Savaitgalio valgiaraštis: patiekalai per pusvalandį

Štai ir vėl savaitgalis! Kokiais gardėsiais trokštate pasilepinti? Siūlome idėjų – joms sugaišite tik 30 minučių.
Cezario salotos
Cezario salotos / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 sveiki maisto produktai, kurie turi daugiau riebalų nei spurga

Užkandžiai

Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
Receptas: Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 53
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt. (didelis)
Rikotos sūris: 200.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 2.00 skiltelės (nebūtina)
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių šakelių)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles.
  2. Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus.
  3. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sūrio įdaro ir susukite suktinuką.
  4. Suktinukus dėkite į orkaitę ant grotelių arba į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės skrusti (maždaug apie 20 min.)
Lavašų užkandį patiekite apibarstytą šviežiais žalumynais. Tinka su įvairiomis daržovėmis, padažais
Suskleisti
Tortilijų traškučiai
Receptas: Tortilijų traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 3.00 vnt. (lakštai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais.
  2. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas.
  3. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  4. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5–10 minučių, kol apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Lęšių humusas
Receptas: Lęšių humusas
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 36
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 1.00 st. (oranžinių)
Vanduo: 2.00 st.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sezamų pasta „Tahini“: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Lęšius iš vakaro užmerkite. Išskalaukite, užpilkite nurodytu kiekiu vandens ir virkite, kol vandens beveik neliks.
  2. Kiek pravėsusius lęšius sukrėskite į elektrinį plakiklį, suberkite smulkintą česnaką, sezamų pastą, citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir susmulkinkite iki vientisos masės.
  3. Sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite aliejumi, lengvai išmaišykite šaukštu, apibarstykite paprikos milteliais.
  4. Šį humusą gardu valgyti su duona, skrebučiais, pita, įvairiais trapučiais, šviežiomis daržovėmis. Galima naudoti kaip užtepą lavašui.
Suskleisti

Salotos

Cezario salotos
Receptas: Cezario salotos su užpilu
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Salotos: 300.00 g (didesnė gūžė traškių romaninių salotų)
Duona: 4.00 vnt. (4 riekelės itališkos duonos)
Sūris: 150.00 g (parmezano (geriau netarkuoto))
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (minkštai virto kiaušinio trynys - užpilui)
Žuvis: 5.00 vnt. (ančiuviai - užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š. (keli šlakeliai - užpilui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, uždengusi lėkšte smarkiai papurtykite, kad būtų visiškai sausos.

2. Dideles lėkštes patrinkite perpjauta česnako skiltele, tada dėkite plėšytus romaninės salotos lapelius.

3. Duonos riekeles supjaustykite nedideliais dailiais kubeliais ir trumpai, kad tik išdžiūtų, bet neapskrustų, pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir česnako skiltele. Taip paruošti duonos kubeliai bus kvapūs.

4. Duonos kubelius gerai atvėsinkite – jokiu būdu karštų nedėkite ant salotų lapelių.

5. Kol duonos kubeliai vės, paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite kiaušinio trynį, ančiuvius, česnako skiltelę, alyvuogių aliejų, Worcesterio padažą. Paruoštą užpilą kelioms valandoms palikite, kad susimaišytų skoniai.

6. Ant salotų lapelių berkite šviežiai tarkuotą sūrį, duonos kubelius ir apliekite užpilu.

Kulinaro patarimas. Šias salotas galite tiekti su ant grotelių kepta vištiena ar lašiša.

Suskleisti
Vokiškos bulvių salotos
Receptas: Vokiškos bulvių salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 131
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (virtos, didelės)
Šoninė: 4.00 riekės
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės arba krapai)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Actas: 40.00 ml
Vanduo: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūsti)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Virtas bulves  ir marinuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, šoninę paskrudinkite ant nedidelės ugnies.
  2. Actą, aliejų, vandenį, druską, cukrų ir grūstus pipirus sumaišykite ir gautu padažu apliekite salotas. Papuoškite petražolėmis arba krapais.
  3. Vietoj šio padažo galite rinktis ir įprastą majonezą, o kai kurie į vokiškas bulvių salotas įtarkuoja obuolį, o šoninę keičia, tarkime, virta dešra, saliamiu.
Suskleisti
Tuno ir raugintų agurkų mišrainė
Receptas: Tuno ir raugintų agurkų mišrainė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 32
Receptas
Ingredientai
Tunas: 250.00 g (konservuoto)
Agurkai: 2.00 vnt. (raugintų)
Avokadai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė saldžioji)
Porai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Dūminių paprikų milteliai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Agurkus, avokadą, papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite porą.
  2. Visas daržoves suberkite į dubenį, sukrėskite tuną (tik prieš tai nusunkite sultis).
  3. Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite maltais pipirais, dūminių paprikų milteliais. Išmaišykite ir sukrėskite ant mišrainės. Gerai išmaišykite ir galite tiekti.
Suskleisti

Sriubos

Organizmą valanti daržovių sriuba
Receptas: Organizmą valanti daržovių sriuba
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 39
Receptas
Ingredientai
Salierai: 1.00 vnt. (gumbas)
Morkos: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kajeno paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (Himalajų arba jūros druskos)
Vanduo: 2.00 l
Kaip gaminti
  1. Visas išvardintas daržoves bei imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite smulkesne tarka. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
  2. Užvirkite apie 2 litrus vandens ir suberkite smulkintas daržoves, imbierą, svogūną, įmeskite laurų lapelius. Virkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Į išvirtą sriubą įberkite truputį kajeno paprikos miltelių, pasūdykite (dar geriau išvis nesūdyti). Valgykite ataušusią.
Suskleisti
Tiršta krabų sriuba
Receptas: Tiršta krabų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Krabų mėsa: 170.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona arba žalia)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 4.00 st.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Varškės sūris: 100.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (šviežias arba džiovintas)
Kaip gaminti

1. Cukiniją, papriką, sūrį supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite krabus. Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies svieste pakepinkite cukiniją ir saldžiąją papriką. Tada supilkite pieną, suberkite miltus, smulkintus svogūnų laiškus, paskaninkite druska, pipirais ir žolelių mišiniu.

2. Maišydama virkite ant vidutinės ugnies, kol sriuba pradės tirštėti. Sudėkite varškės sūrį ir maišydama virkite tol, kol sūris išsilydys. Sukrėskite krabų mėsą, suberkite čiobrelius ir dar truputį pavirkite.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba
Receptas: Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 40
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 500.00 ml (natūralaus arba iš kubelių)
Vištiena: 200.00 g (filė)
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Makaronai: 1.00 sauja (vermišelių)
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Kokosų pienas: 100.00 ml
Ciberžolė: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Paprikos: 1.00 žiupsnelis (Kajeno paprikų miltelių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - kepti)
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite ir susmulkinkite mažais gabalėliais. Česnaką nulupkite ir taip pat susmulkinkite gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną su česnakais.
  3. Morkas ir saliero gumbą nulupkite. Salierą sutarkuokite smulkiais šiaudeliais, morkas pagal skonį – galite sutarkuoti ar supjaustyti.
  4. Puode užkaiskite vištienos sultinį, kai užvirs, suberkite daržoves ir apkeptus vištienos gabalėlius. Kai daržovės bus beveik suminkštėjusios, suberkite vermišelius.
  5. Išvirusią sriubą pagardinkite kokosų pienu, ciberžolėmis, muskatu, Kajeno  paprikos milteliais, pasūdykite.

 

Suskleisti

Karštieji patiekalai

Indiški kukuliai
Receptas: Indiški kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 71
Receptas
Ingredientai
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. „Santa Maria Tikka Masala Spice Mix“)
Faršas: 500.00 g (įvairios mėsos arba ėrienos faršas)
Duona: 100.00 ml (trupinių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (tinka ir sviestas)
Vanduo: 100.00 ml
Varškė: 200.00 ml (varškės kremas)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite faršą, duonos džiūvėsėlius ir kiaušinį. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.
  2. Suridenkite kukulius ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos. 
  3. Įberkite prieskonių mišinio „Tikka Masala“ ir įpilkite vandens.​
  4. Įmaišykite grietinėlės ir virkite uždengę 5–10 minučių ant mažos ugnies.
  5. Apibarstykite kalendra ir patiekite su basmati ryžiais, mangų čatniu ir paplotėliais.
  6. Patiekite kukulius su mangų čatniu, basmati ryžiais ir traškiais paplotėliais.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir sūriu
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 31
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt.
Sūris: 2.00 sauja (fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir perkelkite į skardą.
  4. Iš tešlos kraštelių suformuokite „sieneles“.
  5. Apibarstykite tešlą saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus.
  6. Apibarstykite prieskoniais: druska, maltais pipirais, mėgstamomis džiovintomis žolelėmis.
  7. Viršų tolygiai apibarstykite dar keliomis saujomis tarkuoto fermentinio sūrio.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir pyragas iškeps.
  9. Išimkite iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
  10. Pyragas skanus ne tik šiltas, bet ir kaip šaltas užkandis. Skanaus!
Suskleisti
Varškėčiai
Receptas: Varškėčiai
15 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 114
Receptas
Ingredientai
Miltai: 4.00 valg. š. (praturtinti sėlenėlėmis - apvoliojimui)
Varškė: 1.00 kg
Cukrus: 60.00 g
Vanilinis cukrus: 20.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 20.00 ml (kepimui)
Grietinė: 100.00 g
Uogienė: (juodųjų serbentų arba bet kuri kita mėgiama) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską.
  2. Viską išmaišykite, padalinkite į 25 vienodas dalis, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, apvoliokite miltais ir padarykite mažus blynelius.
  3. Trumpai apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
  4. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, sudėkite varškėčius, o skardą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  5. Kepkite 5 min.
  6. Varškėčius patiekite su uogiene ir grietine.

Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas

Suskleisti

Desertai

Vanilinis pyragėlis puodelyje
Receptas: Vanilinis pyragėlis puodelyje
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 37
Receptas
Ingredientai
Miltai: 4.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (½)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (¼)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplakto)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (vanilinio)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 1.00 puodelis (plaktos - patiekimui)
Auksaspalvis sirupas: (patiekimui) 20.00 ml
Kaip gaminti
  1. Puodelyje (250 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilės ekstraktą, išplaktą kiaušinį, vanilinį jogurtą ir aliejų iki vientisos masės.
  2. Dėkite puodelį į mikrobangų krosnelę ir kepkite 2–4 minutes, patikrindami kas minutę. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyragėlio, jis turi būti švarus.
  3. Apipurškite plakta grietinėle, apšlakstykite auksaspalviu sirupu ir patiekite šiltą.
Suskleisti
Burnoje tirpstantys florentinai
Receptas: Burnoje tirpstantys florentinai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 14
Receptas
Ingredientai
Dribsniai: 1.00 vnt. (kukurūzų (nesaldžių) - pakuotė)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis)
Migdolai: 1.00 sauja (drožlių)
Sėmenų sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kukurūzų dribsnius, kondensuotą pieną, migdolus bei sėmenų sėklytes sumaišykite dideliame dubenyje. Turi gautis gan tirštoka masė.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sudėkite po kupiną šaukštą šios masės ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  3. Kepkite, kol gražiai paskrus (apie 7–8minutes). 

Receptą atsiuntė Indrė R.

Suskleisti
Pyragaičiai su karamele
Receptas: Pyragaičiai su karamele
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 6.00 vnt. (puselės konservuotų)
Duona: 6.00 riekės (sumuštinių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rikotos sūris: 200.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 200.00 g (karamelei)
Sviestas: 80.00 g (karamelei)
Grietinėlė: 100.00 ml (karamelei)
Kaip gaminti
  1. Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, kiekvieną truputį pakočiokite, kad taptų lankstesnė.
  2. Riekeles klokite į kepimo formeles, prispauskite prie kraštų ir kelioms minutėms pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  3. Kiaušinius su rikota ir vaniliniu cukrumi išsukite iki purumo, sukrėskite į tešlos krepšelius. Į kiekvieną įspauskite gerai nusausintą konservuotos kriaušės puselę.
  4. Cukrų nuolat maišydama kaitinkite keptuvėje, kol ištirps. Nukėlusi nuo ugnies, įmaišykite sviestą, kai jis išsilydys, – grietinėlę.
  5. Keptuvę vėl statykite ant ugnies ir nuolat maišydama kaitinkite, kol į gniutulą sušokusi karamelės masė palengvėle išsilydys ir suminkštės.
  6. Gauta karamele apšlakstykite pyragėlių šonus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Šv.Valentino dienos receptai: ypatingos bandelės, lašiša ir kakavinis desertas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų