Šįkart siūlome 2 receptus su skirtinga mėsa: tai veršiena, įdaryta džiovintomis slyvomis, bei gardus kalakutienos troškinys, kuriame, be slyvų, dar figūruoja ir moliūgai. Šios daržovės sėkmingai peržiemojo ir vis dar yra skanios bei maistingos.
Pora pastebėjimų apie džiovintas slyvas: nors sveriamos šios gėrybės paprastai pigesnės, bet dažnai jos būna ir gerokai murzinesnės, pavyzdžiui, nei supakuotos. Kokias slyvas bepasirinktumėte, būtinai jas nuplaukite prieš dedami į patiekalą. Abiem receptams tiks ir kiek kietesnės slyvos, nes jos bus troškinamos, tad lengvai suminkštės.
Abu šie patiekalai skaniausi su aksominio švelnumo bulvių koše, o jei norite kiek lengvesnio varianto, galite dalį bulvių pakeisti moliūgu ar salieru ir kartu sutrinti – skonis bus įdomesnis, o kalorijų šiek tiek mažiau. Jei nenorite ar nemėgstate bulvių, tuomet paruoškite prie mėsos patiekalo kuskuso – jį tereikia užpilti verdančiu vandeniu, o dar geriau – vištienos ar dažovių sultiniu. Paskui apie 10 min. palaikyti, kol išbrinks.
Džiovintomis slyvomis įdaryta veršiena
Ingredientai:
- 800 g minkštos veršienos;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 200 g džiovintų slyvų;
- maždaug 3 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlis;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- 2 svogūnai;
- 125 ml obuolių sulčių;
- 150 ml daržovių ar vištienos sultinio.