Savaitgalio valgiaraštis: rytietiški patiekalai

Nors žiema pamažėle skuba į pabaigą, šiltas ir sotus maistas viliote vilioja. Šiandien siūlome pasigaminti pikantiškų rytietiškų patiekalų ir sušildyti visą šeimą savo gurmaniškais atradimais.
 „Čichuan“ vištiena
„Čichuan“ vištiena / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mitybos specialistė V.Kurpienė: 5 populiarūs mitai apie sveiką mitybą 

Kiniška vištiena
Receptas: Kiniška vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų krūtinėlės)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (ir padažui 5 valg. š.)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Krakmolas: 3.00 valg. š. (ir 1 valg. š. padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (padažui)
Apelsinai: 2.00 vnt. (padažui)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (padažui)
Ryžių actas (padažui) 3.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 30.00 g (padažui)
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Viščiukų krūtinėles supjaustykite kubeliais.

2. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite vištieną, įmaišykite miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberkite šiek tiek daugiau krakmolo.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis iškepkite tešloje apvoliotą vištieną. Kepkite, kol gabalėliai gražiai apskrus ir taps traškūs. Išgriebkite ir sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nusivarvėtų riebalai.

4. Paruoškite padažą. Apelsinus gerai nuplaukite. Nutarkuokite vieno apelsino žieveles. Išspauskite sultis.

5. Krakmolą ištirpinkite 100 ml vandens. Įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus ir trumpai paskrudinkite išspaustą česnaką bei kapotus svogūnų laiškus. Nelaukite, kol česnakas paruduos, nes apkars.

6. Supilkite apelsinų sultis, sukrėskite tarkuotą imbierą ir apelsinų žieveles, įmaišykite cukrų, sojų padažą ir ryžių actą, galiausiai plona srovele supilkite krakmolą.

7. Sudėkite skrudintą vištieną ir riešutus, išmaišykite. Tiekite su virtais ryžiais.

Suskleisti
Kiniškos sojų varškės salotos
Receptas: Kiniškos sojų varškės salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 18
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g
Morkos: 100.00 g
Moliūgai: 100.00 g
Porai: 2.00 vnt. (nedideli)
Varškė: 200.00 g (sojų)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Sojų varškę supjaustykite didesniais kubeliais. Panardinkite juos 1–2 min. į verdantį vandenį. Išgriebkite, nusausinkite ir berkite į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto sezamo aliejaus. Kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Pievagrybius ir porus susmulkinkite, morkas ir moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite į gilią keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.

3. Tada supilkite sojos padažą, cukrų ir druską, gerai išmaišykite, suberkite skrudintus sojų varškės kubelius, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar apie 2 min.

4. Patiekti galite vienas arba su ryžiais bei saldžiarūgščiu padažu.

Suskleisti
Kiniška kiauliena
Receptas: Kiniškas kiaulienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 90
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (minkštos)
Grybai: 50.00 g (džiovintų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po vieną raudonąją ir žaliąją papriką)
Porai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 st. (arba kitokio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui 1 arbat. š.)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Actas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pusė šaukštelio arba medaus)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Kaip gaminti
  1. Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti. Paprikas, porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais.
  2. Mėsą nuvarvinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 3 min. pakepinkite (ant didelės ugnies). Nustumkite prie keptuvės kraštų, sudėkite paruoštas daržoves ir jas pakepinkite. Kai daržovės apskrus, supilkite sultinį, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir uždengę dar 10 min. troškinkite. Sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus.
  3. Po 5 min. supilkite marinatą, truputyje vandens išleistą krakmolą, užvirinkite ir tuoj pat išjunkite ugnį.
Suskleisti
Lęšių keri indiškai
Receptas: Lęšių keri indiškai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 62
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Gvazdikėliai: 3.00 vnt.
Imbieras: 5.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Šaltame vandenyje valandą pamirkykite lęšius.

2. Svogūnus supjaustykite. Vieną svogūną sudėkite į puodą kartu su lęšiais ir virkite, įdėkite truputį duskos.

3. Į keptuvę sudėkite kitą svogūną ir suberkite gvazdikėlius, imbierą bei cinamoną. Baigiant kepti, įkrėskite pomidorų padažo bei viską sumaišykite su virtais lęšiais. Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Maki sušis su krevetėmis ir avokadais
Receptas: Maki sušis su lašišomis ir avokadais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 2.00 st. (kibių)
Vanduo: 2.00 st.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Jūros druska 1.00 valg. š.
Ryžių actas 2.00 valg. š.
Lašiša: 150.00 g (sūdytų, įdarui)
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs, įdarui)
Kreminis sūris „Philadelphia“ (įdarui) 100.00 g
Kaip gaminti

1. Suberkite ryžius į didesnį dubenį ir kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu. Skalaukite ryžius, kol vanduo pasidarys skaidrus. Suverskite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti.

2. Suberkite ryžius į puodą, supilkite vandenį, prieš virdama bent pusę valandos pamirkykite, dar geriau – valandą.

3. Uždenkite puodą ir užvirinkite ant didelės ugnies. Sumažinkite ugnį ir virkite 15–20 min., kol vanduo beveik išgaruos.

4. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite 10–15 minučių pastovėti.

5. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą, cukrų ir druską, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus ir druska.

6. Susidariusį sirupą atvėsinkite, supilkite į karštus ryžius ir atsargiai išmaišykite medine mentele. Leiskite ryžiams atvėsti iki žmogaus kūno temperatūros ir galite formuoti sušį.

7. Sušiui sukti naudojamas specialus bambukinis kilimėlis. Ant kilimėlio tieskite jūrinių dumblių lakštą, ant jo dėkite ryžių sluoksnį, viduryje užtepkite kreminio sūrio, išdėliokite šiaudeliais pjaustytą avokadą ir lašišą.

8. Naudodama kilimėlį sušį susukite į standų ritinėlį.

9. Sušiui pjaustyti reikia aštraus peilio. Priklausomai nuo ritinėlio ilgio ir storio, jis pjaustomas į 6–8 dalis: maždaug 2 cm storio gabalėliais.

10. Išdėliokite ritinėlius kvadratinėje ar stačiakampėje lėkštėje, šalia įdėkite kelis marinuoto imbiero griežinėlius, išspauskite vasabi pastos, nedideliame dubenėlyje patiekite sojų padažą.

Suskleisti
Kiniška kalakutiena
Receptas: Kiniška kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 49
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (krūtinėlė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Žirniai: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku.

2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite.

3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su virtais ryžiais ir žaliaisiais žirneliais

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Šanchajaus ragu
Receptas: Šanchajaus ragu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Konservuoti bambuko ūgliai 100.00 g
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (šlakelis)
Morkos: 2.00 vnt.
Grybai: 50.00 g (sauja džiovintų)
Vynas: 2.00 valg. š. (baltas sausas)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite.

2. Grybus išmirkykite vandenyje.

3. Į įkaitintą aliejų suberkite brokolius, bambukų ūglius, morkas ir kaitinkite apie tris minutes.

4. Išmirkytus grybus sudėkite į daržoves. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 10 min. Sudėkite rudąjį cukrų, supilkite vyną bei sojų padažą ir troškinkite dar keletą minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Japoniški blynai
Receptas: Japoniški blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 52
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 100.00 g
Ryžių pienas 250.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 4.00 g
Miltai: 300.00 g (tinka kvietiniai, ryžių ar kukurūzų)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo. Ant trynių supilkite ryžių pieną ir pradėkite maišyti.

2. Įdėkite žiupsnelį cinamono ir, pamažu maišydami, berkite miltus, kol tešla sutirštės.

3. Supilkite plaktuvu išplaktus kiaušinių baltymus, darsyk pamaišykite ir kepkite.

4. Blynelius valgykite su šokolado drožlėmis arba uogiene. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Makaronai su vištiena ir valgomaisiais danteniais (shiitake grybais)
Receptas: Makaronai su vištiena ir valgomaisiais danteniais (shiitake grybais)
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g ("pappardelle" švieži)
Valgomieji danteniai: (shiitake grybai) 100.00 g
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (gabalėliai)
Paprikos: 1.00 vnt. (0.5 vnt. raudona)
Žirniai: 200.00 g (šaldyti)
Grietinė: 200.00 g
Parmezano sūris: 60.00 g (tarkuotas)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotos)
Kaip gaminti

1. Kuo smulkesniais kubeliais supjaustykite papriką ir suberkite ją į didelėje keptuvėje įkaitintą šaukštą sviesto. Kepkite pamaišydama apie 3–4 min., kol paprika suminkštės.  Tuomet sudėkite kubeliais supjaustytą vištieną ir dantenius. Šiam padažui naudokite tik jų kepurėles, kotelius išpjaukite ir pasilikite sriubai ar troškiniui pagardinti.

2. Kepkite vištieną 5–6 min., kol gabaliukai suminkštės. Paskui suberkite žirnelius ir įmaišykite grietinę.

3. Viską pabarstykite druska ir pipirais. Nuolat maišydama, padažą pavirinkite dar apie 4 minutes. Tada įberkite tarkuotą parmezaną ir kuo skubiau šaukštu dėkite ant ką tik išvirtų karštų pappardelle makaronų. Apibarstykite kapotomis petražolėmis. Šį patiekalą reikia valgyti karštą.

Šaltinis: JI24.lt

Suskleisti
Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“
Receptas: Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Sojų padažas: 4.00 valg. š. (3 valg. š. marinatui ir 1 valg. š. įdarui)
Aliejus: 550.00 ml (1 valg. š. marinatui, 3 valg. š. įdarui ir apie 500 ml suktinukams virti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (1 skiltelė marinatui ir 2 - įdarui)
Laiškiniai svogūnai: 5.00 vnt. (marinatui)
Vištienos krūtinėlė: 450.00 g (įdarui)
Kopūstai: 300.00 g (smulkintas kininis kopūstas - įdarui)
Morkos: 3.00 vnt. (tarkuotos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Šparaginės pupelės: 1.00 st. (šaldytos - įdarui)
Grybai: 1.00 st. (baltieji kiniški grybai arba rudieji pievagrybiai - įdarui)
Konservuoti bambuko ūgliai: (įdarui) 140.00 g
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1/2 –1 arbat. š. šviežio tarkuoto arba žiupsnelis malto imbiero - įdarui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (1/4 arbat. š. įdarui ir 2 arbat. š. tešlai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį - įdarui)
Druska: 1.00 valg. š. (žiupsnelis įdarui ir 1 arbat. š. tešlai)
Miltai: 4.00 st. (4 puodeliai - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli - tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (1 puodelis ledinio vandens tešlai)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (kukurūzų ar bulvių krakmolas, sumaišytas su 1/4 puodelio vandens - tešlai)
Kaip gaminti

ĮDARO PARUOŠIMAS

1. Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtą sojos padažą, aliejų, smulkintą česnako skiltelę ir smulkintus laiškinius svogūnus. Sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą vištienos krūtinėlę ir išmaišykite. Perdėkte visą šią masę į švarų plastikinį maišelį. Maišelį su vištiena ir marinatu dėkite į šaldytuvą ir palaikykite nuo 30 minučių iki 1 valandos.

2. Praėjus šiam laikui, keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Aliejui įkaitus, sudėkite išsimarinavusią vištieną. Kepkite apie 5 minutes, nuolat maišydami, kol vištiena ims po truputį ruduoti. Išimkite vištieną iš keptuvės į lėkštę ar dubenėlį ir atidėkite į šalį.

3. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite smulkintą kopūstą, morkas ir smulkiai supjaustytą svogūną. Įpilkite šaukštą sojos padažo. Pamaišydami kepkite daržoves apie 2 minutes, kol kopūstas suminkštės. Įmaišykite šparagines pupeles, smulkintus grybus, bambuko ūglius, smulkintus česnakus ir pakepinkite dar minutę. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies. Įmaišykite imbierą, cukrų ir druską bei pipirus pagal skonį.

4. Atvėsusią vištieną sudėkite į kepintų daržovių mišinį ir gerai išmaišykite. Paruoštą įdaro masę sudėkite į kiaurasamtį ir kiek įmanoma geriau nusausinkite. Tuomet įdarą paskleiskite tolygiai ant kepimo skardos ar kito didelio indo ir palikite, kol visiškai atvės. Visiškai atvėsinti įdarą labai svarbu, nes kitu atveju, jei į tešlos lakštus vyniosite dar šiltą įdarą, Jūsų suktinukai nebus traškūs, o atvirkščiai – minkšti ir tižūs. Jeigu matysite, jog atvėsęs įdaras vis dar išskyrė sulčių, nusausinkite jas visas su popieriniais rankšluosčiais. Ne mažiau svarbu negu ta, kad įdaras būtų atvėsęs, yra tai, kad įdaras turi būti visiškai nusausintas.

 

TEŠLOS PARUOŠIMAS

1. Miltus išsijokite į didelį dubenį, sumaišykite su druska ir cukrumi. Lengvai išplakite kiaušinius. Supilkite kiaušinius į miltus ir išmaišykite. Supilkite pusę vandens ir gerai išmaišykite tešlą. Tuomet po truputį pilkite likusį vandenį. Pilkite tiek, kad gautumėte minkštą, šiek tiek lipnią tešlą – nebūtina supilti viso vandens, gali būti, jog jo šiek tiek liks.

2. Perdėkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Minkykite apie 5 minutes, kol tešla taps minkšta ir elastinga. Perkelkite tešlą į dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti apie 30 minučių.

3. Praėjus pusvalandžiui, tešlą vėl lengvai paminkykite. Perpjaukite į dvi dalis. Kiekvieną dalį ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į apskritimą. Kiekvieną apskritimą padalinkite į penkiolika dalių – turėsite 30 vienodo dydžio tešlos gabalėlių. Kiekvieną iš šių gabalėlių iškočiokite į kuo labiau kvadratinę formą, kurios dydis būtų maždaug 12x12 cm dydžio. Kočioti turite kuo ploniau, kol iškočiota tešla taps pusiau skaidri (jei Jūsų stalo paviršius turi raštą ar nėra vienspalvis, tai nesudėtinga – turite per tešlą pradėti įžiūrėti paviršiaus raštą; tai reiškia, kad tešla iškočiota pakankamai plonai). Iškočioti tešlą plonai yra labai svarbu, nes kitu atveju ji neišvirs ir nebus traški (jei bus iškočiota per storai) arba beverdant suplyš ir įdaras išbėgs (jei iškočiosite per plonai).

4. Iškočiotų lakštelių kraštus, kadangi jie vis tiek bus netaisyklingai kvadratinės formos, apipjaukite taip, kad gautumėte kuo taisyklingesnius kvadratus. Nupjautas tešlos dalis atidėkite į šalį – galėsite panaudoti, gamindami kitą patiekalą.

5. Paruoštus tešlos lakštelius pabarstykite kukurūzų arba bulvių krakmolu ir dėkite vieną ant kito. Kol ruošite likusius, uždenkite jau paruoštus drėgna šluoste, kad jie neišsausėtų ir neišdžiūtų. Paruošus tešlos lakštelius, naudokite juos iš karto. Arba, jei norite naudoti vėliau, galite sudėti į plastikinį maišelį ir užšaldyti.

 

SUKTINUKŲ PARUOŠIMAS IR VIRIMAS

Į gilią keptuvę ar puodą įpilkite tiek aliejaus, kad 5-7 cm apsemtų dugną. Kol aliejus kaista, paruoštą įdarą susukite į paruoštus tešlos lakštus. Tai yra svarbiausias momentas, ruošiant šiuos Kinijoje populiarius užkandžius, kadangi nuo sukimo technikos priklauso tai, ar virdami suktinukai neišsileis ir išlaikys savo formą. Taigi, sukite įdarą į tešlos lakštus, remdamiesi žemiau pateiktomis nuotraukomis bei nuorodomis:

1. Ant švaraus ir lygaus paviršiaus pasidėkite pirmąjį paruoštos tešlos lakštą.

2. Ant vieno jo kampo, kaip parodyta, uždėkite šaukštą įdaro. Nedėkite įdaro labai daug, nes suktinukai bus dideli, stori ir nepatogūs valgyti.

3. Pradėkite vynioti nuo kampo, ant kurio uždėjote įdarą. Vyniokite iki lakšto vidurio.

4. „Užverskite“ kairę, tuomet dešinę tešlos lakštelio pusę link vidurio.

5. Toliau suvyniokite suktinuką, kol liks nesuvyniotas tik pats kampas. Sukite atsargiai, tačiau tvirtai, švelniai paspausdami, kad neliktų oro tarpų. Paruoštas suktinukas turi būti tvirtas – tik tokiu atveju jis puikiai išvirs, bus traškiu paviršiumi.

6. Likusį nesuvyniotą tešlos kampą suvilgykite krakmolo ir vandens mišiniu, tuomet susukite iki galo ir  švelniai paspauskite.

7. Paruoštą suktinuką padėkite ant lygaus paviršiaus, užlenkta dalimi į apačią. Kol ruošiate likusius suktinukus, jau paruoštus laikykite uždengę drėgna šluoste ar maistine plėvele, kad tešla neišsausėtų ir neapdžiūtų.

Palaukite, kol aliejus įkais iki maždaug 175 °C temperatūros. Jei neturite termometro, galite pamatuoti temperatūrą taip – įmeskite į aliejų gabaliuką baltos duonos ir jis turi tapti auksinės spalvos per 10 sekundžių. Taigi, aliejui įkaitus iki reikiamos temperatūros, dėkite į jį paruoštus suktinukus – virkite ne daugiau kaip 4-5 vienu metu. Kas minutę apverskite suktinukus kita puse. Virkite apie kelias minutes, kol suktinukai taps auksiniai rudos spalvos. Su žnyplėmis išimkite iš aliejaus, ir dėkite šalia vienas kito ant grotelių, kad nuvarvėtų aliejus ir jie atvėstų, neprarasdami savo traškumo. Jokiu būdu nedėkite suktinukų į lėkštę vienas ant kito ar nesausinkite aliejaus popieriniu rankšluosčiu, nes jie bus tižūs ir visiškai netraškūs.

Paruoštus ir nusausintus suktinukus sudėkite į didelę lėkštę. Šalia šios lėkštės ant stalo padėkite ir dubenėlį su sojos padažu. Suktinus valgykite rankomis, pamirkydami į padažą. Skanaus!

Iš šio kiekio paruošite 30 suktinukų.

Suktinukus Egg Rolls ruošė ir aprašė Asta Černė

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“ (Kinija)

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Kiniška jūrų gėrybių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Jūros gėrybės: pakuotė šaldytų 1.00 vnt.
Pekininių kopūstų salotos: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Porai: 100.00 g
Daržovių sultinys: 3.00 vnt. (kubeliai)
Morkos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (šviežia arba džiovinta)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 l
Actas: 100.00 ml
Cukrus: 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite.

2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes.

3. Tada supilkite cukrų, sezamų aliejų, actą ir viską gerai išmaišykite. Puodą nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekiant, įpjaustykite šviežio aitriojo pipiro ir smulkintų porų.

Suskleisti
Indiška sriuba
Receptas: Indiška sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 20
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 250.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 10.00 g (gabalėlis)
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies)
Kokosų pienas: 150.00 ml (nesaldintas)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nedideliais gabalėliais supjaustytą vištienos filė išvirkite dviejuose litruose vandens (įmeskite laurų lapų, juodųjų ir kvapiųjų pipirų), išgriebkite, palikite atvėsti. Žiedinius kopūstus supjaustykite gabalėliais.

2. Svieste pakepinkite smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Sudėkite tarkuotą imbiero šaknį, smulkintą aitriąją papriką, suberkite miltus, išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite.

3. Masę sukrėskite į sultinį. Statykite puodą ant ugnies, supilkite kokosų pieną, luktelėkite, kol užvirs.

4. Sudėkite smulkintus žiedinius kopūstus ir virkite apie 10 minučių. Galiausiai sumeskite virtą mėsą.

5. Sriubą sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite citrinos sultis, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.  

Suskleisti
Kiniškos daržovės
Receptas: Kiniškos daržovės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt. (0,5 puodelio stambiai sukapotų)
Salierai: 3.00 vnt. (puodelis plonais griežinėliais supjaustytų lapkočių)
Grybai: 150.00 g (skardinė konservuotų)
Sojų daigai: (konservuotų skardinė) 400.00 g
Anakardžių riešutai: 2.00 valg. š. (skrudintų)
Vanduo: 1.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas: 2.00 arbat. š. (1,5)
Sojų padažas: 150.00 ml (1/4 puodelio)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir salierus. Sudėkite nuvarvintus grybus ir dar 2 min. pakepinkite. Įpilkite ketvirtadalį puodelio vandens, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 min.

2. Likusiame vandenyje išmaišykite krakmo.lą, sojų padažą. Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės ir praskaidrės.

3 Sudėkite nuvarvintus sojų daigus, suberkite riešutus, dar pakaitinkite, kad visi produktai vienodai sušiltų, ir nukelkite nuo ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Kiniškai paruoštos žuvys
Receptas: Kiniškai paruoštos žuvys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltų žuvų filė ( menkė, jūrinės lydekos, kefalių))
Miltai: 100.00 g (rupių)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (bulvių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 st.
Vynas: 1.00 st. (1/4 saldaus raudono - padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų tyrė: (padažui) 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežiai tarkuotų - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos - padažui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).

2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels. Iškepusius gabalėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

3. Paruoškite padažą: į puodą supilkite vyną, sojų padažą, įpilkite pusę puodelio vandens, sudėkite pomidorų tyrę, sugrūstus česnakus, imbierus, įberkite cukraus, maltos paprikos. Išmaišykite ir virkite ant mažos ugnies 5 min.

4. Padažu užpiltas žuvis patiekite karštas. Prie jų tinka biriai virti ryžiai.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
 „Čichuan“ vištiena
Receptas: „Čichuan“ vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 18
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 3.00 valg. š. (saulėgrąžų)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Krakmolas: 3.00 valg. š. (bulvių)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sojų padažas: 5.00 valg. š. (5-6)
Actas: 1.00 valg. š. (ryžių vyno)
Paprikos: 50.00 g (1/2 raudonos saldžiosios)
Morkos: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Vištienos sultinys: 50.00 ml (5 valg. š.)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kubeliais supjaustykite vištieną, pabarstykite pipirais ir apvoliokite krakmole, perteklių nupurtykite. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite mėsą ir vartydami kepkite, kol lengvai apskrus. Įpilkite sojų padažo ir ryžių vyno acto, suberkite traiškytą česnaką.

2. Susmulkinkite papriką, sutarkuokite morką ir suberkite į keptuvę. Supilkite vištienos sultinį. Įberkite rudojo cukraus. Keptuvę uždenkite ir troškinkite 4 minutes.

3. Susmulkinkite svogūnų laiškus, sudėkite į keptuvę, supilkite sezamų aliejų ir dar troškinkite 1–2 minutes. Tiekite su virtais ryžiais. Galite pabarstyti sezamų sėklomis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Krabų pyragėliai
Receptas: Krabų pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Krabų mėsa arba rūkyta lašiša: 230.00 g
Sūris: 120.00 g (baltasis)
Kepsnių padažas: 5.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinti)
„Won ton“ lakštiniai: 454.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku.
  2. Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio.
  3. Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį.
  4. Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus trikampio kampus.
  5. Įkaitinkite aliejų. Kepkite kol paruduos – vos kelias minutes.
Suskleisti
Kiniški kepti   ryžiai su kiaušiniais
Receptas: Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 90
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės
Paprikos: 75.00 g (1/2 raudonosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.

2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Spring Roll
Receptas: „Spring Roll“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Sping Roll tešla: 2.00 vnt.
Aliejus: 500.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (plakinio)
Kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 - įdarui)
Morkos: 2.00 vnt. (įdarui)
Pievagrybiai: 100.00 g (įdarui)
Grybai: 50.00 g (virtų, džiovintų - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (keptų konservuotų)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Juodgrūdė: (įdarui) 1.00 arbat. š.
Asafetida: (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Daržovės ir grybus supjaustykite, apkepinkite, pagardinkite druska, pipirais, įberkite juodgrūdės ir asafetidos ir dar keletą minučių pakepkite. Įdarą atvėsinkite.
  2. Spring Roll tešlą uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite 45 min kambario temperatūroje atšilti.
  3. Imkite atsargiai po vieną lapą tešlos, dėkite įdaro ir susukite į ritinėlį, kraštelį patepkite kiaušinio plakiniu. Taip susukite visus.
  4. Kepame roll'us įkaitintame aliejuje (aliejus turi apsemti), kol gražiai apskrus, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad nuvarvėtų nereikalingas aliejus. Tiekite su saldžiarūgščiu padažu.

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti
Indiški kukuliai
Receptas: Indiški kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 71
Receptas
Ingredientai
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. „Santa Maria Tikka Masala Spice Mix“)
Faršas: 500.00 g (įvairios mėsos arba ėrienos faršas)
Duona: 100.00 ml (trupinių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (tinka ir sviestas)
Vanduo: 100.00 ml
Varškė: 200.00 ml (varškės kremas)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite faršą, duonos džiūvėsėlius ir kiaušinį. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.
  2. Suridenkite kukulius ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos. 
  3. Įberkite prieskonių mišinio „Tikka Masala“ ir įpilkite vandens.​
  4. Įmaišykite grietinėlės ir virkite uždengę 5–10 minučių ant mažos ugnies.
  5. Apibarstykite kalendra ir patiekite su basmati ryžiais, mangų čatniu ir paplotėliais.
  6. Patiekite kukulius su mangų čatniu, basmati ryžiais ir traškiais paplotėliais.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
Indiška manų kruopų chalva
Receptas: Indiška manų kruopų chalva
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 27
Receptas
Ingredientai
Manai: 200.00 g
Vanduo: 600.00 ml
Rudasis cukrus: 200.00 g
Sviestas: 120.00 g (ghi sviesto (tiks ir paprastas))
Razinos: 50.00 g
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami.
  2. Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu, kad jis nepradėtų svilti, tad lydykite ant labai lėtos ugnies.
  4. Į ištirpusį sviestą suberkite manų kruopas. Gerai jas išmaišykite, kad susigertų visas sviestas.
  5. Manų kruopas nuolat maišydami skrudinkite keptuvėje ant lėtos ugnies, kol taps karamelinio atspalvio.
  6. Kai manų kruopos pradės pamažu skrusti, suberkite šiek tiek susmulkintus graikinius riešutus ir toliau maišydami skrudinkite. Galiausiai prieš baigdami skrudinti, pagardinkite kardamonu ir cinamonu ir dar aktyviai maišydami truputį paskrudinkite.
  7. Nukaiskite keptuvę su manų kruopomis ir pamažu, nuolat maišydami supilkite cukraus sirupą su razinomis.
  8. Tada vėl statykite keptuvę ant labai lėtos ugnies ir kelias minutes pakaitinkite.
  9. Kai manų kruopos sugers sirupą ir jų masė taps panaši į pudingo, keptuvę nukaiskite.
  10. Keptuvę uždenkite dangčiu ir apie 5 minutes leiskite manų kruopų chalvai pastovėti.
  11. Ši chalva skaniausia šilta. Galite ją pagardinti grietinėle.
Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Ypatingo skonio patiekalai – jums patiks! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų