„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Savaitgalio valgiaraštis: 15 gardžių ir nesudėtingų makaronų patiekalų

Makaronai gelbsti visada, kai trūksta laiko ar pritrūksta fantazijos, ką gaminti. Nors savaitgalis – gera proga ruošti sudėtingesnius itališkus patiekalus, tokius kaip lazanija ar cannelloni, šįsyk kviečiame suktis su paprastesniais receptais. O atsiradusį laisvą laiką verta skirti poilsiui, pasivaikščiojimams, o galbūt – ir savanorystei bei pokalbiams apie savijautą su artimaisiais.
„Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe)
„Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe) / Fotolia nuotr.
Spagečiai su padažu
Receptas: Spagečiai su jautienos faršo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (pakuotė spagečių)
Jautiena: 200.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (su bazilikais)
Sūris: 100.00 g (parmezanas)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai papuošimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai. Atminkite, makaronai ir druska beriami tik į verdantį vandenį, o verdant makaronus patartina kartkartėmis pamaišyti, kad jie nesuliptų ir nepriskrestų prie puodo dugno.

2. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. Į svogūnų troškinį sukrėskite pomidorus, šakute maigytą faršą ir vis pamaišydama kaitinkite, kol faršas patamsės.

4. Supilkite pomidorų padažą, suberkite prieskonius, dar 5 min. pakaitinkite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Paruoštu padažu apliekite lėkštėse išdėliotus spagečius.

5. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu parmezanu ir papuošusi bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Vištiena su makaronais
Receptas: Vištiena su makaronais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 73
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (didesnė krūtinėlė)
Makaronai: 200.00 g (lakštinių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 125.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml
Šafranas: 5.00 g
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovintų įvairių žolelių mišinio)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite. 

2. Krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu cukraus, tada apkepkite 2 šaukštuose aliejaus.

3. Svogūną ir aitriąją papriką susmulkinkite, pakepinkite likusiame aliejuje. Kai svogūnas dailiai apskrus, įspauskite česnako skilteles ir dar šiek tiek pakepkite.

4. Į svogūnų troškinį supilkite sultinį, po to – grietinėlę, įmeskite žiupsnelį šafranų, suberkite smulkiai kapotus baziliko lapelius, padažą užvirkite, apie 8 min. pakaitinkite, kad sutirštėtų. Tada sukrėskite virtus makaronus ir vištienos gabaliukus. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite, kelias minutes pakaitinkite ir išdėkite į lėkštes.

5. Tiekite apibarsčiusi žolelėmis, su šviežiais pomidorais ir likusiais baziliko lapeliais.

Suskleisti
Makaronai su žuvimi
Receptas: Makaronai su žuvimi
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 350.00 g (spagečių)
Žuvis: 500.00 g (menkių, jūros lydekų filė)
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Aitriųjų paprikų milteliai 6.00 g
Actas: 4.00 valg. š.
Aliejus: 7.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Žemės riešutai 50.00 g
Vynas: 50.00 ml (sauso baltojo arba citrinų sulčių)
Kaip gaminti

1. Iš sojų padažo, acto, aitriųjų paprikų miltelių, krakmolo, cukraus ir 3 šaukštų aliejaus sumaišykite marinatą ir jame 10 min. palaikykite nedideliais gabaliukais supjaustytą žuvį. 

2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Atskirai išvirkite šparagines pupeles.

3. Iš marinato ištrauktą žuvį iškepkite likusiame aliejuje. Išėmus ją iš keptuvės likusiuose riebaluose apkepinkite virtas pupelių ankštis. Suberkite riešutus, sukrėskite nukoštus makaronus, supilkite skystį, kuriame buvo marinuojama žuvis, vyną, sudėkite keptus žuvies gabaliukus, gerai išmaišykite ir dar truputį pakaitinkite.

Suskleisti
Makaronai su feta ir mėtomis
Receptas: Makaronai su feta ir mėtomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (kriauklytės)
Cukinijos: 200.00 g
Fetos sūris: 100.00 g
Mėtos: 10.00 g (4 dideli švieži lapai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Supilkite makaronus ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Nepervirkite.

2. Nuplaukite cukinijas, supjaustykite riekelėmis ir suberkite į dubenį.

3. Sutrupinkite fetą ir suberkite į dubenį su cukinijomis.

4. Smulkiai supjaustykite mėtų lapus, suberkite į dubenį ir viską išmaišykite.

5. Išvirusius makaronus perliekite šaltu vandeniu, supilkite į dubenį su paruoštu gaiviu padažu iš cukinijų, fetos ir mėtų, pabarstykite pipirais ir užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Tradiciniai kriauklyčių (beje, italai šią formą vadina „ausytėmis“) formos makaronai iš Apulijos regiono patys tinkamiausi vasariškam patiekalui su cukinijomis. Feta šiam receptui suteikia graikiško prieskonio, o mėtos gaivumo ir sodraus kvapo.

