Humusui:
- skardinė avinžirnių;
- 1 šaukštas sezamų pastos tahini;
- 2 nedidelės skiltelės česnako arba 1 didelė;
- 1/2 citrinos sultys;
- 1-2 ledukai;
- maltų kuminų;
- druskos ir pipirų;
- alyvuogių aliejaus.
Tortilijų traškučiams:
- mažų tortilijų;
- alyvuogių aliejaus;
- česnakų granulių;
- maltos saldžiosios paprikos;
- druskos.
Gaminimas:
Į virtuvinį kombainą suberiame avinžirnius, sudedame sezamų pastą, česnakus – triname, kol gauname kietą košę. Tuomet pilame alyvuogių aliejaus, spaudžiame citrinos sulčių ir dedame kuminą, druską bei pipirus. Realiai viską dedu iš akies, vis paragaudama – eigoje pridedu tai citrinos, tai prieskonių, tai aliejaus.
Beveik visuose receptuose rasite ledinį vandenį, bet aš dedu ledukus. Labiau ledinio vandens jau ir būti nebegali :) Pabaigoje įmetame ledo kubelius ir vėl pertriname, kol ledo gabalėlių nebelieka. Jei humusas atrodo per tirštas, galima dar šliūkštelėti aliejaus arba įmesti ledo. Humusą perdedame į indelį, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užberiame paprikos miltelių.
Traškučiams pirmiausia įkaitiname orkaitę: temperatūrą nustatome ties 180 laipsnių padala. Tortilijų lakštus perpjauname per pusę, tuomet – dar per pusę. Ir dar pasmulkiname, kol gauname trikampėlius. Juos sumetame į dubenį, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir apiberiame prieskoniais. Išmaišome.
Išdėliojame kepimo popieriumi išklotą skardą tortilijų trikampėliais, dedame juos vienu sluoksniu. Pašauname į orkaitę ir stebime juos kaip sakalai, vanagai ar kiti atidūs paukščiai. Nuo tobulų iki sudegusių traškučių – sekundžių skirtumas. Kai tortilijos švelniai paruduoja – ištraukiame.
Jei norite spalvotų traškučių kaip nuotraukoje, naudokite skirtingas tortilijas. Štai oranžinės – su morkomis, raudonos – su burokėliais. Dar galite rinktis žalias – su špinatais.
Skanaus jums linki Dovilė iš salotu_nenoriu