Vienas iš laidos vedėjų, virtuvės šefas, istorinės virtuvės ekspertas Tomas Rimydis siūlo lengvai paruošiamą pieno kremą su šaltyje džiovintomis uogomis.
Ingredientai:
- 300 g pieno;
- 100 g cukraus (arba pagal skonį);
- 50 g šaltyje džiovintų uogų;
- 3 želatinos lapeliai;
- šiek tiek vanilės.
Gaminimas:
1. Želatinos lapeliai išbrinkinami šaltame vandenyje.
2. Pienas maišant užkaitinamas kartu su cukrumi (neužverdama).
3. Prikaistuvis su pienu nuimamas nuo kaitros, dedama vanilė, brinkinti želatinos lapeliai ir viskas išmaišoma.
4. Paruoštas kremas išpilstomas į nedidelius indelius ir dedamas į šaldytuvą 30 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų (bet tik labai lengvai, sustingti neturi).
5. Tiekiant ant viršaus užberiama šaltyje džiovintų uogų.