Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio skanėstų vilionės

Pirmasis šaltukas, pirmosios snaigės... Ar yra geresnė proga pasmaližiauti jaukiuose ir šiltuose namuose? Puodelis karštos arbatos ir pyrago gabalėlis...
Pyragas “Sninga”
Pyragas “Sninga” / Autorės nuotr.

DIENOS RECEPTAS

Pyragas „Sninga“

8 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 40 min.

 

Produktai

120 g sviesto; 200 g mėgstamų sausainių (avižinių, „Gaidelis“); 400 g varškės; 30 g aguonų; 20 g želatinos; 300 g jogurto; 100 g grietinės; 100 ml pieno; 100 g cukraus; 2 pakeliai vanilinio cukraus; 2 valg. š. kokoso drožlių; 6 mandarinai; tarkuotos vieno apelsino žievelės; šiek tiek šilto vandens.

 

Kaip gaminti

1. Sausainius susmulkinkite (geriausia elektriniu maišikliu) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėkite į apvalią skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.

2. Aguonas sumalkite, supilkite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite.

3. Želatiną 10 min. brinkinkite nedideliame kiekyje šilto vandens.

4. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę išsukite elektriniu maišikliu. Į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite smulkintas apelsino žieveles ir gerai išmaišykite.

5. Išbrinkusią želatiną šiek tiek pašildykite, kad geriau ištirptų, bet neužvirkite. Mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai.

6. Kai pradės stingti, masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir padėkite į šaldytuvą.

7. Mandarinus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir padenkite jais sustingusio pyrago viršų, apibarstykite kokosų drožlėmis. Pyragas sustings per keletą valandų.


Skanaus!

Recepto autorė Edita Aleksandravičienė pasakoja, kaip kilo pyrago mintis. "Turbūt ne vienam Kalėdos asocijuojasi su įšalusia žeme, užklota baltu puriu sniegu, mandarinais, džiaugsmu ir šiluma, sklindančia iš artimųjų, ir dovanomis. Visa tai pabandysiu perteikti šiuo pyragu „Sninga“: ruda įšalusi žemė – sausainių pagrindas, jogurtinė želė masė su aguonomis – sniego pusnys, susimaišiusios su mažyčiais žemės gumulėliais bei akmenėliais, mandarinai – džiaugsmas ir šiluma, sklindanti iš žmonių. Juk dabar taip elegantiškai SNINGA (kokosų drožlėmis)!“

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Shutterstock nuotr./`okoladiniai triufeliai
Shutterstock nuotr./Šokoladiniai triufeliai
Šokoladiniai triufeliai
Fotolia nuotr./Panna cotta su avietėmis
Fotolia nuotr./Panna cotta su avietėmis
„Panna cotta“ su avietėmis
Fotolia nuotr./Imbieriniai sausainukai
Fotolia nuotr./Imbieriniai sausainukai
Imbieriniai sausainukai
Fotolia nuotr./Kokosų plokatainis
Fotolia nuotr./Kokosų plokštainis
Kokosų plokštainis

 

Taip pat skaitykite:

Savaitgalio desertas – maskarponės skanėstai

Saldi sekmadienio popietė

Savaitgalio desertui – skanėstai su šokoladu

Kepkime savaitgalio pyragą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų