtė aistringai domisi vynais, yra baigusi someljė mokyklą, tad būtų keista, jei šalia vištos nerastume vyno – jo čia stūkso visa kruopščiai atrinkta spinta, tad prie kiekvieno patiekalo galima ragauti vis kito, labiausiai derančio – ir baltojo, ir raudonojo (taip, pastarasis puikiai tinka prie kai kurių vištienos patiekalų). „Vynų korta net didesnė už maisto“, – juokiasi šio gėrimo žinovė. Čia galima rasti ir nealkoholinio vyno, alaus, limonadų „Mirinda“ ar „Pepsi“.

Trumpai tariant, ir maistas, ir gėrimai, ir atmosfera subalansuota visiems linksmiems žmonėms, svarbu tik, kad jie mėgtų vištą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restoranas „Peri Peri“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vyno spinta restorane „Peri Peri“

Adresas: Verkių g. 29 (Šeimos aikštė 3), Vilnius
Darbo laikas: pirmadienis–sekmadienis 11-22 val.
Kainos:
Vištos piršteliai 5,97 Eur
Kumpelių iešmas be kaulų 6,70 Eur
Cezario salotos plius višta 6,97 Eur
Grill kukurūzo burbuolė 2,97 Eur
Portugališki pyragaičiai 2,97 Eur

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?