Tokiems žmonėms gali patikti Kauno „Žalgirio“ arenoje įsikūrusio restorano „Sala“ paruoštas silkės užkandis. Restorano vadovas Tadas Štramaitis sako, kad šįsyk silkė patiekiama visiškai kitu pavidalu, nei daugelis esame įpratę. Jūsų dėmesiui – išsamus receptas!
Ingredientai (4 porcijoms):
- 200 g silkės (restoranas naudojo matjes);
- 60 g agurko;
- saujelės petražolių;
- 0,5 nedidelio raudonojo svogūno;
- 1 arbat. šaukšt. obuolių acto;
- džiovintų baravykų;
- 1 valg. šaukšt. grietinėlės;
- kelių šakelių šviežių čiobrelių;
- druskos;
- juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Užmerkti džiovintus baravykus šiltame vandenyje.
2. Silkės filė supjaustyti kubeliais, berti kelis žiupsnelius druskos bei pipirų. Taip pat dėti susmulkintus krapus. Švelniai išmaišyti ir palikti marinuotis.
3. Užkaisti nedidelį kiekį vandens, įpilti šlakelį obuolių acto. Taip pat berti šiek tiek druskos. Užvirti.
4. Svogūną ir agurką supjaustyti mažais kubeliais ir užpilti verdančiu marinatu. Palikti atvėsti.
5. Į įkaitusią keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, sudėti svogūną ir trumpai pakepti. Tuomet berti išmirkusius baravykus, pagardinant juos druska, pipirais, grietinėle ir čiobreliais. Pakepinti keletą minučių, o vėliau viską gerai sutrinti elektriniu trintuvu.
6. Nedideliame dubenėlyje sumaišyti jau paruoštą silkę, svogūnus bei agurkus.
7. Silkės kubelius, svogūną bei agurką dėti į lėkštę, juos paspausti, kad susiformuotų panašaus storio sluoksnis. Taip pat sulyginti kraštus (restoranas tam naudoja konditerinį žiedą). Baravykų kremą patiekite taip, kaip jums patinka. Skanaus!