Savaitgalio valgiaraštis: saldūs atradimai

Ką gaminsite šiandien? Atraskite pačius skaniausius patiekalus! Kas labiausiai jus gundo – burnoje tirpstantys pyragėliai, o gal ką tik išvirta garuojanti rūgštynių sriuba?
Medaus ledai (SEMIFREDDO)
Medaus ledai (SEMIFREDDO) / Skaniosdienos.lt nuotr.

Užkandžiai

Užkandėlė su žuvimi
Receptas: Užkandėlė su žuvimi
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonos)
Žuvis: 400.00 g (baltų žuvų filė)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg.š. - sulčių)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtųjų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (su aitriąja paprika)
Kaip gaminti
  1. Žuvis nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į gilų dubenį ir apibarstykite žuvų prieskoniais.
  2. Česnakus  nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, garstyčiomis, citrinos sultimis ir medumi.
  3. Gautu mišiniu apšlakstykite žuvį ir palikite bent pusvalandį pasimarinuoti.
  4. Raudonas paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje. 
  5. Keptas paprikas nulupkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dėkite į lėkštės.
  6. Marinuotą žuvį gerai nuvarvinkite ir iškepkite ant grotelių orkaitėje.
  7. Šiltą žuvį tiekite su šiltomis paprikomis.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

 

Suskleisti
Agurkų ir nugarinės suktinukai
Receptas: Agurkų ir nugarinės suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
"Wasabi" pasta: 2.00 arbat. š.
Majonezas: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Agurkai: 3.00 vnt. (švieži apie 15 cm ilgio)
Imbieras: 20.00 g (šaknies)
Kiauliena: 250.00 g (karštai rūkytos nugarinės, plonai pjaustytos)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. baltųjų ir juodųjų)
Daigintos pipirnės: 1.00 vnt. (šviežių)
Kaip gaminti

1. „Wasabi“ pastą išsukite su majonezu, citrinos sultimis, trupučiu druskos, aitriosios paprikos. Kremą supilkite į konditerinį indą.

2. Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus ir specialiu įrankiu išilgai supjaustykite plonomis lanksčiomis juostelėmis. Imbierą supjaustykite labai plonais griežinėliais.

3. Ant agurko juostelės uždėkite nugarinės griežinėlių (jeigu per dideli – dalį nupjaukite), ant jos – imbiero griežinėlių, susukite ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

4. Suktinukus sudėkite į lėkštę, į kiekvieną įspauskite kremo, pabarstykite sezamais ir papuoškite pipirnėmis. 

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai
Receptas: Feta ir ryžiais įdaryti pievagrybiai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 25
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Fetos sūris: 50.00 g
Ryžiai: 100.00 g (virtų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (saujelė tarkuoto)
Bazilikai: 4.00 vnt. (šviežių šakelių arba kalendrų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorą supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Bazilikų šakeles sukapokite. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais. Česnaką sutrinkite.
  2. Šviežius pievagrybius švariai nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite jų kotelius ir juos susmulkinkite.
  3. Pomidorus, bazilikus, fetos sūrį, pievagrybių kotelius, česnaką suberkite į dubenėlį, pagardinkite pipirais, „Pesto“ padažu, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite ir sudėkite į pievagrybių kepurėles.
  4. Įdarytus pievagrybius apibarstykite parmezano sūriu ir dėkite į aliejumi ar sviestu išteptą kepimo skardą
  5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol grybai suminkštės.
Tiekdami galite apibarstyti šviežiais bazilikų lapeliais.  
Suskleisti

Salotos

Avokadų ir agurkų salotos su linais
Receptas: Avokadų ir agurkų salotos su linais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 222
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio ilgasis)
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis gerai sunokęs)
Salotos: 4.00 vnt. (keli „Iceberg" salotų lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sultys)
Krapai: 20.00 g (šluotelė smulkiai sukapotų krapų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 g (½ pusės šaukštelio šviežiai maltų)
Linų sėmenys: 3.00 g (1 šaukštelio)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š. (keli šaukštai šalto spaudimo)
Kaip gaminti
  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  2. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
  3. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Makaronų, pievagrybių ir agurkų salotos
Receptas: Makaronų, pievagrybių ir agurkų salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 38
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g
Mėsa: 250.00 g (liesos - keptos , virtos arba karštai rūkytos)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Pievagrybiai: 100.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 vnt. (1 sauja - padažui ir salotoms)
Druska: 2.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (neaštrių - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, perpilkite šaltu ir gerai nuvarvinkite.

2. Mėsą supjaustykite juostelėmis, agurką – plonais griežinėliais, pomidorus – skiltelėmis, salierą – nedideliais gabalėliais. Pievagrybių galvutes nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Gatavus produktus sumaišykite su visiškai ataušusiais makaronais.

3. Paruoškite padažą: aliejų sumaišykite su actu, garstyčiomis, sugrūstu česnaku, žalumynais, druska, pipirais (dar geriau – išplakite maišikliu).

4. Padažą supilkite ant salotų, atsargiai pamaišykite, dubenį uždenkite ir mažiausiai valandą laikykite šaldytuve. Prieš patiekdami apibarstykite susmulkintais prieskoniniais žalumynais.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Kviečių grūdų salotos
Receptas: Kviečių grūdų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Prieskoniai: 8.00 g (1 pak. „Santa Maria Tandoori Chicken Spice Mix“)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Moliūgai: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Baklažanai: 1.00 vnt. (maži - gabalėlis)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona - gabalėlis)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 - galvos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 100.00 g (mažieji)
Grūdai:(kviečių grūdai arba kiti maistiniai grūdai) 250.00 ml
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
  2. Citrinas ir svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Moliūgus, baklažanus ir paprikas supjaustykite gabalais. Perpjaukite pomidorus per pusę, o žiedinį kopūstą supjaustykite smulkiomis kekelėmis. Susmulkinkite česnakus.
  3. Padėkite citrinas ir visas daržoves, išskyrus pomidorus, ant kepimo skardos. Sumaišykite su aliejumi ir prieskonių mišiniu. Maždaug 10 minučių kepkite orkaitėje. 
  4. Išimkite daržoves, apverskite jas ir sudėkite pomidorų puseles ir riešutus. Kepkite dar 5 minutes. Tuo metu išvirkite kviečių grūdus pagal pakuotės nurodymus. 
  5. Sumaišykite kviečių grūdus su daržovėmis ir išspauskite orkaitėje pakepintos citrinos sultis.
  6. Patiekite ant žalių trūkažolių salotų su šaukšteliu Raita padažo ir mangų čatnio. 

Patiekti:

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti

Sriubos

Rūgštynių sriuba su kukulaičiais
Receptas: Rūgštynių sriuba su kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 54
Receptas
Ingredientai
Rūgštynės: 200.00 g (šviežių ar konservuotų)
Vištiena: 150.00 g (paruošto vištienos faršo (gali būti ir kitokios mėsos))
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virtų)
Grietinėlė: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Miltai: 1.00 sauja (žiupsnelis kukuliams apvolioti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite. Iš vištienos faršo suformuokite nedidukus kukulaičius, apvoliokite juos miltuose.
  2. Užvirkite apie 2 l vandens. Suberkite bulves ir šaukštu suleiskite kukulaičius.
  3. Rūgštynes nuplaukite ir susmulkinkite. Berkite jas į puodą, kai bulvės ir kukulaičiai bus beveik išvirę. Kelias minutes pavirkite ir nukaiskite.
  4. Sriubą gardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.
  5. Išpilstykite į dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį dėkite po puselę virto kiaušinio, įkrėskite po šaukštą grietinės (pagal skonį), apibarstykite žiupsneliu krapų.
  6. Ši sriuba patiekiama šilta. Bet gali būti valgoma ir šalta. 
Suskleisti
Kreminė špinatų ir grybų sriuba
Receptas: Kreminė špinatų ir grybų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 52
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Pievagrybiai: 225.00 g (ar bet kokie kiti mėgstami grybai)
Porai: 2.00 vnt. (baltoji dalis)
Bulvės: 2.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 2.00 puodelis (žalieji)
Špinatai: 225.00 g
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Jogurtas: 1.00 puodelis (¼ puodelio - liesas be priedų)
Kaip gaminti
  1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite grybus ir kepkite, kol jie pasidarys aukso spalvos, tuomet suberkite pjaustytus porus.
  2. Į puodą supilkite 1,25 l vandens, sudėkite pjaustytas bulves. Užvirinkite ir virkite apie 15 minučių.
  3. Pridėkite žaliųjų žirnelių, špinatų ir troškinkite dar 10 minučių. Kai sriuba bus paruošta – sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu. Jeigu ji per daug tiršta, tuomet įpilkite šiek tiek vandens.
  4. Paskaninkite druska, pipirais, citrinos sultimis bei jogurtu.
Suskleisti
Spindulinių pupuolių sriuba
Receptas: Spindulinių pupuolių sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Spindulinės pupuolės: 200.00 g
Daržovės: 400.00 g (įvairių (bulvių, morkų, cukinijų, pastarnokų))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 - džiovintų miltelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Sviestas: 2.00 valg. š. (tinka ir aliejus)
Krapai: 4.00 vnt. (4 šakelės šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (kokosų arba įprastos grietinės)
Kaip gaminti
  1. Spindulines pupuoles iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite.
  2. Pasirinktas daržoves nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  3. Užvirkite apie 1,5 litro vandens ir į jį suberkite pupuoles bei daržoves.
  4. Svogūną supjaustykite gabalėliais ir apkepkite svieste (arba aliejuje).
  5. Kai daržovės ir pupuolės suminkštės, supilkite į  puodą keptą svogūną, visus išvardintus prieskonius ir dar šiek tiek pavirkite.
  6. Išvirusią sriubą pagal skonį pasūdykite, išpilstykite į du dubenėlius, pagardinkite kokosų grietinėle arba įprasta grietine (po šaukštą į dubenėlį), apibarstykite šviežiais smulkintais krapais.
Suskleisti

Karštieji patiekalai

 Kiaulienos kepsneliai
Receptas: Kiaulienos kepsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 41
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabaliukai filė)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Vynas: 3.00 valg. š. (baltasis)
Vorčesterio padažas: 3.00 valg. š.
Vanduo: 120.00 ml (arba sultinys)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Kaip gaminti
  1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką –  juostelėmis, o česnaką sutraiškykite. Kiaulienos gabaliukus šiek tiek pamuškite, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, suberkite svogūnus ir česnakus. Kepkite 5 minutes, maišydami, kad nepridegtų. Kepsnius apverskite, suberkite paprikas, uždenkite ir kepkite dar 5–8 minutes. Sudėkite mėsą su daržovėmis į lėkštę ir uždenkite, kad neatvėstų.
  3. Į keptuvę supilkite „Vorčesterio“ padažą, vandenį arba sultinį, vyną, suberkite čiobrelius. Kaitinkite, kol šiek tiek sutirštės. Į keptuvę vėl sudėkite mėsą su daržovėmis, išmaišykite ir dar kepkite apie minutę.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Lašišų ir ananasų kepsneliai
Receptas: Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Ananasai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Makaronai: 400.00 g (ryžių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.

3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Suskleisti
Makaronų keksas
Receptas: Makaronų keksas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.8 / 43
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (nevirtų arba apie 600 virtų)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto fermentinio)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli arba 6 maži)
Pienas: 375.00 ml
Varškė: 150.00 g (tepamos su žalumynais)
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g (žiedynėlių)
Vištiena: 100.00 g (kumpelio)
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto arba kitų itališkų žolelių)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5 - viršui)
Sviestas: 3.00 valg. š. (tirpinto - viršui)
Parmezano sūris: 25.00 g (tarkuoto - viršui)
Kaip gaminti
  1. Jei neturite makaronų likučių, 250 g makaronų išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. Brokolių žiedynėlius išvirkite žiupsneliu druskos pagardintame vandenyje, kol suminkštės, bet vis dar gerai laikys savo formą. Išvirusius nusausinkite ir atidėkite į šalį.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kekso kepimo formą (32x12 cm) išklokite kepimo popieriumi (arba ištepkite gabalėliu sviesto ir apibarstykite džiūvėsėliais).
  4. Virtus makaronus sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu.
  5. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite pieną ir tepamą varškę su žalumynais. Išplakite iki vientisos masės.
  6. Supilkite plakinį į dubenį su makaronais ir sūriu. Suberkite virtus brokolių žiedynėlius, mažais kubeliais supjaustytą vištienos kumpelį, druską, muskatą, juoduosius pipirus ir džiovintus bazilikus. Gerai išmaišykite.
  7. Paruoštą masę supilkite į paruoštą kekso kepimo indą.
  8. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tirpintą sviestą ir tarkuotą kietąjį sūrį. Šiuo mišiniu apibarstykite kekso paviršių.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Prieš išimdami iš kepimo indo, leiskite atvėsti apie 10 min.
  10. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite.

 

Suskleisti

Desertai

Medaus ledai (SEMIFREDDO)
Receptas: Medaus ledai („Semifreddo“)
6 asmenims
Pagaminsite per 10 val.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (1 didelis kiaušinis ir 4 dideli tryniai)
Medus: 120.00 g (100 g skysto (gali būti ištirpdytas) - ledams ir 2 valg. š. patiekimui)
Grietinėlė: 300.00 ml (35 proc. riebumo plakamos)
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstamų (žemės, lazdyno, migdolų ar pan.))
Kaip gaminti

Įrankiai:

  • Garų vonelė (puodas su verdančiu vandeniu ir virš jo uždėtu stikliniu arba keramikiniu dubeniu),
  • Plakimo šluotelė,
  • Elektrinis plaktuvas,

Šaldymo forma (pailga kekso forma).

Gaminimas:

  1. Šaldymo formą išklokite maistine plėvele ir atidėkite į šalį. 
  2. Kiaušinį, trynius ir medų sudėkite į dubenį virš garų. Plakimo šluotele maišykite/plakite, kol masė taps balkšva ir tiršta. Masė bus panaši į plakto trynio ir cukraus masę (vaikystėje valgytą gogel mogel). Visas šis procesas užims šiek tiek laiko, tad turėkite kantrybės. Taip pat nepalikite masės nemaišomos, kadangi ims kepti prie dugno. Paruoštą masę nuimkite nuo garų ir palikite atvėsti. Aš papildomai įstatau dubenį į šaltą vandenį, kad masė atvėstų greičiau. 
  3. Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę. Į ją supilkite atvėsusią kiaušinių masę ir gerai įmaišykite. Viską išmaišius supilkite į šaldymo formą ir įdėkite į šaldiklį bent 4 val., geriausiai per naktį. 
  4. Sustingusius ledus išverskite ant lėkštės, nuimkite plėvelę ir apliekite medumi. Riešutus suskaldykite ir šiek tiek paskrudinkite keptuvėje, tuomet užberkite ant viršaus. Patiekite iš karto. Likusius ledus dėkite atgal į šaldiklį.

Patarimai:

  • Naudojau kaimiškus kiaušinius, tad ledai tapo ryškiai geltoni dėl trynių. 
  • Galite riešutų, šokolado drožlių įmaišyti ir į pačius ledus prieš šaldant.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Suskleisti
Varškės tešlos pyragas su uogomis
Receptas: Varškės tešlos pyragas su uogomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.0 / 31
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Varškė: 250.00 g (tešlai)
Cukrus: 100.00 g (tešlai)
Vanilinis cukrus: 10.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Sviestas: 50.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Uogos: (mėgstamų - įdarui) 400.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių pagaminkite varškės tešlą: ištirpinkite sviestą ant nedidelės ugnies; varškę pertrinkite per sietelį, kad joje nebūtų gumulėlių.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, tuomet sudėkite sutrintą varškę ir ištirpintą sviestą.
  3. Kiaušinius išplakite kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, ir supilkite į tešlą.
  4. Uogas, kurios bus skirtus įdarui, nuplaukite, nusausinkite ir pabarstykite milteliniu cukrumi. Keletą pasilikite papuošimui.
  5. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite. Viena dalimi išklokite aliejumi pateptą kepimo skardą, padarydamos kraštelius. Tuomet sudėkite uogas, ir jas uždenkite likusia tešla.
  6. Pyragą papuoškite likusiomis uogomis ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių 30 minučių iki pyragas įgaus auksinę spalvą.

 

Suskleisti
Obuoliai tešloje
Receptas: Obuoliai tešloje
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 90
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. ((dideli))
Kiaušiniai: 1.00 vnt. ((didelis))
Miltai: 2.00 st.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupame, supjaustome griežinėliais ir išpjauname viduriukus.
  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi, pienu ir vanile. Sudedame miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius. Užmaišome tešlą.
  3. Obuolius pavoliojame miltuose, tada pamerkiame į tešlą ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
  4. Nusunkiame riebalų perteklių ir skanaujame. Skanūs ir karšti, ir atvėsę.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis