Savaitgalio pietums – gardūs lašišos kepsneliai ir aguoniniai pyragaičiai

Aguoniniai pyragai dažnai siejami su šventėmis, tačiau kodėl gi aguonų nenaudoti ir savaitgalio kepiniams? TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas, profesionalus konditeris Ali Gadžijevas siūlo išsikepti itin paprastų, purių pyragaičių su aguonomis, gardintų sūrio kremu. O štai šefas Gian Luca Demarco kviečia išsikepti ypatingų lašišos kepsnelių su pistacijų plutele ir cukinijų tyre. Jie nesudėtingi, tačiau leis pasijusti lyg valgytumėt restorane!
Patiekalų duetas savaitgaliui
Patiekalų duetas savaitgaliui / TV3 nuotr.

Lašišos kepsneliai su pistacijomis

Ingredientai:

lašišos kepsneliams:

  • lašišos kepsnelių;
  • 50 g pistacijų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. aguonų;
  • 1 valg. šaukšt. džiūvėsėlių;
  • alyvuogių aliejus (šefas naudojo rūkytą).

cukinijų tyrei:

  • 1–2 nedidelės cukinijos;
  • 1 šalotinis svogūnas;
  • žolelių sultinio kubelis;
  • keli mėtos lapeliai;
  • alyvuogių aliejaus.

garnyrui:

  • smidrų.

Gaminimas:

1. Pistacijas suberti į įkaitintą keptuvę ir skrudinti. Į kepimo pabaigą įberti nemažai pipirų ir žiupsnį druskos.

2. Pistacijas susmulkinti iki trupinių. Į juos įberti 2–3 žiupsnelius aguonų ir šaukštą džiuvėsėlių.

3. Lašišos kepsnelius dėti į skardą su kepimo popieriumi, ant jų dėti trupinius ir paspausti delnu, kad susidarytų tvirtesnė plutelė. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 160 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. (idealu – su garų funkcija).

4. 0,5 l vandens užvirti su sultinio kubeliu.

5. Į įkaitintą prikaistuvį su alyvuogių aliejumi suberti smulkintą šalotinį svogūną. Jam apkepus sudėti smulkintą cukiniją. Ilgai kepti nereikia, tik kol kiek suminkštės ir šiek tiek karamelizuosis. Įpilti 1–2 samčius sultinio ir palikti pasitroškinti apie 5 min. Baigus troškintis įdėti smulkintos mėtos lapelius. Sutrinti smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.

6. Į likusį sultinį sudėti smidrus ir pavirti kelias minutes, kol taps minkšti.

7. Viduryje lėkštės pilti cukinijų tyrės, ant viršaus dėti lašišos kepsnelį, o šalia – virtus smidrus.

TV3 nuotr. /Lašišos kepsneliai su pistacijomis
TV3 nuotr. /Lašišos kepsneliai su pistacijomis

Aguoniniai pyragaičiai su sūrio kremu

Ingredientai:

tešlai:

  • 150 g sviesto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 75 g cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 100 g miltų;
  • 5 g kepimo miltelių;
  • 70 g aguonų.

kremui:

  • 200 g kreminio sūrio;
  • 200 g grietinėlės;
  • 100 g cukraus pudros;
  • šlakelis vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Sviestą ištirpinti ir kaitinti, kol įgaus rusvą spalvą ir pradės kvepėti riešutais. Paruošus palikti atvėsti.

2. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kol susidarys standžios putos. Suberti miltus, kepimo miltelius, aguonas ir išmaišyti.

3. Atvėsusį sviestą perkošti ir plakant po truputį supilti į tešlą. Plakti, kol sviestas visiškai pasiskirstys ir tešla taps vientisa.

4. Tešlą supilstyti į kepimo formeles ar žiedus. Jei formelės metalinės, prieš pilant ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.

5. Kepti iki 160 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusius atvėsinti.

6. Kremui skirtus ingredientus išplakti ir naudojant konditerinį maišelį papuošti pyragaičius. Pagardinti šviežiomis uogomis.

TV3 nuotr. /Aguoniniai pyragaičiai su sūrio kremu
TV3 nuotr. /Aguoniniai pyragaičiai su sūrio kremu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis