Prieš imantis darbo virtuvės šefas, istorinės virtuvės žinovas T.Rimydis dar skuba priminti, jog mielinės tešlos kepinius verta pradėti kepti žemesnėje temperatūroje, kad mielės suaktyvėtų, o baigti aukštesnėje.
Mielinis varškės pyragas
Ingredientai:
- 500 g miltų;
- 100 g cukraus;
- 100 g pieno;
- 100 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 30 g mielių;
- žiupsnelis vanilinio cukraus;
- žiupsnelis cinamono.
Gaminimas:
1. Mielės sumaišomos su dalimi šilto pieno ir dalimi cukraus. Paliekama šiltai pastovėti apie 30 minučių, kad mišinys suputotų.
2. Atskirame inde sumaišomas vienas kiaušinis su likusiu cukrumi, cinamonu ir vanile.
3. Suberiame du trečdalius miltų. Tuomet sudedama varškė ir viskas gerai sumaišoma.
4. Supilame likusį pieną, sudedame mielių mišinį ir išmaišome tešlą.
5. Dubenį su tešla pridengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje maždaug 2 valandoms – kol tešla iškils.
6. Kai tešla iškyla, dedame likusius miltus ir išminkome. Tešla turi būti elastinga ir nelipni.
7. Iš tešlos suformuojame pyragą ir paliekame jį pusvalandžiui šiltai, kad pakiltų.
8. Pyrago viršų aptepama kiaušinio plakiniu ir pabarstome cukrumi.
9. Kepame 160°C laipsnių temperatūroje (galima ir grilyje) apie 30-40 minučių.