„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Savaitgalio skonis: 5 idėjos greitiems pietums

Kutenam savaitgaliui padus! Ak, kaip norisi ko nors gardaus, sotaus, šilto... Savaitgalio pietūs visuomet tampa ypatingais, kai prie stalo susėda visa šeima, artimieji ar draugai. Kuo galite nustebinti save ir kitus? Ogi kulinariniais sugebėjimais!
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru / „SANTA MARIA“ nuotr.

Traukiame iš Ji24.lt portalo lobių skrynios receptus, kurie pravers ne tik tada, kai už langos šviečia saulė, bet ir tuomet kai pliaupia lietus. Kas labiau nuramina sielą ir praskaidrina nuotaiką nei skanus maistas mieloje draugijoje?

Siunčiame gardžiausius linkėjimus ir šokame tikrą rokenrolą virtuvėje:

Suktinukai su vištiena
Receptas: Suktinukai su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 51
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 4.00 vnt. (arba lietiniai blynai)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonosios arba geltonosios)
Avokadai: 1.00 vnt.
Vištiena: 200.00 g (keptos)
Petražolės: 1.00 vnt. (saujos susmulkintų lapelių)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite minkštimą ir sugrūskite su česnakais. Pagal skonį pasūdykite, įlašinkite kelis citrinų sulčių lašus.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir 3 min. pakepinkite. Pagal skonį pasūdykite ir palikite ataušti.

3. Blynus galima pašildyti mikrobangų krosnelėje arba šiltoje orkaitėje, kad būtų lankstesni. Kiekvieną blyną aptepkite avokadų tyre, uždėkite smulkiai supjaustytos mėsos, ataušusio daržovių troškinio. Viską apibarstykite petražolėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir susukite standžiais voleliais.

4. Kiekvieną volelį suvyniokite į maistui skirtą plėvelę ir, kol prireiks, laikykite šaldytuve.

Suskleisti
Daržovių troškinys
Receptas: Daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 61
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (mažas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 3.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Aliejus: 50.00 ml
Pomidorai: 400.00 g (skardinė trintų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1/2)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Kaip gaminti
  1. Baklažaną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite  baklažaną ir kepkite maždaug 4–5 minutes, atidėkite šiltai.
  2. Supjaustykite morkas, cukinijas. Puode įkaitinkite likusį aliejų ir 2–3  minutes pakepinkite morkas. Susmulkinkite česnaką, griežinėliais supjaustykite svogūną ir porą, kubeliais supjaustykite paprikas, sudėkite į puodą ir apkepkite viską dar 2 minutes, sudėkite cukiniją, trintus pomidorus, prieskonius, griežinėliais pjaustytą citriną.
  3. Supilkite paruoštą sultinį ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių. Baigdami troškinti sudėkite kepintus baklažano gabalėlius ir patroškinkite dar 5 minutes. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sočiosios salotos pietums
Receptas: Sočiosios salotos pietums
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (įvairių spalvų salotų lapelių)
Šaldyti žirneliai: 200.00 g (2 stiklinės, tinka švieži)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kumpis: 150.00 g (rūkytas arba virtas)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Vynas: 2.00 valg. š. (baltas - užpilui)
Sultys: 3.00 valg. š. (pusės citrinos)
Laiškiniai česnakai: užpilui 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, po lygiai išdėliokite lėkštėse. Žirnelius nuplaukite. Jei naudosite šaldytus, atšildykite ir nusausinkite.
  2. Kumpį supjaustykite kubeliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje be jokių prieskonių ir atvėsinkite.
  3. Kiaušinius išvirkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais.
  4. Kumpio kubelius, žirnelius, kiaušinius berkite ant salotų, jas pagal skonį pagardinkite pipirais ir pasūdykite.
  5. Paruoškite užpilą: laiškinius česnakus nuplaukite, sukapokite, sumaišykite su aliejumi, šviežiai spaustų citrinų sultimis, balzaminiu actu ir baltuoju vynu, pagal skonį berkite druskos ir cukraus, padažą gerai išplakite, atvėsinkite šaldytuve ir užpilkite ant salotų. Salotas tiekite su mėgstamos baltos duonos riekele.  
Suskleisti
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
Receptas: Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis - šviežių)
Mėsa: 500.00 g (maltos, maišytos)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (pakuotės - rutuliukų (po 15 g) arba pjaustyto kubeliais)
Pomidorai: 500.00 g (trintų - padažui)
Vištienos sultinys: 100.00 ml (padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA – padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto – padažui)
Kaip gaminti
  1. Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti).
  2. Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas.
  3. Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio.
  4. Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol mėsa švelniai paruduos.
  5. Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C .
  6. Puode pašildykite padažo produktus ir užpilkite ant mėsos kukulių.
  7. Kepkite orkaitėje dar apie 10–15 minučių.
  8. Papuoškite mėtų lapais ir iškart patiekite.
Suskleisti
Švilpikai
Receptas: Švilpikai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 550
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (6 - 7)
Miltai: 140.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis arba du maži)
Druska: 2.00 žiupsnelis (švilpikams ir padažui)
Varškė: 1.00 vnt. (pusės puodelio - padažui)
Pienas: 125.00 ml (padažui)
Kiauliena: 125.00 g (šoninės - padažui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (padažui)
Krapai: 1.00 sauja (padažui)
Kaip gaminti
  1. Bulves su lupenomis gerai nuplaukite, sudėkite į vidutinio dydžio puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos.
  2. Išvirkite. Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale ar sutrinkite trintuve. Sutrintas bulves sumaišykite su miltais, kiaušiniais ir žiupsniu druskos.
  3. Suminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite volelį, šiek tiek jį suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais.
  4. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  5. Paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu.
  6. Kepkite iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.
  7. Kol švilpikai kepa, paruoškite padažą.
  8. Kiaulienos šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  9. Nuimkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti. Varškę sudėkite į dubenėlį.
  10. Trinkite, palaipsniui pildami pieną, kol gausite vientisą masę.
  11. Į varškę suberkite šoninės gabalėlius, pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus.
  12. Pagardinkite druska pagal skonį ir išmaišykite.
  13. Iškepusius švilpikus patiekite su padažu. Skanaus!
Suskleisti

DAUGIAU IDĖJŲ PIETUMS RASITE ŠTAI ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs