Savaitgalio valgiaraštis: ir šeimos pietums, ir draugų vakarėliui

Prasidėjęs ruduo didžiuosius miestus vėl pripildė žmonių, vėl grįžta savaitgalio pietų ar draugų susibūrimų tradicijos. Jei ieškote idėjų, ką gi skanaus paruošti, skubame į pagalbą su itin spalvingu receptų rinkiniu!
Meksikietiški „tacos“
Meksikietiški „tacos“ / Vida Press nuotr.

Lietuviška virtuvė:

Kugelis su vištiena
Receptas: Kugelis su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 413
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 12.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Vištiena: 300.00 g (rūkytos)
Šoninė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves ir 1 svogūną sutarkuokite tarkavimo mašina. Norint, tąsaus ir minkšto kugelio, skysčio nupilti nereikia.
  2. Į tarkius įpilkite išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir krapų, išmaišykite.
  3. Pieną, pakaitinkite iki užvirimo, pilkite ant tarkių ir dar kartą išmaišykite.
  4. Vištieną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į tarkius.
  5. Kepimo indą gausiai ištepkite aliejumi arba sviestu, supilkite į jį masę.
  6. Kepkite 210 laipsnių orkaitėje 1 h 15 min.
  7. Keptuvėje pakepinkite susmulkintą antrą svogūną bei šoninę.
  8. Iškepusį kugelį valgykite su grietine bei šoninės ir svogūnų padažu.

Skanaus!

Recepto autorė: Eglė Savickaitė

 

Suskleisti
Varškės apkepas
Receptas: Klasikinis purus varškės apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 113
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (baltymai atskirti nuo trynių)
Cukrus: 180.00 g
Varškė: 1.00 kg (galite naudoti „President“, pertrintą)
Manai: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 100.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 80.00 g (tirpinto; ir dar šiek tiek kepimo formai patepti)
Džiūvėsiai: 1.00 arbat. š. (formai pabarstyti)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Gilią kepimo formą (aš naudoju keramikinę didelę stačiakampę) ištepkite sviestu, dugną ir kraštus pabarstykite džiūvėsėliais.

2. Baltymus plakite tol, kol suputos. Tada visą laiką plakant pamažu berkite po šaukštą cukraus. Sekančią porciją cukraus dėkite tik kai pirmoji bus visiškai ištirpusi. Plakite apie 7–8 minutes, kol baltymai bus standūs ir blizgantys.

3. Varškę sumaišykite su kiaušinio tryniais, manų kruopomis ir druska, supilkite pieną, vanilę ir tirpintą sviestą. Išmaišykite. Tada po šaukštą atsargiai į masę įmaišykite plaktus baltymus.

4. Masę sudėkite į paruoštą kepimo indą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 40–50 minučių, kol viršus gražiai paruduos.

5. Patiekite šiltą su grietine, uogomis arba mėgstama uogiene.

Suskleisti
Bulvių plokštainis su antiena
Receptas: Kugelis su antiena
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.5 / 30
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g
Antis: 340.00 g (kulšelių mėsos su oda)
Pienas: 150.00 ml
Svogūnai: 5.00 vnt. (3 kugeliui ir 2 padažui)
Varškė: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Šalavijai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Lašinukai: 150.00 g (rūkytų arba sūdytų kiaulienos; padažui)
Grietinė: 200.00 ml (arba pagal skonį; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Nuo anties kulšelių mėsos nulupkite arba nupjaukite odeles. Mėsą šiek tiek pasmulkinkite. Nuo odelių nupjaukite riebaliukus ir pasmulkinkite – juos vėliau sukepsite su svogūnais.

2. Kulšelių mėsą valandą pamarinuokite su druska, pipirais, muškato riešutui ir čiobreliu.

3. Du svogūnus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje pačirškinkite nuo odelių nupjaustytus riebaliukus. Kai jie suspirgės, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės.

4. Bulves sutarkuokite kartu su likusiu žaliu svogūnų, sudėkite varškę. Užplikykite bulvių masę karštu pienu. Įmaišykite į bulvių masę kepintus svogūnus, šiek tiek paplaktus kiaušinius, kulšelių mėsą, prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Ant plokštainio viršaus sudėliokite ančių kulšelių odeles. Pagardinkite jas druska ir pipirais.

5. Dėkite plokštainį į iki 190°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 160°C, kepkite toliau, kol gražiai apskrus.

6. Padažui lašinius ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę pjaustytus lašinukus ir kepinkite, kol taps spirgučiais, sudėkite svogūnus, kepkite, kol jie suminkštės. Pagardinkite pipirais.

7. Patiekite plokštainį su spirgučių padažu ir grietine.

Suskleisti
Burokėlių mišrainė su grietine
Receptas: Burokėlių mišrainė su grietine
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 98
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virtų vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Grietinė: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Virtus burokėlius sutarkuokite.
  2. Įberkite į burokėlius, kmynus, pipirus, pasūdykite, smulkiai supjaustytą svogūną.
  3. Įkrėskite grietinę ir mišrainę gerai išmaišykite.
Suskleisti
Švilpikai
Receptas: Švilpikai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 552
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (6 - 7)
Miltai: 140.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis arba du maži)
Druska: 2.00 žiupsnelis (švilpikams ir padažui)
Varškė: 1.00 vnt. (pusės puodelio - padažui)
Pienas: 125.00 ml (padažui)
Kiauliena: 125.00 g (šoninės - padažui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (padažui)
Krapai: 1.00 sauja (padažui)
Kaip gaminti
  1. Bulves su lupenomis gerai nuplaukite, sudėkite į vidutinio dydžio puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos.
  2. Išvirkite. Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale ar sutrinkite trintuve. Sutrintas bulves sumaišykite su miltais, kiaušiniais ir žiupsniu druskos.
  3. Suminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite volelį, šiek tiek jį suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais.
  4. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  5. Paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu.
  6. Kepkite iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.
  7. Kol švilpikai kepa, paruoškite padažą.
  8. Kiaulienos šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  9. Nuimkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti. Varškę sudėkite į dubenėlį.
  10. Trinkite, palaipsniui pildami pieną, kol gausite vientisą masę.
  11. Į varškę suberkite šoninės gabalėlius, pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus.
  12. Pagardinkite druska pagal skonį ir išmaišykite.
  13. Iškepusius švilpikus patiekite su padažu. Skanaus!
Suskleisti
Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis
Receptas: Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 81
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Faršas: 300.00 g (jautienos arba kiaulienos)
Kopūstai: 500.00 g (raugintų)
Pievagrybiai: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Parmezano sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (pagal poreikį - kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstamų žolelių mišinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis. Palaukite, kol šiek tiek pravės. Nulupkite, supjaustykite riekelėmis, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite džiovintų žolelių mišiniu.
  2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, į ją suberkite faršą, smulkintą supjaustytą svogūną, susmulkintus pievagrybius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis maišydami apkepkite.
  3. Keptą faršą iškrėskite į dubenį. Švarioje keptuvėje vėl įkaitinkite aliejų, suberkite raugintus kopūstus, smulkintą svogūną ir retkarčiais pamaišydami, patroškinkite. Kai bus beveik išsitroškinę, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
  4. Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite bulvėmis (dalį palikite viršutiniam sluoksniui).
  5. Kiaušinius išplakite su grietine, plakinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskato riešutais ir tolygiai užpilkite ant bulvių sluoksnio.
  6. Ant bulvių sluoksnio dėkite pusę kiekio troškintų raugintų kopūstų, tada dėkite sluoksnį faršo. Ant faršo – vėl sluoksnį bulvių. Paskutinis sluoksnis - raugintų kopūstų.
  7. Apkepą statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Prieš apkepui baigiant kepti, apibarstykite jį tarkuotu sūriu.
  8. Iš kepimo indo išimkite apkepą atsargiai, nedideliais gabalėliais, nes jis gana birus.
Suskleisti
Daržovių sriuba
Receptas: Kopūstų sriuba su žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 42
Receptas
Ingredientai
Kvapnieji pipirai: 3.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Šaldyti žirneliai: 1.00 puodelis (tinka ir švieži žalieji, jei turite)
Kaip gaminti

1. Užkaiskite vandenį ir jam užvirus suberkite bulves, supjaustytas kubeliais. Nugraibykite susidariusias putas ir tada sudėkite kubeliais pjaustytas morkas, pjaustytą kopūstą, pipirus ir lauro lapus.

2. Kai morkos ir bulvės taps minkštos, sudėkite žirnelius, sviestą ir smulkintą svogūną. Pabaigoje pagardinkite pipirais, druska ir krapais.

Suskleisti
Vegetariški maltinukai
Receptas: Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 68
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Kietasis sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą ir morką apvirkite, kad suminkštėtų. Tuomet daržoves ir džiūvėsėlius maistiniu smulkintuvu sumalkite iki vientisos masės.

2. Į masę įmaišykite sūrį, pipirus ir druską.

3. Įkaitintoje keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių kepkite šlapiomis rankomis suformuotus kotletukus.

Suskleisti
Kuršėnų vyniotinis
Receptas: Kuršėnų vyniotinis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 173
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Miltai: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Sviestas: 200.00 g (įdarui)
Varškė: 200.00 g (įdarui)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (0,5 indelio saldinto - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinių trynius iki baltumo išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite.
  2. Kitame inde iki standumo išplakite  baltymus.
  3. Išplaktus baltymus atsargiai po šaukštą įmaišykite į trynius.
  4. Atsargiai su šaukštu išmaišykite, būna labai puri masė.
  5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite.
  6. Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje maždaug 15 minučių.
  7. Iškeptą biskvitą vyniokite į vyniotinį ir pamažu nuimkite kepimo popierių. 
  8. Apklokite rankšluosčiu ir palikite vėsti.
  9. Įdarui varškę pertrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite kambario temperatūros sviestą, galiausiai supilkite sutirštintą (kondensuotą) pieną. Jei masė bus labai skysta, galima ją palaikyti šaldytuve.
  10. Atvėsusį biskvitą išvyniokite  ir tolygiai padenkite įdaru. Susukite vėl.
  11. Bent porai valandų dėkite į šaldytuvą.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti

Europietiška virtuvė:

Ispaniškas omletas
Receptas: Ispaniškas omletas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 45
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Bulvės: 6.00 vnt. (šviežios)
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Alyvų aliejus 1.00 arbat. š.
Petražolės: 50.00 g (nebūtinai)
Svogūnų laiškai: 50.00 g (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Bulves švariai nuplaukite, suberkite į verdantį vandenį ir virkite su odele.

2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus ir jame apkepinkite svogūną. Virtas bulves supjaustykite riekelėmis, sudėkite į keptuvę ir taip pat šiek tiek apkepkite.

3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkitę šią kiaušinių masę į keptuvę (kiaušiniai turėtų tolygiai pasiskirstyti po keptuvę ir viską apsemti).

4. Kepkite omletą ant silpnos ugnies. Kai bus beveik iškepęs, užtarkuokite sūrio, apibarstykite smulkintomis petražolėmis bei svogūnų laiškais. Patroškinkite, kol sūris išsilydys.

5. Karštas omletas skaniausias su šviežiomis daržovėmis, ypač pomidorais.  

Suskleisti
Žuvis paruošta graikiškai
Receptas: Žuvis, paruošta graikiškai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 95
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 1500.00 g (mėgstama)
Pomidorai: 300.00 g
Česnakai: 30.00 g
Citrinos: 100.00 g
Alyvuogės: 40.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Žuvį supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite druska, pipirais.
  2. Pomidorų odelę nulupkite ir smulkiai juos supjaustykite, pridėkite susmulkintų česnakų, petražolių, alyvuogių aliejaus, druskos ir sumaišykite.
  3. Dalį gautos masės dėkite į kepimo indą, uždėkite ant jos žuvį, o ant žuvies sudėkite likusius pomidorus. Kepkite 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Suskleisti
Ispaniška chorizo sriuba
Receptas: Ispaniška chorizo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 37
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Chorizo dešra: 250.00 g (arba kitokios aštrios)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (po vieną raudonąją ir žaliąją)
Bulvės: 1.00 kg
Lęšiai: 50.00 g (raudonųjų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 sauja (papuošimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Dešrą supjaustykite kelių centimetrų gabaliukais, svogūną susmulkinkite, česnaką sutraiškykite, iš aitriųjų paprikų išimkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite, bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite dešrą ir kelias minutes pakepinkite.

3. Sumažinkite karštį ir sudėkite svogūną, česnaką bei aitriąją papriką. Pakepinkite apie 10 minučių arba kol svogūnai suminkštės.

4. Į karštą sultinį puode sudėkite bulves, lęšius ir mišinį iš keptuvės.

5. Išmaišykite su paprikos milteliais, kmynais, druska ir pipirais ir užvirinkite.

6. Sumažinkite karštį, uždenkite ir virkite apie pusvalandį, kol išvirs bulvės. Patiekite karštą, apibarstę smulkintomis petražolėmis.

Suskleisti
Traškantys graikiškai kepti baklažanai
Receptas: Traškantys graikiškai kepti baklažanai alaus tešloje
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Alus: 350.00 ml (šviesaus)
Miltai: 200.00 g (gali reikėti kiek daugiau)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Aliejus: 0.50 l (kepimui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai paruoškite baklažanus. Nupjaukite galus ir suraikykite maždaug pusės centimetro storio griežinėliais. Sudėkite baklažanus į koštuvą ir pasūdykite. Palikite pusvalandžiui, tada gausiai nuplaukite vandeniu ir leiskite jiems išdžiūti.

2. Tuo metu pasiruoškite tešlą. Į dubenį supilkite alų ir po truputį dėdami miltus maišykite. Tešla turi būti nei per skysta, nei per tiršta, kad apliptų bakalažanus. Įdėkite druskos, pipirų ir pusvalandį atvėsinkite šaldytuve, kad tešla pastingtų.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir po vieną griežinėlį pamirkydami tešloje kepkite po kelias minutes kiekvieną pusę, kol gražiai pagels. Aliejaus turi būti gausiai.

4. Išdėliokite iškeptus griežinėlius ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.

Galima valgyti vienus, tinka ir jogurtinis padažas su česnakais.

Suskleisti
Kalafiorų apkepas „gratin“
Receptas: Prancūziškas kalafiorų apkepas „gratin“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (apie 600 g)
Vanduo: 400.00 ml
Sviestas: 40.00 g (ir dar šiek tiek kepimo indui patepti)
Miltai: 75.00 g (ir dar + vienas šaukštas)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai atskirti nuo trynių)
Pienas: 100.00 ml
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų; pabarstymui)
Kaip gaminti

Tačiau jei norėtųsi lengvesnės vegetariško gratino versijos, siūlau pasinaudoti proga, kol vis dar turime šviežių kalfiorų. O tiems, kam vegetariška vakarienė didelio susižavėjimo nekelia, primenu, kad gabalėlis kumpio nepagadino dar nė vieno daržovių patiekalo!

1. Kalafiorą supjaustykite žiedeliais ir virkite pasūdytame vandenyje (300 ml) apie 5 min. Nusausinkite, tačiau neišpilkite vandens, kuriame kalafioras virė.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių temperatūros.

3. Sviestą ištirpinkite puode, supilkite miltus ir išmaišydami, kol gausite tirštą masę (ji vadinasi roux). Nenuklėlę puodo nuo ugnies, dalimis pilkite atidėtą karštą vandenį, kuriame virė kalafioras, vis plakdami ir maišydami, kad masė nebūtų su tešlos trupiniais. Supilkite pieną, ir toliau maišykite, plakite, kad masė būtų kuo tolygesnė, puresnė. Įberkite muskato riešuto, druskos ir pipirų.

4. Nukelkite nuo ugnies ir palikite porą minučių šiek tiek atvėsti. Įmaišykite kiaušinių trynius, vis intensyviai maišydami. Sudėkite apvirtus kalafiorus ir vėl viską gerai sumaišykite.

 

5. Ištepkite sviestu karščiui atsparaus kepimo indo dugną ir kraštus ir pabarstykite džiūvėsiais (arba kynva dribsniais).

6. Baltymus išplakite iki standžių putų ir juos atsargiai įmaišykite į kalafiorų masę. Viską sukrėskite į paruoštą kepimo indą, viršų pabarstykite džiūvėsiais (arba kynva dribsniais), galite dar užmesti kokį gabalėlį sviesto ant viršaus. Kepkite 40 minučių, kol labai gražiai paruduos.

7. Skanus ir karštas, tik ką iš krosnies, ir atvėsęs, rytojaus dieną!

Suskleisti
Vyne troškintas viščiukas 
Receptas: Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Viščiukas: 2.00 vnt. (naminiai jauni (1,4–1,8 kg kiekvienas), padalinti porcijomis)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Šoninė: 2.00 riekės (rūkytos, supjaustytos plonais griežinėliais)
Morkos: 4.00 vnt. (supjaustytos kubeliais; ir dar reikės jaunų arba supjaustytų šiaudeliais patiekimui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (supjaustyti kubeliais)
Vynas: 720.00 ml (sauso baltojo)
Vištienos sultinys: 1.20 l (naminio)
Žolelės: 1.00 ryšel. (virtuviniu siūlu surištos kelios šakelės petražolių, čiobrelių ir lauro lapas)
Sviestas: 3.00 valg. š. (patiekimui)
Bulvės: 20.00 vnt. (mažų; patiekimui)
Pievagrybiai: 225.00 g (patiekimui)
Perliniai svogūnėliai: 1.00 sauja (marinuotų; patiekimui)
Kaip gaminti

Aš paprastai šį prancūzišką klasikinį patiekalą gaminu su baltuoju vynu – padažas išeina gaivesnis ir lengvesnis. Tačiau jei norite kažko dar sotesnio, galite analogišką troškinį gaminti su jautiena (bet tada ją troškinkite raudoname vyne!), arba net ir žvėriena (ech, čia toms laimingosioms, kurių šeimos vyrai taiklias akis turi ir po miškus laksto!)

Šiam troškiniui, jei norite kuo autentiškesnio skonio, jums prireiks perlinių svogūnų. Šviežių perlinių svogūnų Lietuvoje dar neteko matyti… Užtai prekybos centruose galima rasti marinuotų, ir jie čia kuo puikiausiai dera. Šviežios jaunos morkytės – gražu ir skanu, tačiau naudokite ir tradicines, tik jas supjaustykite stambesniais šiaudeliais.

1. Nuplautas ir gerai nusausintas viščiuko dalis pabarstykite rupia druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 175C laipsnių temperatūros.

2. Dideliame troškintuve įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite šoninės juosteles. Kai jos apskrus, išimkite ir atidėkite į šalį. Į troškintuvą sudėkite vištienos gabalėlius (prireiks kelių partijų jiems visiems apkepti, neperkraukite puodo, antraip vištiena ne keps, o troškinsis). Kepinkite ant vidutinės ugnies kiekvieną pusę, kol gražiai apskrus (užtruksite apie 10–12 minučių kiekvienai partijai), apkepusius gabalėlius atidėkite į šalį. Saugokite, kad troškintuvo dugnas nepradėtų svilti – jei taip nutiks, išplaukite jį ir vėl kepkite. Jei to nepadarysite, troškinys įgaus kartumo.

 

3. Kai apkepsite visą mėsą, į likusius riebalus sudėkite pjaustytas morkas ir svogūnus, ir kepinkite apie 5 minutes maišydami, kol daržovės lengvai suminkštės, karamelizuosis. Supilkite vyną ir mediniu šaukštu gerai pagramdykite troškintuvo dugną, kad atitirptų prikepę vietos. Kai vynas užvirs, nukelkite troškintuvą nuo ugnies. Sudėkite apkepintus viščiuko gabalėlius ir supilkite sultinį (tiek, kad apsemtų visą vištieną). Įmerkite bouquet garni, uždenkite troškintuvą ir pašaukite į orkaitę. Troškinkite apie 1,5 valandos (arba ilgiau, tokiu atveju mėsa taps dar minkštesnė).

4. Kol vištiena troškinasi orkaitėje, pasiruoškite priedus. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Morkas trumpai apvirkite šlakelyje pasūdyto vandens (2–4 min, priklauso nuo to, kokio jaunumo morkos), tada išgriebkite ir iškart panardinkite į ledinį vandenį, kad nustotų virti ir išsaugotų skaisčią spalvą. Nusausinkite. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite stambesniais gabalėliais ir apkelinkite svieste.

5. Išimkite troškinį iš orkaitės. Išgriebkite ir išmeskite bouquet garni. Sudėkite į troškintuvą apkepintus ir atidėtus šoninės gabalėlius, morkas, perlinius svogūnus ir pievagrybius ir dar pakaitinkite (orkaitėje arba ant viryklės) 2 minutes. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų, ir patiekite su virtomis bulvėmis.

Suskleisti
Graikiškas špinatų ir fetos pyragas
Receptas: Nesaldus graikiškas špinatų ir fetos pyragas „Spanakopita“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Filo tešla: 1.00 vnt. (pakuotė; ją lėtai atšildykite, laikydami pakelyje šaldytuve, apie 10 valandų)
Sviestas: 100.00 g (ištirpinto; arba tyro alyvuogių aliejaus)
Špinatai: 500.00 g (tinka ir šaldyti; įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Fetos sūris: 200.00 g (įdarui)
Kietasis sūris: 0.30 st. (sutarkuoto; įdarui)
Bazilikai: 2.00 valg. š. (sukapotų šviežių; įdarui)
Krapai: 2.00 sauja (sukapotų šviežių; įdarui)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (sukapotų šviežių; įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutrintos arba susmulkintos; įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; įdarui)
Kaip gaminti

Špinatus šiam pyragui galima naudoti ir šaldytus, tačiau vasarą, kai aplink špinatų nors vežimu vežk, griekas būtų tiesti ranką į šaldiklį. Tačiau jei po ranka šviežių špinatų neturite, tenebūna tai priežastis nekepti pyrago, nes sakau jums atvirai – kažin ar kas nors supras, kad kepant naudojote šaldytus, ne šviežius.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.

2. Špinatus nuplaukite ir sudėkite į didelę keptuvę arba puodą. Kaitinkite, kol jie suglebs, ims skirtis skystis. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite į sietelį ir visiškai atvėsinkite, leisdami skysčiui nuvarvėti. Šaukšto nugarėle ar pirštais gerai išspauskite špinatus, kad jie liktų kuo sausesni. Jei naudojate šaldytus špinatus, juos atšildykite ir gerai nuspauskite visą skystį.

3. Nedideliame inde lengvai suplakite kiaušinius ir sumaišykite su aliejumi, sutrupintu fetos sūriu, tarkuotu kietuoju sūriu, smulkintais žalumynais, česnakais, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Filo tešlą išimkite iš pakuotės ir uždenkite sudrėkintu švariu virtuviniu rankšluosčiu, kad tešla nedžiūtų, kol formuosite pyragą.

 

5. Kepimo indą (apie 20x30 cm) patepkite tirpintu sviestu ir išklokite filo tešlos lakštu taip, kad jis uždengtų ir kraštus, šiek tiek išsikišdamas iš visų indo pusių. Visą tešlos lakšto paviršių (ir šonus!) patepkite tirpintu sviestu ir klokite kitą filo tešlos lakštą. Taip kartokite, kol suklosite apie 2/3 pakelyje esančių lakštų. Sudėkite špinatų įdarą ir sulyginkite paviršių. Vėl po vieną klokite likusius filo tešlos lakštus ir tepkite sviestu. Užlenkite tešlos kraštelius kepimo indo šonuose ir visą viršų patepkite sviestu. Tada aštriu peiliu įpjaukite (maždaug iki pusės gylio) rėžius, padalindami visą pyragą į norimo dydžio kvadratus. Pabarstykite juodaisiais arba baltaisiais sezamais.

6. Kepkite apie 45–55 minutes arba kol filo tešla bus trapi ir gražiai apskrudusi. Patiekite pyragą šiltą arba atvėsusį, kambario temperatūros.

Suskleisti
Pikantiškas prancūziškas skrebutis su kumpiu ir sūriu
Receptas: Pikantiškas prancūziškas skrebutis su kumpiu ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 vnt. (sviestinės šviesios)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (nedideli)
Pienas: 80.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kreminis sūris: 1.00 valg. š. (ar kitos užtepėlės)
Kumpis: 50.00 g (mėgstamo)
Čederio sūris: 50.00 g (ar kito sūrio)
Svogūnų laiškai: 4.00 vnt.
Sviestas: 1.00 arbat. š. (kepimui)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (kepimui)
Kajeno pipirai: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Negiliame inde išplakite kiaušinius, pieną, žiupsnelį druskos ir pipirų.

2. Duonos riekeles per vidurį šiek tiek įspauskite, kad susidarytų duobutė įdarui. Sumaišykite kreminį sūrį arba užtepėlę, čederio ar fermentinį sūrį, kumpį ir svogūnų laiškus. Jeigu mėgstate aštriau, įberkite žiupsnelį kajeno paprikos. Tepkite šį mišinį ant įspaustos duonos riekelių vidinės pusės. Suspauskite.

3. Kiekvieną sumuštinį pamerkite į kiaušinių ir pieno plakinį. Stenkitės, kad plakinys įsigertų į duonos riekelių išorę, tačiau nepatektų į sumuštinio vidų.

4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įdėkite gabalėlį sviesto ir įpilkite šlakelį aliejaus. Kiekvieną įdarytą sumuštinį kepkite, kol apskrus, ir apverskite. Jeigu reikia – pridėkite papildomai sviesto.

5. Sumuštinius patiekite karštus ir perpjautus įstrižai. Gardinkite mėgstamu padažu arba žalėsiais.

Suskleisti
Prancūziškas obuolių pyragas
Receptas: Prancūziškas obuolių pyragas neturintiems laiko
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 85
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 0.50 st.
Miltai: 0.75 st. (kvietinių arba speltų)
Kepimo milteliai: 0.75 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Brendis: 3.00 valg. š. (arba kalvadoso, romo, konjako, degtinės)
Sviestas: 115.00 g (ištirpinto ir atvėsinto)
Obuoliai: 4.00 vnt. (jei mažesni, tada 5; nulupta odele, supjaustyti stambiomis skiltelėmis)
Kaip gaminti

Paprastas iki negalėjimo kepinys kuris išlieka minkštas ir drėgnas ir rytojaus, ir porytojaus dieną. Išmėginkit, tikra atgaiva darganotą šlapios dienos popietę. Tiks tiems, kurie neturi laiko ir tiems, kurie neturi jokios virtuvinės technikos (nes jos čia tiesiog neprireiks).

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo formą (23 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi (neplakite ilgai, tik kol susimaišys), suberkite miltus su kepimo milteliais bei druską. Supilkite kalvadosą ir vanilę. Išsukite iki vientisos masės. Pabaigoje supilkite tirpintą sviestą ir vėl išsukite. Tada suberkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, kad visos skiltelės pasidengtų tešla.

3. Masę išverskite į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 45-50 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį itrauksite sausą. Patiekite šiltą arba atvėsusį, su plakta grietinėle arba ledais, pabarstytą cukraus pudra.

Suskleisti
Toskanietiška pupelių sriuba su lapiniais kopūstais
Receptas: Toskanietiška pupelių sriuba su lapiniais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 2.00 st. (virtų arba konservuotų baltųjų)
Porai: 2.00 vnt.
Moliūgai: 500.00 g (nulupto, be sėklų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Lapiniai kopūstai (kale): 5.00 vnt. (arba tiek, kiek norite; puikiai tinka Cavolo Nero)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (ir dar šiek tiek pašlakstyti patiekiant)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Pesto padažas: 2.00 arbat. š.
Parmezano sūris: 1.00 riekės (žievelės; ir dar šiek tiek tarkuoto patiekti)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

Toskanoje tradiciškai auginama ir vietinė lapinių kopūstų rūšis Cavolo Nero – toskanietiški lapiniai kopūstai. Pas mus, Lietuvoje, jie irgi kuo puikiausiai auga net žiemą. Jų lapai tamsiai žali ir pūslėti, todėl ypač atsparūs šalčiui ir puikiai laikosi net esant neigiamai temperatūrai ir sniegui.

Šiai sriubai prireiks ir kitų žiemos sezono daržovių: porų bei moliūgų. Svarbų vaidmenį sriuboje atlieka ir prieskoniai: lauro lapeliai bei džiovinti čiobreliai, be jų sriuba tikrai nebus tokia skani.

1. Paruoškite daržoves. Česnakus nulupkite ir stambiai sukapokite, porus gerai nuplaukite ir supjaustykite žiedeliais. Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Puode įkaitintame alyvuogių aliejuje pakepinkite porus su česnakais, kol gražiai apkeps, tada suberkite pjaustytus moliūgus ir maišydami apkepkite. Ant apkeptų daržovių užpilkite sultinį, įmeskite lauro lapus, kietojo sūrio žievelę, berkite čiobrelius, virtas arba konservuotas pupeles ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 5 minutes.

3. Kelis samčius sriubos pilkite į trintuvą ir gerai sutrinkite iki skystos konsistencojos. Trintą sriubos dalį pilkite į tirštąją, taip sriubą natūraliai sutirštinsite. Tada į sriubą suberkite nuo stiebų nuskabytus lapinių kopūstų lapus. Sriubą užvirkite ir virkite dar 5 minutes. Išvirusią sriubą gardinkite bazilikų pesto padažu, iš sriubos išimkite sūrio žievelę ir lauro lapus.

4. Sriubą pateikite apšlakstę alyvuogių aliejumi ir tarkuotu sūriu.

Suskleisti
Airiška bulvių ir kopūstų košė „colcannon“
Receptas: Airiška bulvių ir kopūstų košė „colcannon“
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 25
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g
Kopūstai: 600.00 g
Šoninė: 100.00 g
Pienas: 100.00 ml (arba grietinėlės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 30.00 g
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Laiškiniai svogūnai: 1.00 sauja (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Bekoną smulkiai supjaustykite, pačirškinkite keptuvėje, išgriebkite gabalėlius ir padėkite šiltai. Į likusius riebalus sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite smulkiai supjaustytą kopūstą, sumaišykite ir kepinkite ant mažos ugnies apie 25 minutes. Retkarčiais pamaišykite.

2. Nuskustas bulves išvirkite, nusunkite, įpilkitę pieną arba grietinėlę, įdėkite sviestą ir sutrinkite, bet ne pernelyg smulkiai, košėje gali likti ir mažų gabalėlių.

3. Sudėkite bulvių košę į keptuvę su kopūstais, pasūdykite, įdėkite pipirų ir sumaišykite.

4. Dėkite kolkanoną į didelę lėkštę, apibarstykite bekono gabalėliais bei smulkintais svogūno laiškais.

5. Valgykite karštą.

Suskleisti

Artimųjų ir Tolimųjų Rytų virtuvė:

Marokietiški kukuliai
Receptas: Marokietiški kukuliai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 38
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š. (1 - kukuliams ir ir 1 - padažui)
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis arba petražolių)
Kuminai: 2.00 žiupsnelis (žiupsnelis maltų - kukuliams ir 1 arbat.š. - padažui)
Paprikos: 1.00 žiupsnelis (kajeno miltelių)
Druska: 2.00 g (kukuliams ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kokosų - kepti)
Pomidorai: 500.00 g (smulkintų savo sultyse - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis - padažui)
Džiovintos slyvos: 1.00 sauja (mirkytų - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - padažui)
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (maltų grūdelių - padažui)
Kaip gaminti
  1. Faršą sukrėskite į dubenį, suberkite visus nurodytus prieskonius, kapotas mėtas arba petražoles ir gerai išmaišykite.
  2. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukulaičius ir dėkite juos į keptuvėje įkaitintą aliejų. Atsargiai vartydami apkepame iš visų pusių. Iškepusius sudėkite į lėkštę.
  3. Į keptuvėje likusį aliejų suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, apkepkite.
  4. Supilkite į keptuvę smulkintus pomidorus, suberkite paprikų miltelius, pipirus, kuminus, kalendras, susmulkintas slyvas, uždenkite dangčiu ir vis pamaišydami patroškinkite apie 10 minučių. Tada pagal skonį pasūdykite (jei padažas atrodo pernelyg rūgštus, galite įberti šiek tiek cukraus) ir sudėkite į padažą kukulius.
  5. Sumažinkite ugnį ir pamaišydami patroškinkite dar 10 minučių.

 

Suskleisti
Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais
Receptas: Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 40
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (supjaustyti gabalėliais)
Morkos: 4.00 vnt. (supjaustytos gabalėliais)
Obuoliai: 3.00 vnt. (nedideli, nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Žiediniai kopūstai: 0.50 vnt. (vidutinio dydžio)
Daržovių sultinys: 500.00 ml (arba vandens)
Kuminai: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kvapnieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.

2. Sudėkite obuolius, česnakus, imbierą, suberkite visus prieskonius ir dar maišydami kepinkite apie 3–5 minutes, kol visos daržovės persismelks prieskoniais, šiek tiek paskrus.

3. Suberkite kalafiorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę virkite apie 10 min.

4. Sriubą šiek tiek atvėsinkite, tada supilkite į elektrinę kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Jei sriuba pernelyg tiršta, atskieskite ją virintu vandeniu iki norimo tirštumo. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.

5. Patiekite pabarstę pistacijų riešutais ir kalendrų lapeliais.

Suskleisti
Menkė su aštriu grybų padažu indiškai
Receptas: Menkė su aštriu grybų padažu indiškai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Menkė: 4.00 vnt. (filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkintas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutraiškytos)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (grūstų)
Jogurtas: 1.00 puodelis (natūralaus)
Pievagrybiai: 1.00 st. (per pusę perpjautų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (trinto)
Prieskoniai Garam masala: 0.50 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (šviežios; patiekimui)
Šparaginės pupelės: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Menkės filė apšlakstykite citrinos sultimis ir apkepkite po 5 minutes kiekvieną pusę ant skardos iš anksto įkaitintoje iki 250 laipsnių orkaitėje. Atidėkite menkę į šoną.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite svogūnus su lauro lapais ir juodaisiais pipirais. Sumažinkite kaitrą, sudėkite grybus ir pakepinkite apie 4-5 minutes.

3. Atskirame dubenyje sumaišykite jogurtą, imbierą, česnakus, garam masalą, čili miltelius ir druską. Užpilkite grybus keptuvėje ir pakaitinkite maišydami apie 3-5 minutes.

4. Sudėkite menkę į padažą ir kaitinkite, kol padažas užvirs, o žuvis sušils.

5. Tuo tarpu šparaginėm pupelėm nupjaustykite galus, minutei įmeskite į verdantį vandenį, nukoškite ir perliekite šaltų vandeniu (bus traškios) ir pakepinkite ant aliejaus ar lydyto ghi sviesto keptuvėje. Patiekite kaip garnyrą prie žuvies.

 

Suskleisti
Traškios kiniškos salotos su vištiena
Receptas: Traškios kiniškos salotos su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Pekino kopūstas: 0.50 vnt. (arba 2 stiklinės pjaustytų)
Raudongūžis kopūstas: 0.25 vnt. (arba 2 stiklinės pjaustytų)
Morkos: 2.00 st. (juostelėmis pjaustytų)
Svogūnų laiškai: 1.00 vnt. (ryšelis)
Kalendros: 1.00 vnt. (ryšelis)
Žemės riešutai: 1.00 st.
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (didelė)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (žemės riešutų; padažui)
Sojos padažas: 4.00 valg. š. (padažui)
Ryžių actas: 2.00 valg. š. (padažui)
Sezamų aliejus: 4.00 valg. š. (skrudintų sezamų; padažui)
Aitriosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai orkaitėje iškepkite vištienos krūtinėlę. Įtrinkite ją druska, pipirais, aliejumi ir pašaukite 20-25 minutėms į iki 200°C laipsnių įkaitintą orkaitę.

2. Kol vištiena kepa, supjaustykite daržoves. Atskirai plonomis juostelėmis supjaustykite pekino ir mėlynuosius kopūstus bei morkas. Svogūnų laiškus sukapokite kartu su kalendrų lapeliais. Viename didesniame arba keliuose atsiruose mažesniuose dubenėliuose gražiai atsiromis krūvelėmis sudėliokite visas supjaustytas daržoves, palikite vietos ir vištienai.

3. Žemės riešutus pakepinkite keptuvėje neaukštoje temperatūroje apie 10 minučių, kol riešutai apskrus. Karts nuo karto juos pamaišykite, kad nepridegtų. Palikite pravėsti.

4. Paruoškite padažą. Žemės riešutų sviestą gerai išmaišykite su ryžių actu ir sojų padažu bei supylę į užsukamą stiklainį gerai sukratykite. Tada supilkite skrudintų sezamų aliejų, berkite aitriąsias paprikas ir vėl gerai pakratykite.

5. Iškepusią vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėsmis ir suberkite šalia daržovių. Į salotų dubenėlio vidurį berkite skrudintus riešutus, o ant jų pilkite paruoštą salotų padažą. Išmaišykite ir skanaukite. Šios salotos skanios tiek su šilta, tiek ir su šalta vištiena.

Suskleisti
Japoniško stiliaus „wan-paku“ sumuštinis
Receptas: Japoniško stiliaus „wan-paku“ sumuštinis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (sumuštinių)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 valg. š. (graikiško)
Špinatai: 1.00 sauja
Raudongūžis kopūstas: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Morkos: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Paprikos: 0.50 vnt. (raudonosios)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Kumpis: 2.00 riekės (virto ir pjaustyto kalakutienos)
Sūris: 2.00 riekės (mėgstamo)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite majonezą, garstyčias, graikišką jogurtą ir medų. Patepkite padažu duonos riekes.

2. Avokadą, papriką ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais.

3. Dėkite daržoves ant pirmosios duonos riekelės, o tarp jų, į patį vidurį, atsargiai įspauskite virtą kiaušinį. Ant viršaus dėliokite sūrį ir kumpį, tuomet špinatus ir smulkiai pjaustytą kopūstą. Užvožkite antrąją duonos riekele.

4. Sumuštinį susukite į popierių ir truputį suslėkite, kad visi ingredientai tvirtai laikytųsi. Prieš valgant galite perpjauti, kad gražiai matytųsi virto kiaušinio trynys.

Suskleisti
Pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys
Receptas: Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 3.00 puodelis (virtų šiltų)
Vanduo: 5.00 valg. š.
Sojos padažas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.50 valg. š.
Svogūnai: 0.50 vnt.
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 3.00 valg. š. (smulkiai supjaustytų)
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite. Supilkite į prikaistuvį vandenį, soją, cukrų ir svogūnus. Kelias minutes pakepinkite maišydami ir sudėkite kąsneliais supjaustytą vištieną. Pakaitinkite, kol vištiena bus tinkama valgymui.

2. Kiaušinius išplakite ir užpilkite vištieną. Pamaišykite ir kepkite pakratydami prikaistuvį ant mažesnės kaitros, kad masė neprisviltų! Kai „omletas“ taps purus (gali būti ir minkštesnis), patiekdami lėkštėse dėkite jį ant šiltų ryžių ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Japoniškas vištienos patiekalas „jakitori“
Receptas: Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 6.00 vnt. (šlaunelių be kaulo)
Ryžių degtinė sakė: 4.00 valg. š. (padažui)
Sojos padažas: 5.00 valg. š. (padažui)
Mirinas: 1.00 valg. š. (padažui)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kukurūzų krakmolas: 0.50 arbat. š. (sumaišyto su šaukštu vandens; padažui)
Kaip gaminti

Yra kelios „jakitori“ padažo rūšys, šiandien jums siūlau išbandyti be druskos, bet su cukrumi. Ypatingo skonio suteiks sakė ir mirino padažas.

1. Pirmiausiai bambukinius iešmelius bent pusvalandžiui pamerkite į vandenį.

2. Mažame prikaistuvyje sumaišykite visus padažo ingredientus, išskyrus krakmolą.

3. Užvirinkite padažą ir ant mažos ugnies pavirkite apie 10 minučių. Supilkite išmaišytą vandenyje krakmolą ir dar pakaitinkite padažą, kol sutirštės (jei padažas per tirštas – įpilkite vandens).

4. Supjaustykite vištieną ir svogūnus „kąsneliais“.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (grilio režimas). Arba pasiruoškite žarijas kepsninėje.

6. Suverkite vištienos gabalėlius paeiliui su svogūno gabalėliais ant iešmelio.

7. Kepkite orkaitėje ant grotelių arba kepsninėje, kelis kartus aptepdami vištieną padažu. Kepkite, kol kepsneliai bus iškepę, bet minkšti.

8. Patiekite vienus arba su ryžiais ir valgydami būtinai kepsnelius pavilgykite likusiame „jakitori“ padaže.

Suskleisti
Generolo Tso vištiena
Receptas: Kiniška generolo Tso vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 69
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 350.00 g (krūtinėlių arba blauzdelių mėsos)
Čili pipiras: 2.00 vnt. (džiovinti)
Aliejus: 5.00 valg. š. (3 šaukštai mėsos skrudinimui ir 2 marinatui)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (smulkinto šviežio)
Česnakai: 2.00 arbat. š. (smulkinto)
Sezamų aliejus: 2.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 2.00 valg. š. (smulkintų, patiekimui)
Ryžiai: 200.00 g (virtų, patiekimui)
Sojos padažas: 4.50 arbat. š. (1 šaukštelis tamsaus (perpus marinatui ir padažui), 3,5 šaukštelio šviesaus (2 marinarui ir 1,5 padažui))
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (marinarui)
Krakmolas: 2.50 arbat. š. (2 marinatui ir 0,5 padažui)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š. (išmaišytos su 1 šaukštu vandens; padažui)
Ryžių actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Vištienos sultinys: 3.00 valg. š. (arba vandens; padažui)
Kaip gaminti

Štai šis, mano pateikiamas Generolo Tso vištienos variantas, iš Fuchsios Dunlop knygos „Every Grain of Rice“. Autorė tvirtina, kad patiekalą išmoko gaminti iš vieno kinų šefo restorane Taipėjuje.

Jei gaminsite tiksliai pagal instrukcijas, gausite tipišką (tikrą!) kinišką patiekalą – vištienos gabalėlius turtingame lipniame rūgštokame padaže, lygiai taip, kaip patiekalus gamina Kinijoje. Tačiau jei norite lietuviškai-kiniškos versijos, patariu į padažą įdėti bent 1 šaukštelį cukraus, kad būtų tas geidžiamas saldžiarūgštis efektas (prie kurio mes visi pratę)...

1. Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais (geriausia plonomis pailgomis apie 3–4 cm ilgio juostelėmis). Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtus ingredientus, sudėkite supjaustytus vištienos gabalėlius, rankomis įmasažuokite į juos marinatą ir atidėkite į šalį, kol darysite kitus darbus (galite palikti marinuotis vištieną keletui valandų arba per naktį – laikykite šaldytuve).

2. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite į šalį.

3. Gilioje keptuvėje arba wok keptuvėje (arba gruzdintuvėje) įkaitinkite aliejų. Karštame aliejuje apskrudinkite vištienos gabalėlius, kol šie taps traškūs. Atidėkite į šalį ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

4. Baigus skrudinti mėsą, išpilkite aliejų, jei reikia, nusausinkite wok keptuvę. Įpilkite dar pora šaukštų aliejaus, sumeskite čili pipirus (jei norite, kad būtų mažiau aštru, pašalinkite čili pipirų sėklas – jos duoda daugiausia aštrumo), ir labai trumpai apskrudinkite (tik žiūrėkite, kad čili nesudegtų). Suberkite imbierus ir česnakus, dar pakepinkite keletą sekundžių, kol pasklis aromatas.

5. Supilkite padažą ir maišydami virinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje sudėkite apkepintą vištieną ir viską maišydami pakepinkite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabaigoje pašlakstykite sezamų aliejumi.

6. Patiekite iškart, pabarstę žaliais svogūnų laiškais, su virtais ryžiais.

 

Suskleisti
Krevetės kiniškai
Receptas: Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 450.00 g (nevirtų, gali būti šaldytos atitirpintos)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 arbat. š.
Žirniai: 175.00 g (cukrinių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 3.00 valg. š. (smulkintų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Ryžių vynas: 1.00 arbat. š. (arba chereso)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Jei krevetės nelukštentos – išlukštenkite.

2. Krakmolą sumaišykite iki tyrės su vandeniu. Gautą masę sumaišykite su krevetėmis, kiaušinio baltymu ir žiupsneliu druskos.

3. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus apie minutę pakepinkite žirnių ankštis. Įdėkite cukrų ir truputį druskos. Pakepinkite vartydami dar minutę. Išgriebkite žirnius į lėkštę.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir minutę pakepinkite krevetes. Išgriebkite krevetes, sudėkite į keptuvę imbierą ir svogūnus (jei reikia, prieš tai įpilkite šiek tiek aliejaus) ir pakepinkite apie minutę

5. Sudėkite atgal krevetes, supilkite sojos padažą ir cheresą, pusę minutės pakepkite ir patiekite kartu su žirniais. Esminis dalykas – keptuvė visą laiką turi būti gerai įkaitusi. O jei turite kinišką keptuvę wok – dar geriau.

 

Suskleisti
Pikantiškas libanietiškas moliūgo pagardas
Receptas: Pikantiškas libanietiškas moliūgo pagardas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 600.00 g (bet kokios rūšies oranžinio)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Pomidorų pasta: (skystos) 50.00 ml
Asafetida: (1/4) 1.00 arbat. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (apie 2,5 cm gumbo gabalėlio)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (1,5 kmyninio)
Sultys: 1.00 arbat. š. (0,5 citrinų)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (labai mažai - miltelių)
Petražolės: 1.00 sauja (šluotelės smulkiai sukapotos šviežios petražolės arba kalendros žalumynų)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Patarimas:

Dar vienas variantas kaip galite patiekti šį pagardą: riekelė skrudintos duonos, užtepta moliūgo pagardu su šviežiomis daržovėmis.

Ruošimo eiga:

  1. Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Imbierą nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. Plaušus išmeskite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kai aliejus įkais, suberkite asafetidą ir kmyninį kuminą. Kai kuminas patamsės, sudėkite tarkuotą imbierą, saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelius.
  2. Maišydami kepkite keliolika sekundžių ir sudėkite moliūgą. Suberkite „curry" miltelius, pasūdykite, išmaišykite, sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite 5-7 minutes. Retkarčiais pamaišykite.
  3. Pabaigai suberkite cukrų, supilkite pomidorų pastą ir citrinos sultis. Išmaišykite ir troškinkite atidengtą dar 5 minutes. Jei moliūgas suminkštėjo, bet nesukrito, pertrinkite bulvių trintuve.
  4. Patiekite pabarstę sukapotais žalumynais.

Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA

Suskleisti
Japoniški blynai
Receptas: Japoniški blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 52
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 100.00 g
Ryžių pienas 250.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 4.00 g
Miltai: 300.00 g (tinka kvietiniai, ryžių ar kukurūzų)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo. Ant trynių supilkite ryžių pieną ir pradėkite maišyti.

2. Įdėkite žiupsnelį cinamono ir, pamažu maišydami, berkite miltus, kol tešla sutirštės.

3. Supilkite plaktuvu išplaktus kiaušinių baltymus, darsyk pamaišykite ir kepkite.

4. Blynelius valgykite su šokolado drožlėmis arba uogiene. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti

Lotynų Amerikos virtuvė:

Tortilijos su vištiena
Receptas: Tortilijos su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 97
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė)
Vištiena: 400.00 g (virtos krūtinėlės)
Paprikos: 2.00 vnt. (po raudoną ir geltoną saldžiąją)
Meksikietiškas saldžiarūgštis padažas su pomidorais 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Meksikietiški paukštienos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Duona: 100.00 g (2 saujelės skrudintų baltos duonos kubelių)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Pomidorai: 6.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite jas vištienos prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose aliejaus, kol dailiai pagels. Tada suberkite vištienos juosteles, šiek tiek paskrudinkite, krėskite padažą, pagal skonį berkite druskos, pipirų, sumeskite paprikų juosteles, kelias minutes pakaitinkite, kad daržovės sušiltų, ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.

4. Tortilijas pašildykite kaip nurodyta ant pakuotės, ant kiekvienos krėskite po truputį įdaro, tada dailiai susukite, į kiekvieną įkiškite po bazilikų lapelį ir išdėliokite lėkštėse.

5. Šalia tiekite likusiu aliejumi apšlakstytų, druska ir pipirais pagardintų salotų su pomidorais ir skrudintos baltos duonos kubeliais.

Suskleisti
Takai su mėsa
Receptas: Takai (paplotėliai su mėsos įdaru)
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 37
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (geriausia – kvietinių ir kukurūzų miltų mišinys; tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (kepimo skardai patepti ir 1 valg.š. įdarui)
Faršas: 400.00 g (įdarui)
Meksikietiškų prieskonių mišinys (įdarui) 35.00 g
Pomidorų padažas: 200.00 ml (įdarui)
Salotos: 400.00 g (smulkiai supjaustytų lapelių (įdarui))
Pomidorai: 150.00 g (kubeliais supjaustytų (įdarui))
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio, įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 2 min. Tada kiekvieną paplotėlį perlenkite pusiau ir kepkite dar 8 min., kol jie pasidarys traškūs.

2. Paruoškite įdarą: faršą 4 min. kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, suberkite prieskonius, supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 2 min.

3. Į kiekvieną paplotėlį įdėkite maždaug po 2 šaukštus įdaro, jį apibarstykite pomidorų kubeliais, tarkuotu sūriu ir susmulkintais salotų lapais.

4. Prieš valgant patiekalą galima truputį pakaitinti (kol sūris pradės lydytis). Skanu valgyti su kokiu nors meksikietišku padažu.  

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

Suskleisti
Pasaulio skoniai: peruietiška „Ceviche“
Receptas: Peruietiška sevičė („ceviche“)
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 30 min.
3.4 / 24
Receptas
Ingredientai
Menkė: 400.00 g (šviežia žalia arba kita baltoji jūros žuvis)
Citrinos: 12.00 vnt. (12-15 žaliųjų)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Agurkai: 150.00 g (pusė ilgo agurko)
Kalendros: 20.00 g (mažas ryšulėlis šviežių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Kukurūzų traškučiai 10.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š. (atskiroms užkandėlėms paruošti)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite mažais kvadratėliais menkę ir sudėkite į dubenį.

2. Išspauskite citrinų sultis ir užpilkite ant menkės kvadratėlių. Visi menkės kvadratėliai turi būti paskendę sultyse, priešingu atveju, žuvis neišsimarinuos. 3–4 val. padėkite marinuotis į šaldytuvą.

3. Gerai užmarinuota žuvis turi pabalti. Jei nenorite rizikuoti, galite pakepti užmarinuotą žuvį ant keptuvės. Tik nepilkite jokio aliejaus. Kepama žuvis praras dalį citrinų sulčių ir nebebus tokia sultinga, bet žaliųjų citrinų skonis žuvyje vis tiek išliks.

4. Supjaustykite kvadratėliais pomidorus, svogūnus ir nuluptą agurką. Viską sudėkite į dubenį. Stambiai sukapokite kalendrų lapelius ir dėkite į dubenį su daržovėmis ir marinuota žuvimi. Įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite. Jūsų patiekalas paruoštas!

5. Galite patiekalą pateikti dubenėlyje su avokadais, skrudintomis tortilijomis ir žaliųjų citrinų skiltelėmis. Kitas variantas – kukurūzų traškučius aptepkite majonezu ir ant viršaus uždėkite mažą šaukštelį jūsų paruoštos sevičės. Bus puiki užkandėlė.

Patarimas: egzistuoja įvairiausių sevičės receptų su įvairiomis jūrų gėrybėmis. Nepatarčiau šio patiekalo gaminti su lašiša, nes ši žuvis turi labai stiprų skonį ir dėl to paprasčiausiai užgoš kitus ceviche aromatus.

Skaitykite daugiau:  Pasaulio skoniai: peruietiška sevičė („ceviche“)

Suskleisti
Meksikietiška įdaryta tortilija
Receptas: Meksikietiška įdaryta tortilija
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 74
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 1.00 vnt.
Faršas: 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Pupelės: 150.00 g (konservuotos)
Grietinė: 200.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako.
  2. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama kepti mėsą, į keptuvę įberkite 150 g konservuotų pupelių arba kukurūzų, įmaišykite kubeliais pjaustytą pomidorą.
  3. Dar šiek tiek pakaitinkite, pasūdykite, pagardinkite meksikietiškais prieskoniais ir citrinų sultimis.
  4. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį. Tortiliją patepkite grietine, uždėkite įdaro, užberkite tarkuoto sūrio, susukite paplotį į ritinėlį.
  5. Susukite ritinėlius į foliją, sudėkite į skardą ir pakepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.

 

Suskleisti
Tortilijų apkepas
Receptas: Tortilijų apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.1 / 25
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (maltos - pagal poreikį)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (aštrių - pagal poreikį)
Kukurūzai: 1.00 vnt. (konservuotų - pagal poreikį)
Pupelės: 1.00 vnt. (pomidorų padaže - pagal poreikį)
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė - pagal poreikį)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (pagal poreikį)
Sūris: 1.00 vnt. (pakuotė lydyto - pagal poreikį)
Fermentinis sūris: (tarkuoto) 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Maltą vištieną pakepinkite su aštriais prieskoniais, pupelėmis pomidorų padaže ir konservuotais kukurūzais.
  2. Įdaro pridėkite į kepimo formoje išdėliotas tortilijas.
  3. Ant viršaus uždėkite po kelis šaukštus grietinės (ji prie aštrios mėsos labai tinka) ir įspauskite pomidorų padažo.
  4. Mėsytę apdenkite lydyto sūrelio lapeliais ir sulenkite kraštelius, viską „uždarykite“.
  5. Užbarstykite gerą saują tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į karštą orkaitę.
  6. Kepkite apie pusvalandį.
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
 
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą
Nuotrauka iš g-blogas.lt/Ruošiame tortilijų apkepą

 

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Tortilijos suktinukai su vištiena ir šviežiomis daržovėmis
Receptas: Tortilijos suktinukai su vištiena ir šviežiomis daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 24
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 2.00 vnt. (papločiai)
Vištiena: 100.00 g (juostelėmis pjaustytos krūtinėlės ar šlaunelių mėsos)
Pomidorai: 6.00 vnt. (maži)
Pievagrybiai: 6.00 vnt.
Fetos sūris: 30.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (kapotų svogūnų laiškų ir kitų žalumynų)
Jelapenai: 1.00 arbat. š. (konservuotų; kiekį keiskite pagal skonį)
Sviestas: 1.00 valg. š. (lydyto ghee; kepimui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (graikiško)
Salsa padažas: 2.00 valg. š. (jei mėgstate)
Vištienos prieskoniai: 0.50 arbat. š. (arba meksikietiškų)
Kaip gaminti

1. Susmulkiname visas daržoves: pievagrybius, pomidoriukus, žalumynus.

2. Keptuvėje išlydome lydytą ghee sviestą ir trumpai pakepiname tortilijos lakštus iš abiejų pusių su žiupsniu druskos. Atidedame į lėkštę.

3. Vištieną nuplauname, nusausiname, pabarstome prieskoniais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame ant keptuvės aukštoje kaitroje po keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol iki galo iškeps.

4. Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje su lydytu sviestu ghee pakepiname smulkintus pievagrybius, įberiame ir po žiupsnį druskos bei pipirų.

5. Ant kepinto tortilijos lakšto vidurio paskleidžiam šaukštą graikiško jogurto, salsos, dedame kepintą vištieną, pievagrybius, Chalapos paprikas, pomidorus, trupintą fetos sūrį, žalumynus, galiausiai salotas ir viską susukame arba užlenkiame iš vienos ir iš kitos pusės.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis