Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio pasiūlymas – kepam bulvinius blynus: 15 receptų net išrankiausiems

Kai ateis kalendorinis pavasaris ir tikra šiluma, galėsim mėgautis traškiomis salotomis ir kuriam laikui pamiršti bulves. Tačiau dabar dar žvarboka, tad laikas bulviniams patiekalams! Šįsyk į kolekciją įtraukėme ir tradicinius tarkuotų bulvių blynus, ir kepamus iš virtų bulvių, žinoma, visų pirmą skaniuosius žemaičių blynus su mėsos įdaru.
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / Vida Press nuotr.
Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
Receptas: Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 129
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 didelės - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Manai: 2.00 valg. š. (tešlai)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Čiobreliai: 2.00 žiupsnelis (maltas - įdarui ir padažui)
Ridikėliai: 200.00 g (saujelė - padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos blyną (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Jei blynai labai stori ir bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.

4. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais, druska ir čiobreliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Bulviniai blynai
Receptas: Bulviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 210
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 350.00 g (nuskustų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 25.00 g (fermentinis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite stambia tarka ir 5 min. pamerkite į šaltą vandenį. Nukoškite, sukrėskite ant popierinio rankšluosčio ir palikite nuvarvėti.

2. Svogūną smulkiai sukapokite ir 3 min. kepinkite keptuvėje įkaitintame šaukšte aliejaus.

3. Bulvių tarkius sumaišykite su keptais svogūnais, sutarkuotu sūriu, kiaušinių baltymais, pagardinkite pipirais.

4. Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir šaukštu sudėkite paruoštą masę (turi išeiti aštuoni blynai). Apkepus vieną pusę, apverskite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulviniai blynai su vištiena
Receptas: Bulviniai blynai su vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 252
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š. (1-1,5)
Miltai: 2.00 valg. š. (2-3 - priklauso nuo bulvių miltingumo)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Muskatas: 2.00 g (0,5 arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Vištieną supjaustykite kuo smulkiau. Bulves ir mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, suberkite miltus ir paskaninkite muskatais, druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  2. Masę dėkite šaukštu į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Bulviniai sklindžiai su lašiša
Receptas: Bulviniai sklindžiai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 57
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4 - vidutinio dydžio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių)
Sūris: 1.00 valg. š. (tarkuoto kietojo sūrio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (1 - sklindžiams ir 0,5 smulkintos - sūrio masei)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kreminė varškė: 180.00 arbat. š. (tepamo sūrelio - sūrio masei)
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkintų - sūrio masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - sulčių - sūrio masei)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (sūrio masei)
Lašiša: 15.00 vnt. (sūdytos 15 - 18 plonai pjaustytų juostelių)
Smidrai: 4.00 vnt. (konservuoti ūgliai)
Kaip gaminti
  1. Bulves sutarkuokite plonais šiaudeliais, palikite 10 minučių, nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Sudėkite likusius produktus, išmaišykite. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  3. Sūrio masei sumaišykite visus produktus.
  4. Patogiausia sūrio masę spausti ant blynelių pro tūtelę, taip pat ją galima dėti ir šaukštu.
  5. Ant viršaus iš lašišų susukite gėlytes.
  6. Puoškite smidrais, pabarstykite krapais.
Suskleisti
Bulviniai blynai
Receptas: Tradiciniai bulviniai blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 285
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite. Nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite tarka iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus.

3. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad sugertumėte riebalus.

4. Patiekite su grietine ar grybų padažu.

Suskleisti
Puošnūs bulviniai blyneliai
Receptas: Puošnūs bulviniai blyneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės)
Varškė: 1.00 vnt. (grūdėta)
Ikrai: 1.00 vnt. (indelis raudonųjų)
Aliejus: 10.00 ml (blynams kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite burokine trintuve, truputį pasūdykite ir iškepkite nedidelius apvalius blynelius. Sudėkite juos į lėkštę.

2. Ant kiekvieno blynelio uždėkite po šaukštą grūdėtos varškės ir po šaukštelį ikrų. Patiekti blynelius galima ir karštus, ir šaltus.

Suskleisti
Bulviniai blynai su morkomis
Receptas: Bulviniai blynai su morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 65
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Morkos: 500.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas sutarkuokite smulkia tarka.

2. Įmuškite kiaušinius, įberkite saujelę miltų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

Skanu su bruknių uogiene ir grietine :)

Recepto autorė Rima Vaniarchina

Suskleisti
Bulviniai blynai su salierais
Receptas: Bulviniai blynai su salierais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 67
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė stiebo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 200.00 ml
Kaip gaminti

Bulves, svogūną ir salierą sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, sudėkite druską, miltus, išmaišykite ir kepkite aliejuje.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
Receptas: Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 137
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nemažų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Laiškiniai svogūnai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.

3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.

4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Bulviniai blynai su sūriu
Receptas: Bulviniai blynai su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 84
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 4.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 2.00 arbat. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bulvės: 500.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite.

2. Įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų ir pagardinkite druska.

3. Įtarkuokite sūrį ir viską išmaišykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus. Tiekite su grietine.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė

Suskleisti
Žemaičių blynai su mėsa
Receptas: Žemaičių blynai su mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 434
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiauliena: 400.00 g (arba kitokios; virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite.

2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite svogūnus į maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.

3. Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.

Kulinaro patarimas: žemaičių blynus galite įdaryti maltos paukštienos arba grybų įdaru. Grybus apvirkite arba pakepinkite keptuvėje, jei naudosite pievagrybius, susmulkinkite ir sumaišykite su kepintais svogūnais.

Suskleisti
Žemaičių blynai su daržovėmis
Receptas: Žemaičių blynai su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 35
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (virtos)
Miltai: 1.00 st.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Moliūgai: 200.00 g
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šakelė žalių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite, įberkite petražolių, pasūdykite, jei reikia, ir suminkykite su miltais.

2. Aliejuje pakepinkite svogūną, po kelių minučių suverskite tarkuotą morką, dar po kokių 5 min. tarkuotą moliūgą.

3. Įberkite po žiupsnelį prieskonių, pagal skonį druskos ir troškinkite, kol suminkštės.

4. Formuokite blynus su daržovių įdaru ir kepkite aliejuje. Tinka su grietine.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Žemaičių blynai su kepenimis
Receptas: Žemaičių blynai su kepenimis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiauliena: 300.00 g (virtų kiaulės kepenų)
Virti švieži lašiniai 50.00 g
Miltai: 1.00 st.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite, sumaišykite su druska (jei bulvės nesūdytos), miltais, krakmolu.

2. Virtas kepenis ir lašinius sumalkite, sudėkite pakepintą svogūną, po žiupsnelį lauro lapelių, pipiro, rozmarinų, jei reikia ir druskos.

3. Formuokite po 2 paplotėlius, į vidų įdėkite po šaukštą įdaro, apminkykite ir kepkite aliejuje.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

Suskleisti
Virtų bulvių blynai su varške
Receptas: Virtų bulvių blynai su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 68
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Varškė: 200.00 g
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Krapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šaldytų)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir išvirkite.

2. Suberkite miltus, sukrėskite varškę ir išmaišykite.

3. Formuokite iš tešlos blynus ir kepkite įkaitintame aliejuje.

Skanu su sviesto ir grietinės padažu, pagardintu krapais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Vegetariniai žemaičių blynai su varške
Receptas: Vegetariniai žemaičių blynai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 123
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Varškė: 275.00 g (saldaus pieno)
Jogurtas: 3.00 valg. š. (3-4 šaukštų naminio arba natūralaus pirktinio)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto arba mairūno)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba augalinio aliejaus)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir grietine, pasūdykite, suberkite raudonėlį arba mairūną, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir pertrinkite šakute.
  2. Bulves nulupkite, sudėkite į dubenį, sugrūskite bulvių trintuve (galite sumalti mėsmale), pasūdykite. Sudėkite krakmolą ir bulvių tešlą išminkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių, jei įmanoma, padalinkite varškę taip pat.
  3. Iš tešlos gabalėlio suformuokite blynelį, dėkite šaukštą varškės įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suformuokite „žemaičių blyną". Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų arba lydytą sviestą. Kepkite blynus iš abiejų pusių kol gardžiai apskrus. Patiekite dar karštus su grietine arba grietinės ir sviesto padažu.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais