Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šefo Gian Luca Demarco receptas: kišas su cukinijomis ir sūriais

Jei cukinijų kalnas namuose niekaip nemažėja, trūksta minčių, ką iš jų gaminti, į pagalbą skuba virtuvės šefas ir vienas iš TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjų italas Gian Luca Demarco. Jis siūlo iškepti cukinijų kišą, kuris puikiai tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei!
Kišas su cukinijomis
Kišas su cukinijomis / TV3 nuotr.

Kišas su cukinijomis

Ingredientai:

  • 3 nedidelės cukinijos;
  • 1 poras;
  • žiupsnelio džiovintų krapų;
  • šlakelis balzamiko acto;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 3 valg. šaukšt. kreminio sūrio su mėlynuoju pelėsiu;
  • 100 g parmezano;
  • 4 lakštai sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis pipirų.

Gaminimas:

1. Riekelėmis supjaustyti cukinijas bei porą. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepinti porą. Tuomet sudėti cukinijas. Apkepinti ir įberti džiovintų krapų, druskos ir užpilti šlakelį balzamiko acto. Palikti pasitroškinti kelias minutes.

2. Į atskirą puodą įpilti grietinėlę, įmušti kiaušinius ir išplakti iki vientisos masės. Sūrio kremą su mėlynojo pelėsio sūriu paminkštinti ir sudėti į kiaušinio masę. Taip pat įpilti parmezano sūrį, žiupsnelį pipirų ir viską gerai permaišyti.

3. Kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Ją iškloti tešlos lakštais. Suberti cukinijas, užpilti kiaušinių ir sūrio mase.

Kepti orkaitėje 165°C temperatūroje temperatūroje (su ventiliatoriaus režimu) 35 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais