Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio pietums – vištienos patiekalai

Norisi šeimyną palepinti gardžiais patiekalais, tačiau nedegate dideliu troškimu valandų valandas suktis prie viryklės? Šiandien kviečiame išbandyti vištienos valgius. Greita, skanu ir sotu! Ir dar liks laiko polsiui.
Vištienos kepsnys
Vištienos kepsnys / Fotolia nuotr.

Vištiena – bene populiariausia mėsa pasaulyje. Ji lengvai ir greitai paruošiama, skani, neriebi, joje gausu baltymų. Tiesa, šiais laikais rasti išties kokybiškos ir hormonų bei kitų kenksmingųjų medžiagų „neprifarširuotos“ vištienos – misija sudėtinga, tačiau įmanoma.

Gera, kokybiška vištiena labai tinka valgyti tiems, kurie skundžiasi virškinimo sutrikimais, kuriuos kamuoja podagra, diabetas, artritas, opos. Kadangi šioje mėsose gausu vitamino B6, jis teigiamai veikia nervų sistemą, stiprina organizmą.

Be to, vištiena padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų, infarkto, insulto ir netgi peršalimo! 100 g vištienos turi tik 108 kcal.

Taip pat skaitykite: Kaip išsirinkti kokybišką mėsą

Vištiena sūrio patale
Receptas: Vištiena sūrio patale
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Grybai: 5.00 vnt. (5-6 sūdyti arba marinuoti)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas)
Majonezas: 1.00 valg. š. (1-1,5)
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Ryžiai: 100.00 g (0,5 st.)
Sviestas: 2.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (smulkintos)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Vištos krūtinėlę padalykite į dvi dalis, įsukite į plastikinį maišelį ir lengvai pamuškite. Pasūdykite, užberkite pipirų. Svogūną supjaustykite griežinėliais, grybus – juostelėmis.
  2. Vištienos filė aptepkite majonezu, uždėkite svogūno griežinėlius, grybus. Sūrį sutarkuokite ir juo apibarstykite kepsnelius. Paruoštą vištieną šaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Ant kiekvieno kepsnelio uždėkite šaukštelį sviesto ir dar palikite orkaitėje 1 minutę. Tiekite su karštais ryžiais, apibarstę smulkintomis petražolėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištienos  ir krevečių vėrinukai
Receptas: Vištienos ir krevečių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 250.00 g (nevirtos)
Aitrioji paprika: 4.00 valg. š. (saldus padažas)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite saldų aitriųjų paprikų padažą, citrinų sultis, sojų padažą ir įspauskite česnaką. Viską gerai išmaišykite, sudėkite vištieną, nuplautas ir nusausintas krevetes ir pamarinuokite 10 minučių.
  2. Suverkite vištieną su krevetėmis ant iešmelių ir kepkite 4–5 minutes iš abiejų pusių. Tiekite su mangų salsa.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Traškūs vištienos kąsneliai
Receptas: Traškūs vištienos kąsneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 57
Receptas
Ingredientai
Pasukos: 1.00 puodelis (raugintos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Duona: 100.00 g (¾ puodelio duonos trupinių)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (1/6 arbat. š. kajano pipirų vištienai ir 1/4 arbat. š. padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 40.00 ml
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Medus: 2.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Paprikos: 2.00 g (1/4 arbat. š. maltos rūkytos paprikos - padažui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
  2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, kvadratiniais ar stačiakampiais. Sudėkite į dubenį, užpilkite raugintomis pasukomis ir išmaišykite. Uždenkite dangteliu ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
  3. Viename dubenyje išplakite kaiušinį su pienu.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, raudonėlius, kajano pipirus, juoduosius pipirus ir druską.
  5. Iš šaldytuvo išimtus ir šiek tiek nusausintus vištienos gabalėlius po vieną iš pradžių merkite į kiaušinių plakinį, taip, kad visas gabalėlis pasidengtų šiuo plakiniu. Tuomet kruopščiai apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje. Perkelkite paruoštus vištienos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  6. Apšlakstykite (arba geriausia – apipurškite) vištienos gabalėlius trupučiu aliejaus.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol vištiena iškeps, o išorė bus traški. 

PARUOŠKITE PADAŽĄ

  1. Kol vištienos gabalėliai kepa, paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus reikiamus produktus iki vientisos masės.  
  2. Vištienos gabalėlius patiekite karštus arba kaip šaltą užkandį.
Suskleisti
Vištienos tefteliai
Receptas: Vištienos tefteliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
4.0 / 44
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (1 - filė arba kiaulienos faršo)
Ryžiai: 70.00 g ("Basmati" svoris nevirtų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Majonezas: 5.00 valg. š. (2 - mėsai ir 3 - padažui)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis arba mėsos prieskonių)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Vanduo: 1.00 st. (0,7 - padažui)
Pomidorų padažas: 5.00 valg. š. (padažui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Krapai: 3.00 g (žiupsnelis šviežių - padažui)
Prieskoniai: (mėgstamų - padažui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Ryžius išvirkite, tačiau nepervirkite. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite. Morką sutarkuokite smulkia tarka ir apkepinkite kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais.
  2. Krūtinėlę sumalkite. Faršą sumaišykite su ryžiais, morkomis, svogūnais, majonezu, įberkite druskos, prieskonių. Suformuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos į kepimo formą.
  3. Sumaišykite padažo ingredientus ir užpilkite kukulius. Uždenkite viską folija ir kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimkite ir dar apie 5-10 min. pakepkite, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti
Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas
Receptas: Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 115
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 50.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 1.00 vnt. (mažas moliūgas, supjaustytas kubeliais (apie 550 g paruoštų kubelių))
Ryžiai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 190.00 ml
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Žirniai: 1.00 puodelis (žalieji žirneliai)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir atidėkite į šalį.
  2. Į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, riekelėmis supjaustytą porą ir tarkuotą morką. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai sukapotą česnaką, išmaišykite ir dar minutę pakepinkite. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą moliūgą ir dar kelias minutes pakepinkite. Suberkite ryžius ir supilkite sultinį. Kartais pamaišydami, kaitinkite apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus beveik išvirę. Jei trūksta, galite įpilti daugiau sultinio ar virinto vandens.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite ar aliejumi ištepkite 20x30 cm dydžio kepimo indą.
  4. Nedideliame dubenėlyje miltus išplakite su pienu ir fermentiniu sūriu (100 g). Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir sultiniu. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.
  5. Masei pradėjus tirštėti, išjunkite ugnį. Suberkite žirnelius ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Perkelkite visą produktų masę į paruoštą kepimo indą. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris gražiai apskrus, o ryžiai bus pilnai paruošti. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu
Receptas: Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 32
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (maltos)
Svogūnai: 5.00 vnt. (žieminių – supjaustytų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkiai sukapotos)
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Džiūvėsiai: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio ir žiupsnelis padažui)
Aliejus: 200.00 ml (rapsų – kepti)
Razinos: 200.00 g (padažui)
Vanduo: 200.00 ml (padažui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (vyno – padažui)
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA)
Paprikos: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA maltų)
Svogūnėlis: (valgomasis, smulkiai supjaustytas – padažui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus.
  2. Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius.
  3. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
  4. Įkaitinkite aliejų ir apie 2–3 min. kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos.
  5. Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Mirkomasis padažas:

  1. Užvirkite vandenį su razinomis.
  2. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2–3 min., kol razinos suminkštės.
  3. Sudėkite kitus produktus, išskyrus valgomąjį svogūnėlį, ir gerai juos sumaišykite.
  4. Puodą nukaiskite ir įdėkite svogūnų.
  5. Pagardinkite druska ir sumaišykite, kad konsistencija būtų vientisa. Šiek tiek palaukite.
Suskleisti
Pipirinis vištienos karis
Receptas: Pipirinis vištienos karis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 46
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (filė)
Pipirai: 1.00 vnt. (1 -2 aštrių, žalių)
Imbieras: 1.00 vnt. (kelių centimetrų šaknies)
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (žiupsnelis iš malūnėlio patiekalui ir 1 arbat. š. - prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (0,5 - 1)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (1 - 2 maltų čili)
Vištienos sultinys: 1.00 puodelis (1,5 - tinka ir iš kubelio)
Kalendros: 1.00 g (žiupsnelis šviežios)
Prieskoniai: 2.00 arbat. š. (mišinio „Garam masala“ (galima nusipirkti krautuvėje arba pasigaminti patiems))
Kalendrų sėklos: (0,5 - prieskonių mišiniui „Garam masala“ ) 1.00 puodelis
Kuminai: 4.00 valg. š. (ketvirtis puodelio sėklų - prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Kardamonas: 42.00 vnt. (30 žaliųjų ir 12 juodųjų - prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Laurų lapai: 7.00 vnt. (džiovintų - prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Gvazdikėliai: 12.00 vnt. (prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Muskatas: 1.00 vnt. (riešuto - prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Cinamonų lazdelė: 5.00 vnt. (prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Anyžiai: 2.00 vnt. (ankščių žiedinio - prieskonių mišiniui „Garam masala“ (nebūtina))
Pankolis: 1.00 valg. š. (sėklų - prieskonių mišiniui „Garam masala“ (nebūtina))
Kaip gaminti

Prieskonių mišinio „Garam masala“ gaminimas

Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys
Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys
  1. Sudėkite visus prieskonius į sausą keptuvę ir pašildykite maišydami ant vidutinės ugnies 40-50 sekundžių, šiukštu nesudeginkite. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  2. Pravėsusius prieskonius sudėkite į blenderį ir gerai sumalkite.
  3. Gautą maltą masę persijokite per sietelį. Likusius stambesnes daleles permalkite ir dar sykį persijokite.
  4. Supilkite gautą mišinį į sandarų indelį ir tris savaites galėsite mėgautis kvapniu „Garam masala“ aromatu.

 

 

Kario gaminimas

Recepto autoriaus nuotr./Pipirinis vištienos karis
Recepto autoriaus nuotr./Pipirinis vištienos karis
  1. Į didesnę keptuvę (patogiausia nelimpančią) įpilkite aliejų ir jį pakaitinkite ant vidutinės ugnies.
  2. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, įberkite truputį druskos ir pakepkite kol paruduos iki auksinės spalvos.
  3. Sudėkite išspaustą česnaką ir sutarkuotą imbiero šaknį, išmaišykite ir dar pusę minutės pakepkite.
  4. Atėjo laikas ir smulkiai supjaustytiems pomidorams atsidurti keptuvėje – išmaišykite, uždenkite dangtį ir karts nuo karto pamaišydami kepkite kol jie gerokai suvirs. Beje, pomidorus reikia pjaustyti tikrai smulkiai!
  5. Įberkite ciberžolę, Garam masala prieskonius, čili pipirus, druskos, stambiai pjaustytus žalius pipirus ir viską sumaišykite.
  6. Sudėkite į keptuvę vidutinio dydžio gabaliukais supjaustytą krūtinėlės file, sumaišykite su keptuvės turiniu ir porą minučių pakepkite uždengę dangtį, karts nuo karto pamaišydami.
  7. Supilkite sultinį, uždenkite dangtį ir ant nedidelės ugnies leiskite skaniąjam kariui burbuliuoti apie 10 minučių.
  8. Iškentę šį nežmonišką laiko tarpą, atidenkite dangtį, įkvėpkite stebuklingo aromato ir suberkite šviežią sukapotą kalendrą.
  9. Drasiai pamalkite juodojų pipirų ir kelias minutes ant vidutinės ugnies pamaišydami nugarinkite karį iki norimos padažo konsistencijos (recepto autorius mėgsta vidutiniškai tirštą).
  10. Patiekalas paruoštas! Mėgaukitės vienu arba su virtais ryžiais ir lai Indijos saulė Jums nušvinta burnoje ir skrandžiuose.

P.S. Jei Jums pasiseks ir sugebėsite gauti šviežių kario medžio lapelių, 4-5 jų įdėti troškinimo pradžioje suteiks patiekalui visišką pilnatvę, tačiau ir be šio slapto ingredieno Jūsų karis turėtų būti skanus ir aromatingas.

Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys
Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptą atsiuntė Artūras

Suskleisti
Vištienos kebabai
Receptas: Vištienos kebabai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 62
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 350.00 g (filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 2.00 žiupsnelis (miltelių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (2–3)
Lavašas: 2.00 vnt. (didelių paplotėlių)
Agurkai: 1.00 vnt. (1/3 ilgavaisio)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelis)
Kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 kininio)
Pomidorų pasta: 70.00 g
Jogurtas: 360.00 g (natūralaus)
Česnakai: 1.00 skiltelės (didelės)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Paprikos: 2.00 vnt. (kelių marinuotos aitriosios paprikos ankščių – nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Vištienos filė supjaustykite smulkiais kubeliais.
  2. Ant jų užberkite druskos ir maltų aitriųjų paprikų Prieskonius gerai įminkykite į mėsą, uždenkite ir palikite 30 min. pasimarinuoti.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite vištienos gabalėlius. Kepkite vis pamaišydami, kol dailiai apskrus.
  5. Tuo metu pasiruoškite padažą: giliame inde sumaišykite pomidorų pastą, natūralų jogurtą, išspaustą arba smulkiai įtarkuotą česnaką, druską ir maltus bazilikus, mairūnus ir raudonėlius. Atidėkite.
  6. Susmulkinkite agurkus, pomidorus ir kininį kopūstą.
  7. Imkite lavašą. Palikdami tuščios erdvės lavašo apačioje ir šonuose, dėkite kininius kopūstus, pomidorus, agurkus, keptą vištieną ir gausiai pilkite padažo.
  8. Patariumas: jei mėgstate itin aštriai, galima įdėti stambiai sukapotų aitriųjjų  paprikų ankščių.
  9. Vyniokite kebabą: ant daržovių lenkite lavašo apačią ir tik tada vyniojame šonus.
  10. Patarimas: kad laikytųsi tvirtai, neiširtų, įsukite kebabą į foliją.
  11. Kebabus šildykite orkaitėje apie 10 minučių.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Keptos vištų šlaunelės su bulvėmis
Receptas: Keptos vištų šlaunelės su bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 47
Receptas
Ingredientai
Laurų lapai: 5.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Majonezas: 200.00 g
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 4.00 skiltelės
Vištiena: 4.00 vnt. (šlaunelių)
Bulvės: 1.00 kg
Kaip gaminti
  1. Vištų šlauneles perpjaukite į dvi dalis, sudėkite jas į dubenį.
  2. Ant vištienos dėkite laurų lapų, garstyčių, prieskonių, išspauskite citrinos sulčių, kelias česnako skilteles.
  3. Viską užpilkite majonezu ir gerai sumaišykite.
  4. Marinuokite apie 4 valandas. Išvirkite bulves su lupenomis.
  5. Į kepimo skardą sudėkite vištieną, šalia virtas bulves ir kepkite valandą 180 °C karštumo orkaitėje.

Receptą atsiuntė Lina M.

Suskleisti
Vištienos krūtinėlė garstyčių ir medaus marinate
Receptas: Vištienos krūtinėlė su garstyčių ir medaus marinatu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.3 / 74
Receptas
Ingredientai
Garstyčios: 3.00 valg. š. (marinatui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (marinatui)
Druska: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 šviežiai maltų - marinatui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 2.00 valg. š. (baltojo - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Česnakus sutarkuokite arba išspauskite.
  2. Stikliniame dubenyje išmaišykite produktus.
  3. Keturias vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais gabaliukais, aptepkite bei apvoliokite marinatu bei palikite šaltai marinuotis per naktį.
  4. Kepkite ant grilio arba orkaitėje 10–15 minučių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Indrė B., Gargždai

Suskleisti
Vištienos krūtinėlė įdaryta mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais
Receptas: Vištienos krūtinėlė, įdaryta mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 46
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Mocarelos sūris: 4.00 riekės (keli griežinėliai)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (saulėje)
Kaip gaminti
  1. Krūtinėles apipjaustykite taip, kad gautųsi du kepsneliai, t. y. nereikalingus kraštelius tiesiog nupjaukite.
  2. Įpjaukite viduryje, kad vėliau būtų galima įdėti įdarą.
  3. Paskui paimkite maistinę plėvelę, dėkite ant jos krūtinėles, uždenkite maistine plėvele ir lengvai padaužykite, pavyzdžiui, mediniu kočėlu, kad krūtinėlė šiek tiek suminkštėtų.
  4. Išimtas krūtinėles apiberkite prieskoniais, gerai įtrinkite prieskoniais.
  5. Įdėkite į krūtinėles po griežinėlį mocarelos ir šiek tiek pasmulkintų saulėje džiovintų pomidorų.
  6. Įdaro dėkite savo nuožiūra, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, kad galėtumėte kraštelius suimti ir sutvirtinti mediniu smeigtuku (kad įdaras neiškristų).
  7. Taip paruoštas krūtinėles palikite pasimarinuoti 1–2 val. ir galite kepti. Geriausia ant grilio lauke arba ant grilinės keptuvės, priklausomai nuo galimybių. Iš iškepusių krūtinėlių išimkite smeigtukus.
  8. Valgykite su norimu garnyru.

Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.

 

Suskleisti
Aštrus vištienos troškinys kinietiškai
Receptas: Aštrus vištienos troškinys kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 80
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelis čili)
Padažas:(saldžiaaštrio kinietiško) 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
  3. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
  4. Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Suskleisti
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (filė)
Fetos sūris: 200.00 g
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (aliejuje)
Česnakai: 2.00 skiltelės (1 - mėsai ir 1 - padažui)
Žemės riešutai: 1.00 sauja (pakepintų)
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - mėsai ir padažui)
Muskatas: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 70.00 g (padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padažui)
Pienas: 250.00 ml
Daržovių sultinys: 400.00 ml (padažui)
Parmezano sūris: 60.00 g (tarkuoto - padažui)
Grietinėlė: 100.00 g (30 proc. riebumo - padažui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto - padažui)
Kaip gaminti
  1. Vištieną įpjaukite ir išmuškite, kad išeitų kuo plonesni gabalėliai, iš abiejų pusių pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais. 
  2. Ruoškite įdarą: pomidorus ir česnakus susmulkinkite, sumaišykite su feta ir susmulkintais riešutais (recepto autorė susmulkina ~2/3 riešutų, o kitus palieka stambesnius, kad jie šiek tiek išsiskirtų).
  3. Įdarą pagardinkite druska (tik nepersistenkit! feta ir taip gana sūri), pipirais, muskatu ir žolelėmis.
  4. Jei įdaras sunkiai maišosi, galite įpilti šlakelį aliejaus iš pomidorų.
  5. Vištieną įdarykite gautu įdaru, susukite ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–17 min., kol bus iškepusi.
  6. Ruoškite padažą: Sviestą išlydykite, sumaišykite su miltais ir šiek tiek pakepinkite. Maišydami supilkite pieną ir sultinį.
  7. Į padažą įdėkite skiltelę česnako ir po 2 minučių išimkite. Padažą pavirkite dar ~10 min. ant nedidelės ugnies.
  8. Į padžą sudėkite sūrį, pagardinkite prieskoniais.
  9. Vištieną tiekite su padažu, keliomis šakelėmis šviežio čiobrelio ir kepintais žemės riešutais.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Suskleisti
Kiniška vištiena „Guobao“
Receptas: Kiniška vištiena „Guo Bao“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 98
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kukurūzų krakmolas: 160.00 g (100 g - vištienai ir 2 valg. š. - padažui)
Aliejus: 100.00 ml (gruzdinimui)
Sojų padažas: 6.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių - padažui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (padažui)
Vanduo: 6.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Krakmolą sumaišykite su druska.
  3. Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu.
  4. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir jame gruzdinkite vištieną (nepamirškite, jog krakmolas netampa tokios ryškiai auksinės spalvos kaip miltai, todėl svarbu neperkepti mėsos).
  5. Gaminamas padažas: Krakmolą ištirpinkite vandenyje.
  6. Visus likusius ingredientus (soją, cukrų ir actą) supilkite į nedidelį puodelį, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite, tada atsargiai, nuolat maišydami supilkite krakmolą ir viską dar šiek tiek pakaitinę padažą supilkite ant iškepusios vištienos.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Lietiniai su vištiena ir sūriu
Receptas: Lietiniai su vištiena ir sūriu
16 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml
Miltai: 450.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlės - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5 - įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5 - įdarui)
Parmezano sūris: 20.00 g (įdarui)
Sūris: 30.00 g (fermentinis - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietinėle, po truputį, nuolat maišydami berkite miltus (berkite tol, kol tešla bus tinkamos konsistencijos, todėl jų gali prireikti mažiau ar šiek tiek daugiau).
  2. Į tešlą įpilkite aliejaus ir įberkite druskos.
  3. Tešlą geriausiai palikite bent 30 minučių pastovėti – tada blynai bus puresni. Blynus iškepkite.
  4. Įdarui: svogūną ir česnaką susmulkinkite, vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  5. Svogūnus ir česnakus apkepinkite, sudėkite vištieną, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir paprika, kepkite, kol vištiena iškeps.
  6. Įškepusį įdarą susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu ir juo įdarykite blynus.
  7. Blynus apkepkite kol šiek tiek apskrus.
  8. Prie lietinių puikiai tinka labai greitai paruošiamas padažas: 2 šaukštus grietinės sumašykite su šaukštu majonezu, į padažą įdėkite kelis susmulkintus bazilikų lapelius, pagardinkite druska ir pipirais.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu
Receptas: Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 51
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 1.00 žiupsnelis (Kajeno paprikos miltelių (gali būti ir kitokios aitrios paprikos))
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Spanguolės: 200.00 g
Medus: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Krienai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėlę apšlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite kajeno paprikos, 2 česnako skiltelių bei druskos mišiniu ir 10–15 min. palikite pastovėti.
  2. Apibarstykite vištieną sezamų sėklomis, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
  3. Kol vištiena keps, paruoškite spanguolių padažą. Trintuvu sutrinkite spanguoles, įdėkite smulkiai kapotą ar sutrintą česnaką, sukrėskite medų, krienus ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
  4. Beje, tokį spanguolių mišinį vartojo jau mūsų senoliai kaip priemonę imunitetui stiprinti ir saugotis nuo peršalimo ligų. Liaudies medicinoje patariama kasdien suvartoti po 2–3 šaukštus šio mišinio. 

 

Suskleisti
Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse
Receptas: Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 23
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis)
Vištienos krūtinėlė: 300.00 g (keptos)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (saujelė)
Kaparėliai: 1.00 sauja (marinuotų - saujelė)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Apelsiną gražiai perpjaukite per pusę. Atsargiai išimkite minkštimą, kad nesugadintumėte apelsinų „indelių“.
  2. Apelsinus supjaustykite gabalėliais. Vištieną šiaudeliais.
  3. Graikinius riešutus užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek palaukite, nuskalaukite ir susmulkinkite.
  4. Į dubenėlį suberkite apelsinus, vištieną, graikinius riešutus, kaparėlius, pagal skonį pagardinkite pipirais, pasūdykite. Užkrėskite majonezo ir išmaišykite.
  5. Sudėkite salotas į apelsinų „dubenėlius“, apibarstykite tarkuotu parmezanu ir galite tiekti.
Suskleisti
Spagečiai su pomidorų padaže troškintais vištienos kukuliukais
Receptas: Spagečiai su pomidorų padaže troškintais vištienos kukuliukais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (spagečiai)
Vištiena: 350.00 g (~350 - 400 g maltos vištienos (ar bet kokios kitos mėsos))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė savo sultyse)
Sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką gerai susmulkinkite.
  2. Pusė smulkinto česnako ir svogūno suberkite į mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuoto sūrio, pagardinkite druska, pipirais, įberkite džiūvėsių ir viską gerai išmaišykite.
  3. Iš mėsos formuokite nedidelius kukuliukus.
  4. Makaronus virkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  5. Kukuliukus dėkite į keptuvę su šlakeliu gerai įkaitusio aliejaus ir kepkite, kol gražiai apskrus, o tada išimkite iš keptuvės.
  6. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kukuliukai suberkite likusį smulkintą svogūną ir česnaką, šiek tiek pakepinkite, tada supilkite elektriniu trintuvu sutrintą pomidorų masę, pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis, jei atrodo tiršta, įpilkite šlakelį vandens ir viską pakaitinkite ant nedidelės ugnies ~5 min.
  7. Tuomet kukuliukus sudėkite atgal į keptuvę ir viską troškinkite ~15–20 min.
  8. Patiekite ant spagečių uždėjus keletą kukuliukų ir užpylus gauto padažo.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Vištų kepenėlės su daržovėmis
Receptas: Vištų kepenėlės su daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 59
Receptas
Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 vnt. (skardinė)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžios)
Morkos: 150.00 g (mažosios)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 6.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Perdėkite į puodą.
  2. Kol kepa kepenėlės, susmulkinkite saldžiąsias paprikas ir svogūnus. Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite paprikas, svogūnus, mažas morkytes ir maišydami kepkite 5 minutes. Sudėkite į puodą.
  3. Į 100 ml vandens įdėkite miltus, pomidorų padažą, išmaišykite ir supilkite į puodą. Uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Tuo metu nuvarvinkite kukurūzus ir suberkite į puodą. Maišydami kaitinkite 3 minutes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištienos ir grikių kotletukai
Receptas: Vištienos ir grikių kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 210
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (faršas)
Grikiai: 1.00 st. (virti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Grietinėlė: 300.00 g (riebi)
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai sutarkuokite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Į dubenį dėkite vištienos faršą, svogūną, virtus grikius, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir druska. Gerai išmaišykite. Iš masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  2. Kepkite ant nedidelės ugnies  3–4 minutes, kol gražiai apskrus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 10 minučių, dažnai vartydami.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų