Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: lėkštėje – skonių puokštė iš Azijos

Greičiausiai bent kartą esate ragavę rytietiškos sriubos – kelionėje, restorane, o gal ją ruošėte patys. Tuomet gerai žinote, kad viename karšto patiekalo dubenėlyje gali tilpti daugybė skonių. Štai dar keli receptai, kurie padės tuo įsitikinti!
Sriuba
Sriuba / Vida Press nuotr.

Rytietiškos sriubos gali būti ir labai lengvos, lyg savotiška įžanga prieš kitą patiekalą, ir sočios, gausios įvairių ingredientų. Pastarosios dažnai ruošiamos su jūros gėrybėmis, vištiena, jautiena. Būtent su šiais ingredientais pasigaminti sriubos pataria prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen.

Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba

Jaučiamas ir saldumas, ir aštrumas – taip galima apibūdinti šios sriubos skonį. Beje, nors šiame patiekale ir jaučiamas imbieras, jo skonis švelnus, tad sriuba turėtų patikti daugumai.

Ingredientai:

  • 100 g ryžių spagečių;
  • 2 l vištienos sultinio;
  • gabaliukas šviežio imbiero;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 3 svogūnai;
  • 100 g vištienos filė;
  • 50 ml šviesaus sojos padažo;
  • druskos;
  • čili paprikos.

Gaminimas:

1. Iš pradžių išvirkite ryžių spagečius. Išvirusius juos nupilkite šaltu vandeniu ir atidėkite.

2. Į didelį puodą supilkite vištienos sultinį, įberkite maždaug 8 arbat. šaukšt. nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero, česnaką ir griežinėliais supjaustytus svogūnus. Vištienos sultinį užvirkite ir palikite lengvai virti ant vidutinės ugnies.

3. Tuomet į sultinį supilkite sojos padažą, įberkite žiupsnelį druskos, čili paprikos ir smulkiai pjaustytą vištienos filė. Sriubą 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies.

4. Praėjus nurodytam laikui, suberkite į sriubą ryžių spagečius, puodą nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami palaikykite uždengtą dar 5 minutes.

„Scanpix“ nuotr./Sriuba
„Scanpix“ nuotr.

Jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu

Ši sriuba ypač patiks kokosų ir jūros gėrybių gerbėjams. Jei esate alergiškas jūros gėrybėms, jas drąsiai galima keisti mėgstama paukštiena.

Ingredientai:

  • 150 g basmati ryžių;
  • 2 arbat. šaukšt. sviesto;
  • 200 g mažųjų, jau išlukštentų krevečių (tiks ir šaldytos krevetės, tačiau jas prieš tai reikėtų atitirpinti ir nusausinti);
  • druskos;
  • pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 svogūnas;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 arbat. šaukšt. malto imbiero;
  • 2 arbat. šaukšt. kario prieskonių;
  • 1,5 l vištienos sultinio;
  • 200 ml kokosų pieno.

Gaminimas:

1. Pirmiausia išvirkite basmati ryžius. Kai jie išvirs, nupilkite likusį vandenį ir atidėkite ryžius į šoną.

2. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite krevetes, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Krevetes kepkite 2–3 minutes ir nuėmę nuo ugnies, palikite atvėsti.

3. Dideliame puode įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytus česnaką ir svogūną bei kubeliais pjaustytą raudonąją papriką. Kepkite daržoves apie 5 minutes, tuomet suberkite imbierą ir kario prieskonius.

4. Užpilkite ant daržovių vištienos sultinį ir kokosų pieną. Suberkite krevetes, ryžius ir pavirus 5 minutes – patiekite.

„Scanpix“ nuotr./Sriuba
„Scanpix“ nuotr.

Greita sriuba su grybais ir jautiena

Jei mėgstate grybus, o tradicinė pievagrybių kreminė ir miško grybų sriuba jau pabodo, išbandykite azijietišką sriubą su spagečiais ir jautiena.

Ingredientai:

  • 100 g kiaušininių arba ryžių spagečių;
  • 1 svogūnas;
  • 200 g pievagrybių (galite įdėti ir konservuotų voveraičių);
  • 2 arbat. šaukšt. sviesto;
  • 2 l vištienos sultinio;
  • 1 kiniškas kopūstas;
  • šiek tiek jautienos kumpio;
  • svogūnų laiškų.

Gaminimas:

1. Pirmiausia išsivirkite spagečius, nukoškite juos ir atidėkite.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną, griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir suberkite svogūnus bei pievagrybius – kepkite, kol grybai šiek tiek pagelsvės.

3. Dideliame puode užvirkite vištienos sultinį, suberkite iškepusius grybus ir smulkintą kinišką kopūstą. Kai kopūstas suminkštės, suberkite plonais šiaudeliais supjaustytą jautienos kumpį bei išvirtus spagečius.

4. Virkite sriubą apie 5 minutes ir prieš patiekiant pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Vida Press nuotr./Sriuba
Vida Press nuotr.

DAUGIAU AZIJA DVELKIANČIŲ PATIEKALŲ RECEPTŲ:

Rytietiški ritinėliai su žalumynais
Receptas: Rytietiški ritinėliai su žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 50.00 g (švieži)
Raudonėliai: 50.00 g (švieži)
Salierai: 50.00 g (stiebai)
Špinatai: 100.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Sūris: 100.00 g (brandintas)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui 4 valg. š. šviežiai spaustų sulčių)
Medus: 4.00 valg. š. (padažui)
Sezamų aliejus: 6.00 valg. š. (padažui)
Sezamo sėklos: 4.00 valg. š. (padažui)
Sojų padažas: 4.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (padažui žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Prieskonines žoleles, salierų stiebus ir špinatus gerai susmulkinkite, česnako skilteles sutrinkite, papriką susmulkinkite mažais gabalėliais. Brandintą sūrį sutarkuokite. Viską suberkite į indą ir gerai išmaišykite.

2. Lavašą per visą plotį supjaustykite kelių centimetrų pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę dar padalykite į 3–4 dalis (priklausomai nuo ilgio). Ant kiekvieno lavašo gabaliuko (jis turi būti pailgas) uždėkite paruošto žalumynų ir sūrio įdaro, užlenkite abu lavašo kraštus (kad įdaras neišbyrėtų) ir susukite į ritinėlį. Ritinėlius dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir iš abiejų pusių apskrudinkite.

3. Ritinėlius galite tiekti su pirktu saldžiarūgščiu padažu arba pasigaminti jo pati. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir truputį pakaitinkite. Suberkite sezamų sėklas, apkepinkite. Supilkite sojų padažą, sukrėskite medų, intensyviai maišydama pakaitinkite, kol medus išsilydys. Galiausiai supilkite citrinų sultis ir įberkite aitriosios paprikos. Dar truputį pamaišykite. Jei sojos padažas nesūrus, pagal skonį galite pasūdyti. Padažą galite tiekti atskirame dubenėlyje arba apšlakstyti juo į lėkštę sudėtus ritinėlius.

Suskleisti
Rytietiškos salotos
Receptas: Rytietiškos salotos su jūrų gėrybėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 8
Receptas
Ingredientai
Ryžių makaronai 200.00 g
Jūrų gėrybių mišinys 150.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Morkos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 3.00 vnt. (viena salotoms ir kelios papuošimui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Rytietiškas saldžiarūgštis mangų padažas (pagal skonį) 3.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.

2. Jūrų gėrybes atšildykite, nuvarvinkite.

3. Salierą ir morką nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į indelį.

4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje, tada sumeskite jūrų gėrybes, supilkite sojų padažą, suberkite cukrų, sezamų sėklas ir 10 min. kepinkite.

5. Kai viskas apskrus, sukrėskite rytietišką saldžiarūgštį padažą, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir dar 10 min. pakepinkite, tada įmaišykite ryžių makaronus.

6. Viską išdėliokite į lėkštes ir papuoškite melisų lapeliais ir aitriąja paprika.

Suskleisti
Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos
Receptas: Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 37
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis raudonasis)
Riešutai: 200.00 g (žemės)
Sezamų aliejus: 100.00 ml (užpilui)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (užpilui)
Imbieras: 20.00 g (gabalėlis šaknies - užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - užpilui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Kaip gaminti

1. Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite specialia trintuve, apšlakstykite citrinos sultimis. Dubenį pridenkite dangčiu ir daržoves gerai sukratykite.

2. Riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą  orkaitę. Ištraukusi luktelėkite, kol atvės, tada pirštais nutrinkite odeles.

3. Paruoškite užpilą: sezamų aliejų sumaišykite su sojų padažu, citrinos sultimis, cukrumi, smulkiai tarkuotais imbierais, trinta česnako skiltele.

4. Serviravimo dubenyje kopūstus sumaišykite su riešutais, apšlakstykite paruoštu padažu ir išmaišykite.

Plačiau skaitykite: „Violetinės daržovės valo kraują ir padeda lieknėti“

Suskleisti
Rytietiškos daržovės su vištiena
Receptas: Rytietiškos daržovės su vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (ryžių)
Vištiena: 200.00 g (filė)
Pievagrybiai: 10.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalioji)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kukurūzai: 3.00 valg. š. (konservuotų)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; šviežiai maltų)
Rytietiškas saldžiarūgštis mangų padažas 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.

2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir sumulkinkite. 

3. Salierus ir papriką nuplaukite, susmulkinkite.

4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje, tada sumeskite vištienos juosteles, supilkite sojų padažą, suberkite cukrų, sezamų sėklas ir 10 min. pakepinkite.

5. Kai vištiena apskrus, sumeskite smulkintus salierus, paprikas, nuvalytus pievagrybius, sukrėskite rytietišką saldžiarūgštį padažą, kukurūzus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir dar 10 min. pakepinkite.  

6. Ryžių makaronus išdėliokite į rytietiškus dubenėlius, ant viršaus dėkite po porą aitriosios paprikos juostelių ir svogūnų laiškų.

Suskleisti
Rytietiška vištiena
Receptas: Rytietiška vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (minkšta)
Sojų padažas: 4.00 valg. š. (po 2 šaukštus tamsaus ir šviesaus)
Kukurūzai: 2.00 valg. š. (krakmolo)
Medus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Svogūnų laiškai: 40.00 g (pagal skonį)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; šviežios)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Actas: 1.00 valg. š. (ryžių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Riešutai: 50.00 g (žemės)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, sudėkite į indą, užberkite cukraus, užpilkite tamsiu sojų padažu ir apšlakstykite ryžių actu. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite apie 15 min.

2. Paruoškite padažą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, šviesų sojų padažą, medų ir kukurūzų krakmolą.

3. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.

4. Karštame aliejuje pakepinkite imbierus, aitriąsias paprikas, riešutus, tada sumeskite vištienos gabalėlius, juos gerai apkepkite ir supilkite paruoštą padažą. Troškinkite, kol padažas sutirštės.

5. Tiekite apibarsčiusi svogūnų laiškais bei aitriosios paprikos gabalėliais.

Suskleisti
Rytietiški makaronai
Receptas: Rytietiški makaronai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 44
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (nedidelė pakuotė mėgstamų norimos formos rytietiškų makaronų (ryžių, sojų))
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Sezamo sėklos: 50.00 g (žiupsnelis tamsių)
Prieskoniniai žalumynai: 100.00 g (pavyzdžiui, saujelė petražolių arba gelsvių)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite.

2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite.

4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite česnakus ir aitriąją papriką.

5. Tada suverskite makaronus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, makaronus pagal skonį pagardinkite cukrumi, jei reikia, apšlakstykite citrinų sultimis – jie turi būti saldžiarūgščiai.

6. Paruoštas makaronų salotas išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų, smulkintų žalumynų.  

Kulinaro patarimas. Tokias salotas galite gardinti ir skrudintomis paukštienos ar jautienos juostelėmis.

Suskleisti
Rytietiški virtiniai
Receptas: Rytietiški virtiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 52
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (artipilnės, tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (nepilna, tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tešlai)
Faršas: 150.00 g (paukštienos; įdarui)
Kininiai kopūstai (įdarui) 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Konservuoti bambukų daigai (nedidelis indelis įdarui) 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Vynas: 1.00 valg. š. (sauso; įdarui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Aitriųjų paprikų padažas (įdarui) 1.00 arbat. š.
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kukurūzų miltai (įdarui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir druską, maišydama po truputį supilkite vandenį. Maišykite, kol teška taps tąsi. Uždenkite ją rankšluostėliu ir palikite, kad bent pusvalandį pastovėtų.

2. Tada tešlą plonai iškočiokite ir norimo dydžio puodeliu išspauskite apskritimus.

3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje. Tada sumeskite pjaustytą kopūstą, tarkuotą morką, kiek pakepinkite, sudėkite šakute maigytą faršą, dar kelias minutes pakepkite, supilkite visus prieskonius, vyną, galiausiai įmaišykite bambukų daigus ir kukurūzų miltus – įdaras turi būti tirštas.

4. Ant kiekvieno tešlos skritulėlio krėskite įdaro, tada suformuokite virtinukus, o tešlos kraštelius gerai užspauskite.

5. Virtinukus virkite apie 10 minučių kiaurasamtyje – bus patogiau išgriebti.

6. Tiekite su sojų padažu.

Suskleisti
Rytietiškos daržovės su jautiena
Receptas: Rytietiškos daržovės su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (filė)
Porai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 10.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona saldžioji)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (šlakelis kepimui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Rytietiškų prieskonių mišinys (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi, ryžių actu, gerai įtrinkite ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti, tada iškepkite kiniškoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

2. Keptą mėsą nustumkite į keptuvės šonus, centre pakepinkite smulkintus česnakus, svogūnus, aitriąją papriką.

3. Kai prieskoniai dailiai pagels, sumeskite porus, šiek tiek vėliau žiedynėliais išskirstytus brokolinius kopūstus, galiausiai saldžiąsias paprikas, smulkintus grybus, suberkite cukrų, kelis kartus permaišykite ir pagardinkite rytietišku prieskonių mišiniu.

Suskleisti
Rytietiška kiauliena
Receptas: Rytietiška kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
2.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (minkštos)
Svogūnai: 3.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šviežio)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas 2.00 valg. š.
Austrių padažas 3.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 125.00 ml
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

2. Sojų padažą gerai sumaišykite su krakmolu ir cukrumi. Gautu mišiniu gerai įtrinkite kiaulieną ir bent 30 min. pastatykite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.

3. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite.

4. Imbiero šaknį sutarkuokite.

5. Išgaubtoje keptuvėje ant didelės ugnies gerai įkaitinkite aliejų, suberkite mėsos gabalėlius ir nuolat maišydama juos pakepinkite.

6. Į kitą švarią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, tada sumeskite smulkintus česnakus, imbierus, svogūnus, kiek pakaitinkite, supilkite austrių padažą, vištienos sultinį ir apie 10 min. patroškinkite.

7. Pabaigoje į keptuvę su prieskoniais sumeskite mėsos gabalėlius, viską gerai išmaišykite ir tiekite su smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Rytietiški vištienos sparneliai
Receptas: Rytietiški vištienos sparneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 38
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (sparnelių)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės (smulkinto)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (trinto šakniastiebio)
Citrinžolė: (smulkiai supjaustyta baltoji dalis) 1.00 vnt.
Žalioji citrina: 3.00 valg. š. (sulčių)
Saldus aitriųjų paprikų padažas: 4.00 valg. š.
Austrių padažas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kafiro žaliųjų citrinų lapai: (smulkiai pjaustytų) 4.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Viską, ką galima susmulkinti - susmulkinkite ir sumaišykite su likusiais produktais.
  2. Sparnelius supjaustykite per sąnarius, trečiąjį sąnarį atidėkite, ji galima bus panaudoti vėliau, sultinio virimui.
  3. Vištienos gabalėlius sudėkite į marinatą, gerai  išmaišykite ir palikite kelioms valandoms ir ilgiau.
  4. Po to išimkite iš marinato, labai kruopščiai nuvalykite česnakų, imbierų, citrinžolių gabaliukus ir kepkite įkaitintoje iki 190° C orkaitėje maždaug 50 minučių.

Pagaminsite per 1 valandą, neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio ŽAIDŽIAME VIRTUVĘ

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?