Šie pertepti šokoladiniai sausainiai be jokių abejonių turėtų būti priskirti pastarajai kategorijai – nuodėmingiems, tiksliau – nuodėmingai saldiems ir labai žaviems sausainiams!
Šokoladiniai sausainiai jau patys savaime yra puikus desertas, tačiau, pertepus juos gardžiu kremu, tampa beveik mažais tortukais. Tiesa, šis kremas ypač saldus – patiks net patiems didžiausiems smaližiams. Tokiais sausainiais tikrai verta pasidžiaugti, pasigirti ir pavaišinti jais svečius. Tik tuomet bent du kartus padidinkite visų produktų kiekį. Sausainiai tikrai labai gardūs, o kai prikepsite jų daugiau, dalytis nebus taip gaila!
Ingredientai
Sviestas:
170.00 g (60 g – tešlai ir 100 g – minkšto sviesto pertepti)
Miltai:
190.00 g (140 g tešlai ir 50 g pertepimui)
Druska:
1.00 žiupsnelis (tešlai)
Vanilė:
2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. vanilės ekstrakto tešlai ir pertepti)
Grietinėlė:
2.00 valg. š. (1 ½–2 valg. š. liesos grietinėlės pertepti)
Kaip gaminti
- IŠKEPKITE SAUSAINIUS. Sviestą ir nedideliais gabalėliais sulaužytą šokoladą sudėkite į prikaistuvį. Kaitinkite pamaišydamos ant vidutinio stiprumo ugnies, kol ištirps ir gausite vientisą masę. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite atvėsti apie 10–15 minučių. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite rudąjį cukrų, cukrų, kiaušinius ir vanilę. Plakite, kol masė bus vientisa ir puri. Į plakinį lengvais judesiais įmaišykite atvėsusį ištirpintą šokoladą su sviestu. Per tris kartus suberkite miltų mišinį. Lengvai sumaišykite. Nepermaišykite.
- Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 45 min. palaikykite šaldytuve.
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
- Imkite po šaukštą tešlos, tarp drėgnų ar sviestu pateptų delnų formuokite vienodo dydžio rutuliukus. Išdėliokite juos ant kepimo popieriaus, palikdami 5 cm tarpus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–13 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite 5 min. atvėsti skardoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
- PARUOŠKITE PERTEPIMO MASĘ. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, rudąjį cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Įmaišykite miltus, supilkite vanilės ekstraktą ir šaukštą liesos grietinėlės. Maišykite, kol gausis vientisa masė. Suberkite miltelinį cukrų ir toliau maišykite. Jei matote, kad masė per tiršta, įpilkite dar šlakelį grietinėlės.
- PERTEPKITE SAUSAINIUS. Imkite po du sausainius. Pertepkite juos pasiruošta pertepimo mase, lengvai paspauskite delnais. Išdėliokite ant lėkštės ar padėklo ir patiekite. Skanaus!
Recepto šaltinis: www.cookingclassy.com.
Suskleisti
Sausainius gamino ir aprašė Asta Černė