Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šefo receptas: keptas ešerys iš restorano „Onorė“

Jei mes nenuvažiuojame prie jūros, tuomet jūra gali atvažiuoti pas mus. Šis pastebėjimas tinka ir šios dienos Šefo receptui, ir pačiam šefui. Jaunas kūrybingas šefas Bernardas Anužis iš Palangoje veikiančio šeimyninio restorano „Onorė“ visai neseniai viešėjo Vilniuje, kur ruošė degustacinę vakarienę sostinės restorano „Trinity“ svečiams.
Ešerys su sviesto padažu ir daržovėmis
Ešerys su sviesto padažu ir daržovėmis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bernardui dar tik svarstant, kuo nustebinti gurmaniško vakaro publiką, paprašėme pasidalinti receptu, kuris atspindėtų paties šefo braižą ir restorano „Onorė“ stilistiką. Ir štai prašome: lėkštėje puikuojasi sviesto ir kaparėlių padažu pagardintas keptas ešerys su daržovėmis. Kviečiame gaminti ir ragauti!

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šefas Bernardas Anužis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šefas Bernardas Anužis

Keptas ešerys su sviesto-kaparėlių padažu ir daržovėmis

Ingredientai (1 porcijai):

  • Gabaliukas ešerio filė;
  • alyvuogių aliejaus;
  • sviesto;
  • kelių smidrų;
  • po kelias storas riekeles agurkų ir cukinijų,
  • druskos;
  • pipirų;
  • medaus;
  • kaparėlių;
  • šviežių krapų;
  • mėgstamų šviežių grybų (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Keptuvėje iškepkite ešerio filė: įkaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite žuvį odele į apačią ir kepkite, kol maždaug 70–80 proc. žuvies iš šonų pabals, t.y. bus iškepusi, liks tik viduriukas. Tada apverskite ir pakepkite dar minutę, o tada pabarstykite druska, pipirais.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto ir dėkite agurkų bei cukinijų riekes – kepkite 3–4 min. iš abiejų pusių, kol lengvai karamelizuosis, pasūdykite, ant agurkų uždėkite truputį medaus. Išimkite cukinijas ir agurkus iš keptuvės, o į ją įpilkite šiek tiek vandens ir sudėkite smidrus – tegul jie pakepa 3–4 min.

3. Išėmę smidrus, keptuvėje likusią glazūrą naudokite kaip pagrindą padažui: įdėkite porą šaukštų sviesto, įberkite saujelę kaparėlių ar kaparių ir nuolat maišykite. Nuėmę nuo ugnies dar įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir įdėkite šiek tiek medaus – jis „nugesins“ rūgštumą ir subalanduos skonius. Pasak Bernardo, gausite tikra anglišką klasiką – sviesto padažą su kaparėliais

4. Bernardas į lėkštę su žuvimi ir daržovėmis bei padažu dėjo dar porą priedų – sausoje keptuvėje padeginto šalotinio svogūno gabalėlius ir šiek tiek svieste kepintų grybų (galima kepinti tokius, kokius labiausiai mėgstate). Galiausiai patiekalas paskanintas krapais – tokiais populiariais namų virtuvėje, bet iki šiol kartais kiek ignoruojamais restoranuose. Žinoma, tik ne „Onorė“, kur dirba rubrikos Šefo receptas šios savaitės svečias. ​

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ešerys su sviesto padažu ir daržovėmis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ešerys su sviesto padažu ir daržovėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas