Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: vieno puodo stebuklai

Žongliruoti virtuvėje puodais, keptuvėmis ir prikaistuviais gali būti smagu, bet kartais norisi, kad pietūs tiesiog patys „pasiruoštų“. Lengviausia tai įgyvendinti, kai patiekalas savarankiškai pukši puode ar troškintuve. Tad pasiūlymai savaitgaliui – vadinamieji „vieno puodo“ patiekalai. Tiesa, bus receptų, kai prieš sumetant produktus į tą „vieną puodą“, prieš tai dar reikės kiek padirbėti.
Vištiena su pupelėmis
Vištiena su pupelėmis / Vida Press nuotr.

Vištiena su žiemos daržovėmis ir chorizo dešra

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio porai;
  • alyvuogių aliejaus;
  • gabalėlio sviesto;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 200 g virtų arba konservuotų baltųjų pupelių;
  • kelios šakelės šviežių čiobrelių (arba geras žiupsnis džiovintų);
  • 150 g vištienos sultinio (idealu – naminio, jei neturite, tuomet ekologiško iš kubelių);
  • 600–700 vištienos (tinka krūtinėlės puselės, šlaunelės, blauzdelės);
  • 150–200 g chorizo dešros (jei neturite, galite keisti keliais gabaliukais rūkytos šoninės);
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • kapotų šviežių petražolių ir/ar kalendrų.

Gaminimas:

1. Staradugniame plačiame puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir kelias minutes vartydami pakepinkite vištieną – kol odelė vos paskrus. Išimkite ir atidėkite.

2. Į tą patį puodą dar įmeskite gabaliuką sviesto ir sudėkite žiedeliais pjaustytą porą, įspauskite česnaką, suberkite kubeliais susmulkintą chorizo dešrą (arba kumpį). Kepinkite kelias minutes, kol porai suminkštės ir skaniai pakvips.

3. Dėkite atgal į puodą apkepintą vištieną, supilkite pupeles (jei jos iš skardinės, prieš tai nusunkite ir praskalaukite šaltu vandeniu), sumeskite čiobrelio šakeles.

4. Supilkite vištienos sultinį, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos (jei sultinys iš kubelio, su pastarąja atsargiau!). Sumažinkite karštį ir troškinkite apie 20–25 min. Kai vištiena bus paruošta, nukelkite puodą nuo ugnies, užberkite smulkiai kapotų žolelių ir uždengę dar palaikykite kelias minutes.

Štai dar 10 patiekalų, kuriuos paruošite „viename puode“:

Veršienos troškinys „Osso buco“
Receptas: Veršienos troškinys „Osso buco“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebų)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Veršiena: 2.00 kg (kulninės)
Miltai: 3.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Čiobreliai: 6.00 vnt. (šakelės)
Vynas: 200.00 ml (raudonojo)
Pomidorai: 400.00 g (savo sultyse)
Sultinys: 500.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 3.00 vnt. (šakelės)
Kaip gaminti
  1. Morkas, svogūnus, česnakus ir salierų stebus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejaus ir sviesto mišinyje, išimkite ir sudėkite į troškintuvą.
  2. Kulninės gabaliukus apvoliokite miltuose ir apkepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels.
  3. Išimkite ir sudėkite į troškintuvą ant daržovių. Į keptuvę, kurioje kepė daržovės ir mėsa, įpilkite vyno ir nugarinkite.
  4. Sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus, įdėkite laurų lapus, čiobrelius ir 5 minutes pavirkite.
  5. Supilkite į troškintuvą, įpilkite sultinio, įberkite druskos, uždenkite ir troškinkite ant mažiausios kaitros apie 1,5 val.
  6. Apibarstykite smulkiai supjaustytomis petražolių šakelėmis.
Suskleisti
Prancūziškas daržovių troškinys  „Ratatouille casserole“
Receptas: Prancūziškas daržovių troškinys „Ratatouille casserole“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios geltona ir raudona)
Pipirai: 1.00 vnt. (0,5 čili)
Pomidorai: 800.00 g (800 g - konservuotų be odelių ir 4 vnt - šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapelių)
Cukinijos: 2.00 vnt. (1 - žaliosios ir 1- geltonosios)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Kaip gaminti
  1. Paprikas dėkite ant dujinės viryklės liepsnos (jei neturite, galima ant laužo) ir kepinkite kol visa odelė pasidarys juoda ir apanglėjusi.
  2. Apdegintas paprikas sudėkite į indą ir uždenkite maišeliu, palikite  ~10 min. pastovėti.
  3. Morkas, salierus ir svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais.
  4. Česnaką ir čili susmulkinkite.
  5. Pastovėjusias paprikas nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  6. Keptuvėje įkaitinkite sviestą su pora šaukštų alyvuogių aliejaus.
  7. Į keptuvę sudėkite morkas, salierus, svogūnus ir viską ~ 10 min kepkite.
  8. Daržovėms šiek tiek suminkštėjus į keptuvę sudėkite paprikas, česnakus, čili ir konservuotus pomidorus.
  9. Viską pagardinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis ir troškinkite ~15–20 min.
  10. Tuo metu, cukinijas, pomidorus ir baklažanus supjaustykite ~2 mm storio griežinėliais (virtuviniu kombainu arba tiesiog peiliu).
  11. Baklažanus apibarstykite druska ir palikite ~10 min pastovėti ir po to nuplaukite šaltu vandeniu (taip daroma, kad jie nebūtų kartūs).
  12. Daržovėms baigus troškintis jas sutrinkite kartu su baziliku.
  13. Daržovių masę supilkite į kepimo formą, ant viršaus, ratu išdėliokite supjaustytas daržoves.
  14. Troškinį aptepkite aliejaus, česnako ir čiobrelio mišiniu (į porą šaukštų aliejaus įmaišykite sutrintą skiltelę česnako, žiupsnelį čiobrelio ir pagardinkite druska, pipirais), troškinį dar šiek tiek pabarstykite druska.
  15. Troškinį uždenkite folija ir dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę (su įjungtu ventiliatoriumi) ~ 25 min, po to atidenkite ir dar 30 min kepkite, kol daržovės visiškai suminkštės.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Pomidorinis avinžirnių troškinys
Receptas: Pomidorinis avinžirnių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 58
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 300.00 g
Pomidorai: 250.00 g (konservuotų savo sultyse - geriausia smulkintų)
Rūkytos dešrelės:(mėgstamų) 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kalendros: 10.00 g (ryšulėlis lapelių (nebūtina))
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį išbrinkti. Išbrinkusius išskalaukite ir išvirkite. 
  2. Svogūnus, česnakus ir dešreles susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Trumpai apkepkite.
  3. Sukrėskite į keptuvę pomidorų tyrę, įberkite kmynų, aitriųjų pipirų, pagal skonį pasūdykite. Jei padažas rūgštokas, įberkite žiupsnelį cukraus. Patroškinkite.
  4. Sukrėskite avinžirnius ir dar šiek tiek patroškinkite (geriau uždengtu keptuvės dangčiu), vis pamaišydami.
  5. Prieš tiekdami galite pabarstyti smulkintais šviežios kalendros lapeliais.
Suskleisti
Kiaulienos troškinys su bulvėmis
Receptas: Kiaulienos troškinys su bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 68
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g
Prieskoniai: ( įvairūs pagal skonį, nebijokite eksperimentuoti) 3.00 žiupsnelis
Vynas: 400.00 ml (raudono sauso)
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Bulvės: 10.00 vnt.
Sojos: 2.00 vnt. (2 valg. š.)
Kaip gaminti
  1. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užpilkite vynu (kad mėsą dubenėlyje vos vos apsemtų).
  2. Mėsą padėkite į šaldytuvą ir bent porą valandų marinuokite (jei norite galite palikti per naktį).
  3. Mėsą apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, į ją įpilkite dar šiek tiek vyno ir palaukite kol išgaruos alkoholis, tada sudėkite stambiais kubeliais supjaustytas bulves, įpilkite pora šaukštų  sojos, šlakelį vandens ir viską troškinkite ant mažos ugnies kol bulvės suminštės.

Pagaminsite per 1 valandą, neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/

Suskleisti
„Hum'bum Alicha“ troškinys
Receptas: „Hum'bum Alicha“ troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, smulkintas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir 1/2 arbat. š. malto)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (tarkuotas)
Moliūgai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytos)
Druska: 5.00 g
Cinamonas: 5.00 g
Vištienos sultinys: 5.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Svogūnus paskrudinkite aliejuje apie 5 min. Sudėkite česnaką, imbierą ir supilkite sultinį.
  2. Užvirkite, įdėkite moliūgą ir pavirkite apie 10 min.
  3. Sudėkite morkas, druską, cinamoną ir česnaką. Pavirkite dar 10 min. ir patiekite.

 

Suskleisti
Moliūgų troškinys su paprikomis
Receptas: Moliūgų troškinys su paprikomis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 62
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 600.00 g (nuvalyto)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (neutralaus kvapo)
Grietinėlė: 200.00 ml (12 proc. riebumo)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, užberkite cukraus ir trumpai apkepkite aliejuje.
  2. Papriką supjaustykite kubeliais ir trumpai apkepkite. Neperkepkite, kad neprarastų traškumo.
  3. Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir įberkite prieskoninių žolelių. Kepkite minutę.
  4. Tada supilkite grietinėlę (ją galite pakeisti kokosų pienu, tik tada vietoje žolių įberkite šaukštelį kario).
  5. Patroškinkite 10–15 min., kol suminkštės moliūgai. Jei reikia, įberkite druskos.

 

Suskleisti
Aštrus vištienos troškinys kinietiškai
Receptas: Aštrus vištienos troškinys kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 80
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelis čili)
Padažas:(saldžiaaštrio kinietiško) 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
  3. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
  4. Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Suskleisti
Kokosinis ryžių troškinys su lašiša
Receptas: Kokosinis ryžių troškinys su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 450.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 čili miltelių)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Krapai: 1.00 vnt. (pundelio šviežių)
Bazilikai: 1.00 vnt. (keli lapeliai - šviežių)
Ryžiai: 1.00 st. (arba 236 ml)
Daržovių sultinys: 1.00 puodelis (0,5)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Lašiša: 2.00 vnt. (2 gabalėliai filė)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu ir atidėkite.
  2. Likusį kokoso pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlį, maltą aitriąją papriką ir imbierą.
  3. Ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, tada supilkite į kokosų masę ir leiskite jai užvirti.
  4. Užvirus įmaišykite likusį kokoso pieną, suberkite žalumynus ir įdėkite nesmulkintus lašišos gabalėlius.
  5. Kaitrą sumažinkite, kad viskas vos burbuliuotų ir troškinkite apie pusvalandį.
  6. Patiekite apibarstę sūriu ir žalumynais.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Troškintos ropės su daržovėmis
Receptas: Troškintos ropės su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 17
Receptas
Ingredientai
Ropė:(vidutinio dydžio) 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt. (2 - 3)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Burokėliai: 1.00 vnt.
Petražolės: 25.00 g
Krapai: 25.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite svieste. Vėliau sutarkuokite ropę, morkas, burokėlius ir viską sudėkite į keptuvę. Troškinkite ant nedidelės ugnies.
  2. Pagardinkite troškinį druska, pipirais ir sumaišykite su miltais.
  3. Patiekite su smulkintais žalumynais ir grietine.

 

Suskleisti
Ajapsandali
Receptas: Ajapsandali – vegetariškas troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Paprikos: 3.00 vnt. ((skirtingų spalvų))
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. ((žalia))
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 600.00 g
Pomidorų tyrė: 60.00 g
Bulvės: 400.00 g
Aliejus: 120.00 ml
Kalendros: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Bazilikai: 1.00 sauja
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Kaip gaminti:

  1. Pirmiausia pasiruoškite visas daržoves ir prieskonines žoleles.
  2. Nulupkite ir juostelėmis supjaustykite baklažaną. Tuomet stambiais kubeliais supjaustykite bulves, o paprikas ir svogūną – juostelėmis. Susmulkinkite petražoles ir baziliką.
  3. Pakepinkite baklažaną, papriką ir svogūną. Kepkite bulves atskiroje keptuvėje.
  4. Joms iškepus sumaišykite su keptomis daržovėmis. Sudėkite pomidorus, supilkite pomidorų tyrę, prieskonines žoleles, susmulkintą česnaką, viską gerai išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?