Šefo R.Bolgovo receptas šventėms: keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Iki didžiųjų žiemos švenčių likus vos daugiau nei savaitei, imame ieškoti patiekalų, kurie galėtų nustebinti svečius, idėjų.
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

„Dabar turime daug galimybių lengvai ir greitai paruošti gurmaniškų, šventiškų patiekalų, tereikia jomis pasinaudoti“, – sako virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas ir siūlo pasigaminti gardų, laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą

„Šis patiekalas papuoš šventinį stalą, o kriaušės ir pyragams skirtas prieskonių mišinys suteiks egzotišką skonį“, – sako šefas.

Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Ingredientai:

  • 1 kg šviežių vištų blauzdelių be sąnario;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 15 g smulkinto česnako;
  • žiupsnelis obuolių pyrago prieskonių mišinio;
  • 4 kriaušės;
  • 2 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 40 g aliejaus;
  • mėtų, papuošimui.

Gaminimas:

1. Šviežias vištos blauzdeles sumaišome su druska, susmulkintu česnaku, prieskoniais, graikišku jogurtu ir dedame į šaldytuvą nakčiai.

2. Likus valandai iki kepimo, išimame blauzdeles iš šaldytuvo. Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame mėsą. Įkaitiname orkaitę iki 170°C ir kepame 40 min.

3. Paruošiame kriaušes: perpjauname per pusę ir dedame ant grilio grotelių. Keptas vištos blauzdeles patiekiame kartu su kriaušėmis, papuošiame mėtos lapeliais.

Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis
Keptos vištų blauzdelės su kriaušėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis