„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šefo R.Bolgovo receptas šventėms: keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Iki didžiųjų žiemos švenčių likus vos daugiau nei savaitei, imame ieškoti patiekalų, kurie galėtų nustebinti svečius, idėjų.
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

„Dabar turime daug galimybių lengvai ir greitai paruošti gurmaniškų, šventiškų patiekalų, tereikia jomis pasinaudoti“, – sako virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas ir siūlo pasigaminti gardų, laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą

„Šis patiekalas papuoš šventinį stalą, o kriaušės ir pyragams skirtas prieskonių mišinys suteiks egzotišką skonį“, – sako šefas.

Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Ingredientai:

  • 1 kg šviežių vištų blauzdelių be sąnario;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 15 g smulkinto česnako;
  • žiupsnelis obuolių pyrago prieskonių mišinio;
  • 4 kriaušės;
  • 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 40 g aliejaus;
  • mėtų, papuošimui.

Gaminimas:

1. Šviežias vištos blauzdeles sumaišome su druska, susmulkintu česnaku, prieskoniais, graikišku jogurtu ir dedame į šaldytuvą nakčiai.

2. Likus valandai iki kepimo, išimame blauzdeles iš šaldytuvo. Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame mėsą. Įkaitiname orkaitę iki 170°C ir kepame 40 min.

3. Paruošiame kriaušes: perpjauname per pusę ir dedame ant grilio grotelių. Keptas vištos blauzdeles patiekiame kartu su kriaušėmis, papuošiame mėtos lapeliais.

Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“