Savaitgalio virtuvėje – bulvių patiekalai

Kuo pagardinsite savo poilsio dienas? Kadangi vasara šiltais orais lepinti neskuba, orai itin permainingi, norisi karšto ir sotaus maisto.
Šonine įdarytos bulvės
Šonine įdarytos bulvės / Astos Černės nuotr.

Bulvės – nebrangi ir skani išeitis, ypač, jeigu reikia pamaitinti visą šeimyną greitai ir sočiai. Taigi portalas Ji24.lt jums siūlo šūsnį gardžiausių patiekalų receptų! 

Plikytas kugelis
Receptas: Plikytas kugelis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 221
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg
Pienas: 500.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite kuo daugiau skysčio (bet ne tiek daug, kaip gaminant cepelinus).

2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste.

3. Pieną užvirinkite, užplikykite bulvių tarkius, supilkite karštus riebalus, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

4. Masę sukrėskite į skardą arba išdėliokite į vienos porcijos molinius indelius ir 180`C karštumo orkaitėje kepkite maždaug 1 val. Patiekite su grietine arba kitokiu mėgstamu padažu.

Suskleisti
Sūriu įdarytos bulvės
Receptas: Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir sūriais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelių)
Baltųjų pelėsių sūris 150.00 g
Varškės sūris: 200.00 g (riebaus)
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (saujelė)
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Bazilikai: 2.00 valg. š. (kapotų šviežių)
Gražgarstės: 30.00 g (kelios saujelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, tada per vidurį įpjaukite (bet neperpjaukite iki galo), praskleiskite ir išdėliokite karščiui atsparioje, riebalais išteptoje skardoje.

2. Kambario temperatūroje palaikytą sviestą iki vientisos masės išsukite su kapotais bazilikais ir trintais česnakais. Žalumynų sviestą pagal skonį pasūdykite.

3. Bulvių viduriukus ištepkite paruoštu žalumynų sviestu. 

4. Į kiekvieną bulvę dėkite po kelis griežinėlius įvairių rūšių sūrių, ant viršaus berkite po truputį tarkuoto brandinto sūrio.

5. Bulves pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 15 min., iki sūriai pradės lydytis.

6. Tiekite su gražgarstės lapeliais, ant kiekvienos užbarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintų graikinių riešutų.

Suskleisti
Bulviniai lizdeliai
Receptas: Bulviniai lizdeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 2.00 valg. š.
Grybai: 30.00 g (virti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kumpis: 30.00 g (arba dešra)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite bulves ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsusias bulves nulupkite, sumalkite mėsmale arba gerai sugrūskite. Į bulvių masę įdėkite kiaušinio trynį, įberkite 2 valg. š. miltų, pasūdykite, paskaninkite prieskoniais, išminkykite.

2. Kepimo skardą ištepkite riebalais, bulvių tešlą dėkite į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuokite lizdelius (galima formuoti ir šaukštu).

3. Į lizdelius pridėkite sviesto ar su spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai supjaustyto svogūno, dešros ar kumpio.

4. Lizdelius aptepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 valg. š. pieno. Kepkite 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels.

Suskleisti
Kugelis su faršu
Receptas: Kugelis su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 187
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (didelės)
Pienas: 1.00 st. (0,5 st.)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: (bulvių ir maltos mėsos) 2.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, maltos mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Į tarkius supilkite pieną, išplaktą su kiaušiniais, įberkite bulvių prieskonių, pipirų, druskos ir gerai sumaišykite.

3. Pusę tarkių supilkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, paskleiskite faršą ir užpilkite likusius tarkius. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Kai kugelis sukietės, aptepkite grietine ir toliau kepkite. Tiekite su grietine, grybų padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Bulvės su sūrio užpilu
Receptas: Bulvės su sūrio užpilu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 9
Receptas
Ingredientai
Sūris: 80.00 g (50 - fermentinio ir 30 - rūkyto dešrinio)
Grietinė: 1.00 valg. š. (1,5)
Majonezas: 2.00 valg. š. (2,5)
Bulvės: 1.00 kg
Vanduo: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelės)
Prieskoniai: (mėgstamų) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Nuluptas bulves supjaustykite į keturias dalis ir pastatykite virti, pasūdykite.
  2. Kol jos verda paruoškite užpilą smulkiai sutarkuokite rūkytą sūrį įdėkite majonezo, grietinės, įpilkite vandens ir pakaitinkite, kol sūris išsilydys.
  3. Tada sudėkite susmulkintus svogūnų laiškus, pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir papriką.
  4. Padažą su daržovėmis išmaišykite.
  5. Į aukštais kraštais skardą sudėkite išvirusias bulves, aplietas paruoštu padažu.
  6. Bulves apibarstykite sutarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 15 - 20 min.

Recepto autorė: Janina Misiūnienė

Suskleisti
Orkaitėje keptos bulvės
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 82
Receptas
Ingredientai
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (10 vnt.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniai: (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Bulvės: 10.00 vnt. (mažų)
Šaltai rūkytos šoninės: (plonų juostelių arba kumpio) 10.00 vnt.
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Neskustas bulves virkite 15 minučių, nusunkite, atvėsinkite ir nulupkite.
  2. Apibarstykite druska, pipirais, prieskoniais.
  3. Šoninės juosteles pertepkite garstyčiomis ir medumi.
  4. Šonine apvyniokite bulves bei apriškite jas svogūnų laiškais.
  5. Bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  6. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12-15 minučių.

Recepto autorė: Gintarė

Suskleisti
Šonine įdarytos bulvės
Receptas: Šonine įdarytos bulvės
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 110
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Šalto rūkymo šoninė: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 100.00 g
Grietinėlė: 65.00 ml
Paprikos: 4.00 g (malta rūkyta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol jos kepa, paruoškite šoninės įdarą. Supjaustykite šoninę nedideliais gabalėliais ir pakepinkite. Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol taps skaidrūs. Išimkite iš keptuvės, nusausinkite riebalus ir atvėsinkite. Sumaišykite su rikota, grietinėle. Pagardinkite malta rūkyta paprika, druska ir pipirais.
  4. Iškepusias bulves šiek tiek atvėsinkite. Nupjaukite jų viršūnėles ir išskobkite bulves, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute ir įmaišykite į šoninės įdarą.
  5. Paruoštu šoninės įdaru pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Tiekite karštas. Skanaus!
Suskleisti
Bulviniai sklindžiai su lašiša
Receptas: Bulviniai sklindžiai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 57
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4 - vidutinio dydžio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių)
Sūris: 1.00 valg. š. (tarkuoto kietojo sūrio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (1 - sklindžiams ir 0,5 smulkintos - sūrio masei)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kreminė varškė: 180.00 arbat. š. (tepamo sūrelio - sūrio masei)
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkintų - sūrio masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - sulčių - sūrio masei)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (sūrio masei)
Lašiša: 15.00 vnt. (sūdytos 15 - 18 plonai pjaustytų juostelių)
Smidrai: 4.00 vnt. (konservuoti ūgliai)
Kaip gaminti
  1. Bulves sutarkuokite plonais šiaudeliais, palikite 10 minučių, nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Sudėkite likusius produktus, išmaišykite. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  3. Sūrio masei sumaišykite visus produktus.
  4. Patogiausia sūrio masę spausti ant blynelių pro tūtelę, taip pat ją galima dėti ir šaukštu.
  5. Ant viršaus iš lašišų susukite gėlytes.
  6. Puoškite smidrais, pabarstykite krapais.
Suskleisti
Silke įdarytos bulvės
Receptas: Silke įdarytos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 128
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Porai: 1.00 vnt. (pusė)
Silkė: 1.00 vnt. (sūdytos silkės filė)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol bulvės kepa, paruoškite silkės įdarą. Svogūnus supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite, kol taps skaidrūs. Suberkite sutarkuotą morką, plonais griežinėliais supjaustytą porą ir dar keletą minučių pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Sumaišykite daržoves, nedideliais gabalėliais supjaustytą silkės filė ir šaukštą majonezo. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.
  4. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkite jas, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute ir įmaišykite į silkės įdarą.
  5. Paruoštu silkės įdaru pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite karštas. Skanaus!
Suskleisti
Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu
Receptas: Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 108
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (4–5 didelės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (po vieną blynų tešlai ir padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. blynų tešlai ir padažui)
Juodieji pipirai: 15.00 g (1 arbat. š. tešlai ir ½ arbat. š. padažui)
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grybai: 500.00 g (švieži miško)
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Grietinė: 200.00 g
Grietinėlė: 100.00 g
Kaip gaminti

PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ

  1. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes.
  2. Sudėkite į keptuvę grietinę, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Maišydamos pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas užvirs.
  3. Nuimkite padažą nuo ugnies.

IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNUS

  1. Bulves nuskuskite. Žalias nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
  3. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Tiekite šiltus su grybų padažu. Skanaus!

 

Suskleisti
Bulvės švediškai „Hasselback Potatoes“
Receptas: Švediškos bulvės („Hasselback Potatoes“)
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 140
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (šviežios vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Šviežias bulves gerai nuplaukite.

3. Svarbiausia, ruošiant šį švedišką bulvių patiekalą, dailiai ir teisingai supjaustyti bulves. Turite supjaustyti jas labai plonais, apie 3 mm storio, kuo lygesniais griežinėliais, tačiau neperpjauti visiškai, t. y. viena bulvės pusė turi būti visiškai nepažeista, „laikyti“ visus griežinėlius kartu. Nors taip supjaustyti bulvę iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti itin lengva, taip nėra – bulvė gana kieta, o aštrus peilis kartais ima... ir perpjauna ją perpus. Kad taip nenutiktų, galite imtis gudrybių:

I variantas. Jeigu naudojate nedideles bulves, dėkite jas į valgomąjį šaukštą (taip, lyg įdėtumėte kiaušinį). Kadangi šaukštas yra gaubtas, jo sienelės neleis peiliui perpjauti bulvės per pusę, apsaugos nuo galimos nesėkmės.

II variantas. Jeigu pasirinkote didesnes bulves, kurios netelpa į šaukštą, naudokite medinius pagaliukus (pvz., sušių lazdeles). Padėkite dvi lazdeles abipus bulvės: peilis, pjaunant bulvę, atsitrenks į pagaliukus, ir galėsite jaustis saugūs, kad bulvė išliks sveika, bus gražiai supjaustyta.

4. Jeigu visos bulvės pusės nelabai lygios, galite vieną jos pusę plonai nupjauti taip, kad gautumėte plokščią paviršių. Tokiu būdu bulvė tvirčiau laikysis ant pagrindo ir bus lengviau ją supjaustyti.

5. Bulves iš visų pusių aptepkite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

6. Per šį laiką nedideliame prikaistuvyje sumaišykite sviestą, alyvuogių aliejų ir labai smulkiai sukapotas česnako skilteles. Pakaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps, o česnakas ims skleisti aromatą. Jeigu nenorite naudoti prikaistuvio, sviesto, aliejaus ir česnakų mišinį apie minutę galite kaitinti mikrobangų krosnelėje, paskui labai gerai sušmaišyti. Perkoškite per sietelį ir pašalinkite česnakus. Paruoštą mišinį atidėkite į šalį.

7. Praėjus pirmosioms 15 kepimo minučių, išimkite bulves iš orkaitės. Šepetėliu aptepkite jas maždaug puse pasiruošto sviesto ir aliejaus mišinio. Peiliu atsargiai šiek tiek praskleiskite griežinėlius, kad šio mišinio patektų ir į tarpelius. Dėkite skardą atgal į orkaitę ir dar apie 20 min. kepkite.

8. Praėjus šiam laikui, dar kartą pakartokite tą patį: apšlakstykite bulves likusiu aliejaus ir sviesto mišiniu. Vėl stenkitės, kad jo patektų tarp bulvių griežinėlių. Apibarstykite žiupsneliu druskos ir pipirais. Kepkite dar 20–30 minučių, kol bulvės bus gražios aukso spalvos. Iškepusios bulvės turi būti apskrudusios ir traškios išorėje, o viduje – minkštos.

9. Iškepusias bulves išimkite iš orkaitės, jei norite, apibarstykite dar žiupsniu druskos, pipirų ir mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, ir nedelsiant patiekite. Patiekti jas galite kaip garnyrą arba kaip pagrindinį patiekalą

Plačiau skaitykite: Švediškos bulvės (Hasselback Potatoes)

Suskleisti
Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
Receptas: Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 44
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didokos)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Faršas: 600.00 g (kiaulienos ir jautienos)
maltos mėsos prieskoniai 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Nuskustas bulves ir nuvalytą žiedinį kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje. Nusunkite, įdėkite sviesto ir lengvai pagrūskite.

2.Faršą sumaišykite su mėsos prieskoniais, įberkite pipirų ir druskos. Svogūną ir morką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, morką ir kepkite maišydami, kol daržovės lengvai paskrus, tada sudėkite faršą ir dar kelias minutes pakepinkite. Įdėkite pomidorų padažo ir dar šiek tiek patroškinkite.

4.Į aliejumi pašlakstytą keraminį kepimo indą sukrėskite apkeptą faršą, ant viršaus sudėkite grūstas bulves ir žiedinius kopūstus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis
Receptas: Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Salierai: 1.00 vnt. (šaknis)
Druska: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (batymai)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vyšniniai)
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml
Rozmarinai: 5.00 g (šakelė)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Actas: 20.00 ml
Cukrus: 20.00 g
Morkos: 100.00 g
Paprikos: 100.00 g
Sviestas: 20.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Jautiena: 120.00 g (išpjova)
Topinambas: 1.00 vnt.
Kava: 30.00 ml (stipri)
Bulvės: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Druską sumaišykite su kiaušinio baltymais ir aplipdykite salierą, kurį 1,5 val. kepkite 140 °C orkaitėje.   
  2. Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos).
  3. Obuolį nulupkite, perpjaukite perpus, išskobkite šerdį, apvirkite vandenyje su cukrumi ir actu.
  4. Vyšninių pomidorų odelę įpjaukite ir sudėkite juos į verdantį vandenį. Virkite ne ilgiau kaip 10 sek., kol odelė pradės atsiskirti nuo pomidoro. Į 120 °C įkaitintą aliejų su rozmarino šakele sudėkite pomidorus su nuluptomis odelėmis.  
  5. Topinambus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais (1 mm storio) ir apie minutę kepkite verdančiame aliejuje, kol šie taps traškūs.
  6. Paprikas apie 15 min. kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje, kol jų odelė pajuoduos. Nulupkite paprikų odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais šiaudeliais.
  7. Nuskuskite morkas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  8. Sviestą įdėkite į puodą. Kai jis pradės putoti, sudėkite morkas ir paprikas, užpilkite vandeniu. Virkite, kol daržovės suminkštės, paskaninkite druska ir viską sutrinkite rankiniu trintuvu.
  9. Jautienos išpjovą pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite iš visų pusių keptuvėje (apie minutę) ir 7 min. pašaukite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę.
  10. Jautieną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, įdėkite į lėkštę, aplink sudėkite topinambų traškučius, iš druskos „kiauto“ išlaisvinto saliero ir kavoje virtų bulvių gabaliukus. Įpilkite šiek tiek trintų daržovių tyre ir patiekite į stalą. Skanaus!
Suskleisti
Įdarytos bulvės
Receptas: Įdarytos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 27
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didesnių)
Grybai: 300.00 g (įvairių miško grybų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Riešutai: 1.00 st. (0.5 - maltų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0.5)
Lydytas sūrelis: (mėgstamo skonio) 150.00 g
Varškės sūris: 1.00 vnt. (trečdalis riebaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Grybus perrinkite, nuvalykite, didesnius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite kiaurasamtyje.
  2. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, odelę keliose vietose subadykite, kad kepant nesutrūktų, apipurkškite alyvuogių aliejumi ir iškepkite orkaitėje.
  3. Bulves atvėsinkite, perpjaukite per pusę, dalį vidaus išskobkite ir sutrinkite šakute. 
  4. Svogūnus nulupkite ir su sukapota aitriąja paprika pakepinkite svieste. Kai prieskoniai gardžiai pakvips, suberkite grybus ir dar kelias minutes kaitinkite. Įmaišykite trintas bulves, lydytą sūrelį, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  5. Kai masė atvės, įmaišykite tarkuotą varškės sūrį, riešutus, gauta mase įdarykite bulves ir 10 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
Suskleisti
Pikantiška varške įdarytos bulvės
Receptas: Pikantiška varške įdarytos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 83
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Varškė: 200.00 g
Grietinėlė: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, kol taps skaidrus. Sumaišykite su varške, grietinėle, trintu česnaku. Pagardinkite žiupsneliu džiovinto baziliko, druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkite jas, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles.
  5. Paruošta varškės mase pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite karštas. Skanaus!
Suskleisti
Varškėčiai su bulvėmis
Receptas: Varškėčiai su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 79
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltai: 1.00 st.
Varškė: 300.00 g
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Virtas bulves ir varškę sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų.
  2. Tešlą gerai suminkykite ir iš jos suformuokite paplotėlius, apvoliokite juos miltais iš abiejų pusių ir kepkite svieste, kol pagels.
  3. Patiekite su grietine ar sviestu.

Recepto autorė: Gintarė

Suskleisti
Kugelis su vištiena
Receptas: Kugelis su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 413
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 12.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Vištiena: 300.00 g (rūkytos)
Šoninė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves ir 1 svogūną sutarkuokite tarkavimo mašina. Norint, tąsaus ir minkšto kugelio, skysčio nupilti nereikia.
  2. Į tarkius įpilkite išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir krapų, išmaišykite.
  3. Pieną, pakaitinkite iki užvirimo, pilkite ant tarkių ir dar kartą išmaišykite.
  4. Vištieną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į tarkius.
  5. Kepimo indą gausiai ištepkite aliejumi arba sviestu, supilkite į jį masę.
  6. Kepkite 210 laipsnių orkaitėje 1 h 15 min.
  7. Keptuvėje pakepinkite susmulkintą antrą svogūną bei šoninę.
  8. Iškepusį kugelį valgykite su grietine bei šoninės ir svogūnų padažu.

Skanaus!

Recepto autorė: Eglė Savickaitė

 

Suskleisti
Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
Receptas: Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 129
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 didelės - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Manai: 2.00 valg. š. (tešlai)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Čiobreliai: 2.00 žiupsnelis (maltas - įdarui ir padažui)
Ridikėliai: 200.00 g (saujelė - padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos blyną (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Jei blynai labai stori ir bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.

4. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais, druska ir čiobreliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Įmantriai įdarytos bulvės
Receptas: Įmantriai įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 2.00 vnt. (dideli, saulėje džiovinti pomidorai aliejuje)
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g (sauja)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite, nuplaukite ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Atvėsinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo.

3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute kartu su fetos sūriu ir grietine.

4. Į kiekvieną bulvę dėkite įdaro, tada po gerai nuvarvintą saulėje džiovintą pomidorą, įberkite pipirų ir graikinių riešutų.

5. Įdarytas bulves dėkite į skardą ir užberkite tarkuotos macarelos. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
Receptas: Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 137
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nemažų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Laiškiniai svogūnai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.

3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.

4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Bulvės su meksikietišku įdaru
Receptas: Bulvės su meksikietišku įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Jautiena: 200.00 g (malta)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis gumbo)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Sūris: 50.00 g (brandintas)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (meksikietiškas)
Meksikietiškas konservuotų daržovių mišinys su raudonosiomis pupelėmis 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: morką, salierą ir svogūną nulupkite. Svogūną sukapokite, o morkas ir saliero gabalėlį sutarkuokite stambia trintuve.

2. Svogūną, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada suberkite daržoves ir jas kepkite apie 10 min., kol suminkštės.

3. Į keptuvę sukrėskite šakute maigytą maltą jautieną ir vis pamaišydama kepinkite, iki ji patamsės.

4. Tada sukrėskite nuvarvintas meksikietiškas daržoves, troškinį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskatais, Vorčesterio padažu, suberkite aitriąją papriką ir dar kelias minutes pakepinkite.

5. Sukrėskite pomidorų padažą, viską gerai išmaišykite, keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite.

6. Virtas bulves įpjaukite, išskobkite, dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą, gausiai krėskite įdaro, berkite tarkuoto sūrio ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., iki sūris išsilydys.

Suskleisti
Vegetariškos bulvės
Receptas: Vegetariškos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 81
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Alyvuogės: 100.00 g (juodosios be kauliukų)
Fetos sūris: 100.00 g
Tepamas varškės sūrelis 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 30.00 g (ryšulėlis petražolių, krapų, svogūnų laiškų)
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis.

2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu išskobkite šiek tiek viduriuko.

3. Išskobtą bulvių masę susmulkinkite ir sumaišykite su šakute maigyta feta, tepamuoju varškės sūreliu, kapotais žalumynais (dalį palikite papuošti) ir česnakais. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Į kiekvieną bulvę krėskite po šaukštą sviesto, tada berkite smulkintų juodųjų alyvuogių ir saulėje džiovintų pomidorų.

5. Ant viršaus krėskite sūrio įdaro.

6. Įdarytas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 min.

7. Tiekite užbarsčiusi kapotų svogūnų laiškų.

Suskleisti
Žemaitiškas kastinys su bulvėmis
Receptas: Žemaitiškas kastinys su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 64
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š. (tikras)
Grietinė: 375.00 g (1 ½ puodelio riebios)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kmynai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bulvės: 5.00 vnt. (5–6 vidutinio dydžio)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios petražolių arba krapų šakelės papuošimui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite kastinį. Sviestą ir grietinę kelias valandas ar per naktį palaikykite kambario temperatūroje, kad abiejų produktų temperatūros susivienodintų. Iš anksto pasiruoškite ir netoliese turėkite puodą su verdančiu vandeniu (jis bus reikalingas ruošiant kastinį). Atkreipkite dėmesį, kad dubuo, kuriame suksite kastinį, turi būti tokio dydžio, jog galėtumėte uždėti jį ant puodo verdančiu vandeniu, bet dubens dugnas neturėtų siekti verdančio vandens – vėliau jums bus reikalinga „garų vonelė“. 

2. Į dubenį, kuriame suksite kastinį (geriausia, jei jis yra molinis, tačiau neprivaloma), sudėkite sviestą. Sviestą gerai išsukite mediniu šaukštu. Į dubenį įdėkite kelis šaukštus grietinės ir toliau sukite, kol gausite vientisą masę. Tuomet įdėkite dar kelis šaukštus grietinės ir toliau sukite iki vientisos masės. Jei sukant matote, kad ima darytis sviesto kruopelytės (atsiskiria sviestas ir skystis), nenustodami sukti, dėkite dubenį ant puodo verdančiu vandeniu ir toliau sukite, kol masė taps vientisa. Kai masė bus vientisa, nukelkite dubenį nuo puodo ir toliau dalimis dėkite grietinę ir sukite masę. Nepamirškite, kad kiekvieną kartą, kai pamatote besiformuojančias sviesto kruopelytes, būtina dubenį perkelti ant puodo su verdančiu vandeniu, nes antraip išsuksite ir pagaminsite ne kastinį, o sviestą.

3. Kai sudėsite visą grietinę ir išsuksite masę iki visiškai vientisos, purios ir tirštos masės, kastinys bus paruoštas. Įmaišykite kmynų, smulkiai kapotų česnako skiltelių ir įberkite žiupsnį druskos pagal skonį.

4. Paruoštą kastinį perdėkite į dubenėlį ir palaikykite šaldytuve bent valandą.

5. Per tą laiką pasiruoškite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki 210 °C temperatūros. Bulves gerai nuplaukite, nuskuskite. Šakute ar peiliu įdurkite keliose vietose. Sudėkite bulves ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Apšlakstykite trupučiu aliejaus, pabarstykite šiek tiek druskos ir pipirų. Delnais įtrinkite aliejų ir prieskonius į bulvių odelę, kad apsiveltų iš visų pusių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 55–70 min., kol bulvės bus gražios aukso spalvos, suminkštės ir iškeps. Patikrinkite vieną bulvę perpjovę išilgai per pusę į dvi dalis – jei bulvės vidus minkštas ir iškepęs, išjunkite orkaitę.

6. Išimkite iškepusias bulves iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti, kol galėsite jas laikyti rankose. Tuomet visas perpjaukite išilgai į dvi dalis. Iškobkite porą šaukštelių iš bulvės centro, kad gautumėte negilų duburėlį. Ant bulvių puselių viršaus dėkite po šaukštą paruošto kastinio. Pabarstykite petražolių ar krapų šakelėmis ir iš karto patiekite – nedelskite, nes kastinys karštose bulvėse labai greitai pradės tirpti.

7. Kastinį patiekti galima ir atskirame indelyje, šalia bulvių. Tuomet nereikia jų perpjauti per pusę ir išskobti vidaus. Tiesiog į lėkštę sudėkite iš orkaitės išimtas bulves, šalia jų ant stalo pastatykite indelį su kastiniu.

Kastinį ruošė ir aprašė Asta Černė

Plačiau kaitykite: PASAULIO SKONIAI: žemaitiškas kastinys su bulvėmis (Lietuva)

Suskleisti
Omletas su bulvėmis
Receptas: Omletas su bulvėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinės arba 2 didelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiai į ją stambiai sutarkuokite bulves. Išlyginkite, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 6 minutes ant vidutinės ugnies, apverskite ir kepkite dar 5 minutes (kepdami patikrinkite, ar nedega).

2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su pienu. Ant iškepto bulvinio blyno supilkite kiaušinių plakinį, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Keptos bulvės įdarytos faršu
Receptas: Keptos bulvės įdarytos faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 84
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (didelių)
Prieskoniai: (bulvių su prieskoniniais žalumynais) 1.00 žiupsnelis
Mėsa: 300.00 g (maltos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio - įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (įdarui)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų - įdarui)
Mėsos prieskoniai: (1 - 1,5 su čiobreliais - įdarui) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite, perpjaukite per vidurį ir išskobkite vidų.
  2. Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, džiuvėsėliais, prieskoniais, smulkintu svogūnu, pasūdykite.
  3. Išskobtas bulvių puseles pabarstykite bulvių prieskoniais su žolelėmis ir paruoštu mėsos įdaru prikimškite bulvių puseles.
  4. Taip paruoštas bulves sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 180 C temperatūroje apie 40 min.
  5. Prieš kepant įdarytas bulves pridenkite folija.

Skanaus!

Recepto autorė: Janina Misiūnienė

Suskleisti
Kepsnys su bulvėmis
Receptas: Kepsnys su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 66
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g (sprandinės)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Bulvės: 1.00 kg
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (2 - 3 šakelės)
Kaip gaminti
  1. Mėsą švariai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite į keturias dalis.
  2. Česnaką ir svogūną nulupkite. Česnaką supjaustykite griežinėliais, svogūną – šiaudeliais ir išmaišykite su 4 šaukštais aliejaus, žiupsniu druskos, pipirų ir saldžiąja paprika. Mišiniu įtrinkite mėsos gabalus, sudėkite juos į kepimo maišelį ir per naktį laikykite šaldytuve. Likusius svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais.
  3. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnus ir rozmarinų šakeles sumaišykite su likusiu aliejumi, žiupsniu druskos, pipirų ir užpilkite ant bulvių. Jas dėkite į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
  4. Mėsą išimkite iš marinato. Pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, pasūdykite. Sudėkite į kepimo maišelį, užriškite ir dėkite į kepimo skardą su trupučiu vandens. Troškinkite orkaitėje 20–25 minutes žemiau bulvių. Kepsnį patiekite su keptomis bulvėmis.  
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos