DIENOS RECEPTAS
8 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 40 min.
Produktai
120 g sviesto; 200 g mėgstamų sausainių (avižinių, „Gaidelis“); 400 g varškės; 30 g aguonų; 20 g želatinos; 300 g jogurto; 100 g grietinės; 100 ml pieno; 100 g cukraus; 2 pakeliai vanilinio cukraus; 2 valg. š. kokoso drožlių; 6 mandarinai; tarkuotos vieno apelsino žievelės; šiek tiek šilto vandens.
Kaip gaminti
1. Sausainius susmulkinkite (geriausia elektriniu maišikliu) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėkite į apvalią skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.
2. Aguonas sumalkite, supilkite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite.
3. Želatiną 10 min. brinkinkite nedideliame kiekyje šilto vandens.
4. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę išsukite elektriniu maišikliu. Į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite smulkintas apelsino žieveles ir gerai išmaišykite.
5. Išbrinkusią želatiną šiek tiek pašildykite, kad geriau ištirptų, bet neužvirkite. Mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai.
6. Kai pradės stingti, masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir padėkite į šaldytuvą.
7. Mandarinus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir padenkite jais sustingusio pyrago viršų, apibarstykite kokosų drožlėmis. Pyragas sustings per keletą valandų.
Skanaus!
Recepto autorė Edita Aleksandravičienė pasakoja, kaip kilo pyrago mintis. "Turbūt ne vienam Kalėdos asocijuojasi su įšalusia žeme, užklota baltu puriu sniegu, mandarinais, džiaugsmu ir šiluma, sklindančia iš artimųjų, ir dovanomis. Visa tai pabandysiu perteikti šiuo pyragu „Sninga“: ruda įšalusi žemė – sausainių pagrindas, jogurtinė želė masė su aguonomis – sniego pusnys, susimaišiusios su mažyčiais žemės gumulėliais bei akmenėliais, mandarinai – džiaugsmas ir šiluma, sklindanti iš žmonių. Juk dabar taip elegantiškai SNINGA (kokosų drožlėmis)!“
SIŪLOME IŠBANDYTI!
|
||
|
||
|
||
|
Taip pat skaitykite:
Savaitgalio desertas – maskarponės skanėstai