Suskleisti
Omletas su makaronais
Receptas: Omletas su makaronais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (pusė geltonos saldžiosios)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Pienas: 100.00 ml
Sūris: 60.00 g (smulkiai tarkuoto fermentinio)
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, nusunkite ir šiek tiek atvėsinkite. Galite tą padaryti iš vakaro arba omletui sunaudoti po vakarykščių pietų likusius makaronus.

2. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais. Griežinėliais supjaustykite cukiniją.

3. Šparagines pupeles trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje. Vietoje jų galite naudoti brokolinius ar žiedinius kopūstus arba žalius žirnelius.

4. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska ir pipirais, įmaišykite pieną.

5. Makaronus ir daržoves sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą, užpilkite kiaušinių plakinį, pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. Baigiant kepti apibarstykite tarkuotu sūriu.  

Suskleisti
Makaronai su vištiena ir daržovėmis
Receptas: Makaronai su vištiena ir daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Grybai: 100.00 g (maži, marinuoti)
Morkos: 1.00 vnt.
Kopūstai: 150.00 g (kininiai)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Makaronus 8 min. virkite pasūdytame vandenyje, poto nukoškite.

2. Didesnius grybukus perpjaukite pusiau.

3. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais, pamarinuokite sojų padaže valandą ir apkepkite keptuvėje.

4. Morkas supjaustykite juostelėmis. Kininį kopūstą nuplaukite ir stambiai supjaustykite.

5. Keptuvėje apkepinkite daržoves su grybukais. Baigiant kepti, užpilkite sojų padažo bei šlakelį sezamo aliejaus, sudėkite makaronus, vištieną ir dar keletą minučių patroškinkite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu
Receptas: Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 33
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (brinzos)
Bazilikai: 5.00 g (keli lapeliai)
Pomidorai: 5.00 vnt.
Makaronai: 500.00 g (trumpi makaronai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį ir palikite bent 20 minučių pastovėti.

2. Pomidorus kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite ir susmulkinkite. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Į juos suberkite smulkiai kapotus česnakus, pomidorus ir kepkite 10–15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės. Sudėkite smulkintus bazilikus ir pagardinkite pipirais bei druska.

3. Brinzos sūrį sutrupinkite. Makaronus išvirkite ir nusunkite. Į lėkštes sudėkite makaronus, užpilkite daržovių padažo ir apibarstykite sūriu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Makaronai su pomidorais
Receptas: Makaronai su pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g
Pomidorai: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Mocarelos sūris: 125.00 g
Balzaminis actas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (juodieji)
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 g (krapai, svogūnų laiškai)
Kaip gaminti

1. Išvirkite makaronus. Nuplaukite pomidorus ir papriką. Perpjaukite ją pusiau ir išimkite sėklytes.  Pomidorus ir papriką supjaustykite kubeliais. Žalumynus susmulkinkite. Sūrį supjaustykite kubeliais.

2. Paruoškite padažą: sumaišykite actą, druską, maltus juoduosius pipirus, aliejų ir sutrintus česnakus.

3. Padažą sumaišykite su makaronais, paprikos ir pomidorų kubeliais, sūriu ir žalumynais.

Suskleisti
 Makaronai su tunu   ir kaparėliais
Receptas: Makaronai su tunu ir kaparėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Tunas: 185.00 g (konservuotas)
Alyvuogių aliejus: 80.00 ml
Kaparėliai: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 50.00 ml (citrinų)
Petražolės: 50.00 g
Makaronai: 375.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Konservuotą tuną gerai nusausinkite ir dubenėlyje sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei citrinų sultimis. Česnako skilteles gerai sutrinkite, taip pat sudėkite į dubenėlį. Sudėkite kaparėlius ir išmaišykite. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje keletą minučių pasimarinuoti.

2. Į sūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite ir apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi.

3. Užpilkite tuno ir kaparėlių padažą ant makaronų, suberkite smulkintas petražoles ir šiek tiek pakaitinkite. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais.  

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Spagečiai su tunu
Receptas: Spagečiai su tunu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 31
Receptas
Ingredientai
Tunas: 185.00 g (konservuotas savo sultyse)
Petražolės: 1.00 sauja
Makaronai: 200.00 g (0,5 pakelio spagečių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik į vandenį įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus.

2. Susmulkinkite petražoles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nusunktą tuną, suberkite petražoles. Kepinkite 3 minutes.

3. Išvirusius spagečius nukoškite (pasilikite šiek tiek nuoviro), sudėkite į keptuvę ir išmaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 2 minutes, įpilkite nuoviro, išmaišykite ir dar kaitinkite 4 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir keliais lašais alyvuogių aliejaus.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
Receptas: Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 139
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malta)
Pomidorų padažas: 200.00 ml (aštrus)
Vanduo: 200.00 ml
Makaronai: 200.00 g (kriauklelių ar kitokių smulkių)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia arba raudona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinė: 150.00 g
Druska: 3.00 g (1/2 arbat. .š.)
Sūris: 80.00 g (fermentinis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiškytą česnaką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 8 minutes.

3. Sudėkite nuvarvintus makaronus, pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes. Prieš tiekdami sudėkite grietinę, lengvai permaišykite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kriauklelės su avinžirnių pasta
Receptas: Kriauklelės su avinžirnių pasta
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 st.
Makaronai: 400.00 g (kriauklės)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg.š - sulčių, 0,5 - žievelės)
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (saulėje džiovinti)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kanapių sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite avinžirnių pastą: avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite, atvėsinkite ir suberkite į plakimo indą.
  2. Ten pat sukrėskite kapotus saulėje smulkintus pomidorus, sumeskite nuluptas česnako skilteles, skrudintas kanapes ir pinijas.
  3. Į masę supilkite aliejų, citrinos sultis, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos.
  4. Viską išplakite elektriniu plakikliu.
  5. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir sumaišykite su avinžirnių pasta.
  6. Citrinų žieveles sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir užberkite ant makaronų.
Suskleisti
Makaronai su kreminiu padažu
Receptas: Makaronai su kreminiu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 106
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š.
Grietinė: 240.00 g (arba natūralus jogurtas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas kietasis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Makaronai: 400.00 g (pagal valgytojų skaičių)
Kaip gaminti
  1. Puodelyje ant silpnos ugnies maišydamos apie minutę pakaitinkite grietinę (jogurtą) su sviestu, kad jis ištirptų.
  2. Uždėkite makaronams virti puodą su pasūdytu vandeniu, užvirus suberkite makaronus (geriausiai tiktų fettuccine), virkite apie minutę, paskui nukoškite ir į puodą su jais supilkite grietinės padažą.
  3. Kaitindamos makaronus su padažu ant vidutinės ugnies, įmaišykite trynius, suberkite sūrį ir pipirus. Rūpestingai viską sumaišykite.
  4. Patiekite apibarsčiusios sūrio drožlėmis.
Suskleisti
Spagečiai su džiovintų pomidorų padažu
Receptas: Spagečiai su džiovintų pomidorų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (mėgstamų spagečių)
Faršas: 100.00 g (paukštienos)
Morkos: 1.00 vnt. (virta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (aliejuje konservuotų pomidorų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Alyvuogės: 1.00 sauja (žaliųjų)
Aliejus: 50.00 ml (šlakelis - pagal poreikį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Virtą morką supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite svogūną.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite morką ir svogūną, sukrėskite paukštienos faršą. Vis pamaišydami ištroškinkite. Pagardinkite pipirais, kariu, pagal skonį pasūdykite.
  3. Džiovintus pomidorus, alyvuoges, parmezaną ir česnaką dėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
  4. Išvirkite spagečius. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į lėkštę.
  5. Ant spagečių užkrėskite su morkomis keptą vištieną, o ant jos –  džiovintų pomidorų padažą. Ant viršaus galite pabarstyti dar šiek tiek tarkuoto parmezano.

 

 

Suskleisti
Spagečiai su lašiša ir cukinijomis
Receptas: Spagečiai su lašiša ir cukinijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 1.00 sauja ((1 pakelis bet kurių mėgstamų makaronų))
Rūkyta lašiša: 200.00 g ((silpnai sūdyta))
Česnakai: 7.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. ((nedidelės))
Grietinė: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml
Kietasis sūris: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Salierai: 1.00 vnt. ((džiovintų lapelių, pagal skonį))
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis ((atsargiai, kad nepersūdytumėte, nes lašiša jau bus sūri))
Citrinos: 1.00 vnt. ((sulčių))
Kaip gaminti
  1. Gerai įkaitinti keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėti smulkiai supjaustytą lašišą, šiek tiek apkepti. Susmulkinti svogūnus, sudėti į keptuvę ir apkepti kol ims tapti skaidrėti.
  2. Gerai sukapoti svogūno galvutes. Keptuvėje lašišą ir svogūnus pastūmėti į vieną pusę, o kitoje pusėje 1/2 min.  apkepti smulkintą česnaką. Galiausiai viską sumaišyti ir sudėti pusžiedžiais supjaustytą cukiniją (su visa odele, prieš tai gerai nuplovus). Troškinti, kol cukinija suminkštės. Tuomet sudėti prieskonius, grietinę ir supilti grietinėlę. Viską išmaišyti, užvirus nukelti nuo ugnies.
  3. Išvirti 1 pakelį spagečių (galima naudoti ir kitus, jums patinkančius makaronus), nukošti ir supilti paruoštą padažą. Viską gerai išmaišyti.
  4. Patiekti apibarsčius tarkuotu sūriu, šiek tiek apšlaksčius citrinos sultimis ir uždėjus pipirnės lapelių.

Receptą rasite čia.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“