Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pataria, kaip iškepti gardų šokoladinį biskvitą. Pasak jos, šis kepinys nereikalauja didelio meistriškumo, nes pagrindiniai produktai, iš kurių ruošiama tešla, vos keli – kiaušiniai, smulkus arba miltinis cukrus ir kvietiniai miltai. O pridėjus vieną kitą priedą – šokolado, riešutų, kakavos ir pan. – paruošite jau išties karališką desertą.
Tradicinis šokoladinis biskvitas
Ingredientai:
- 200 g juodojo šokolado;
- 4 kiaušiniai;
- 150 g miltų;
- 1 valg. šaukšt. grietinės;
- 150 g cukraus;
- 150 g sviesto;
- 100 g kapotų graikinių riešutų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
Gaminimas:
1. Įdėkite sulaužytą šokoladą į puodą, supilkite pieną ir palengva tirpinkite nuolat maišydami ant labai mažos ugnies. Tada dėkite sviestą, cukrų ir maišykite iki vientisos masės.
2. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Tuomet dėkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite maišytuvu.
3. Išsijokite miltus su kepimo milteliais, suberkite į skystąją masę, viską gerai išmaišykite. Pabaigoje dėkite riešutus ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
4. Tešlą krėskite į miltais pabarstytą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Saldi nuodėmė su „Nutella“ kremu
Ingredientai:
- 150 g kvietinių miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
- 3 kiaušiniai;
- 175 g sviesto;
- 175 g cukraus pudros;
- 2 valg. šaukšt. pieno;
- 5 valg. šaukšt. „Nutella“ kremo.
Gaminimas:
1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo ir kakavos miltelius. Įmuškite kiaušinius, sviestą, cukrų ir viską gerai išmaišykite.
2. Į gautą masę pilkite pieną ir „Nutella“ kremą ir dar kartą viską išmaišykite.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
4. Į pasirinktą kepimo formą sudėkite tešlą. Kepkite pyragą 20–30 minučių.
5. Kai pyragas iškeps ir kiek pravės, apibarstykite cukraus milteliais. Jei nesibaiminate saldumo pertekliaus, papildomai dar galite užpilti „Nutellos“ kremo.
Šokoladinis pyragas su riešutais
Ingredientai:
- 1 stiklinė cukraus;
- 100 g graikinių riešutų (galite keisti pistacijomis, migdolais ar lazdyno riešutais);
- 2 kiaušiniai;
- 1 kiaušinio trynys;
- 200 g pieniško šokolado;
- 140 g sviesto;
- 2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- druskos.
Gaminimas:
1. Ištirpinkite sviestą ir šokoladą, ataušinkite ir sudėkite į gautą masę cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Įplakite kiaušinius ir kiaušinio trynį.
2. Suberkite smulkiai kapotus graikinius riešutus ir viską maišykite tol, kol tešla taps vientisa.
3. Keturkampės kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą.
4. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.