Ingredientai:
- 400 g jautienos faršo;
- 250 g rikotos sūrio;
- 50 g sūdytų arba rūkytų lašinių;
- 250 g „cannelloni“ makaronų;
- 400 g smulkintų konservuotų pomidorų tyrės;
- 1 baklažanas;
- 1 skiltelė česnako;
- 50 g sviesto;
- 0,5 l pieno
- 3 valg. šaukšt. miltų;
- tarkuoto parmezano sūrio;
- alyvuogių aliejaus, kepimui;
- žiupsnelis druskos;
- persilado prieskonių.
Gaminimas:
1. Baklažaną supjaustykite 0,5 cm storio riekelėmis ir paskrudinkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje ant aukštos kaitros.
2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir įmeskite nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę, supilkite konservuotų pomidorų tyrę, sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis 10–15 minučių retkarčiais pamaišant.
3. Pasmulkinkite lašinukus ir sumaišykite su žiupsneliu persilado prieskonių. Trumpai apkepkite keptuvėje ir sudėkite faršą. Viską gerai išmaišykite ir pakepinkite, kol faršas iškeps. Tada užpilkite balzaminio acto ir viską gerai permaišykite.
4. Iškepusį faršą suberkite į atskirą gilų indą. Įdėkite rikotos sūrį, porą šaukštų troškinto pomidorų padažo ir gerai išmaišykite.
5. „Cannelloni“ makaronus po minutę apvirkite sūdytame vandenyje. Virkite po 5–6 vienu kartu, kad nesuliptų. Konditeriniu maišeliu įdarykite juos faršo ir rikotos mase.
6. Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir suberkite miltus. Šluotele nuolat maišykite, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilkite pieną ir šluotele nuolat gerai maišykite bei kaitinkite iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberkite žiupsnelį druskos ir permaišykite.
7. Kepimo indo dugną ištepkite keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėliokite įdarytus makaronus ir apiberkite dalimi plėšytų baklažano riekelių.
8. Užpilkite likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstykite paviršiuje. Suberkite likusias plėšytas baklažano riekeles, užtepkite pomidorų padažu, gausiai apibarstykite parmezano sūriu.
9. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių.