Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Šefo receptas: lengvas pieno kremo desertas savaitgaliui ar Velykų stalui

Artėja spalvingiausia, šviesiausia metų šventė – Velykos. Šiemet jos stipriai kitokios, nei kada nors anksčiau, tačiau tai nesumažina noro nuveikti ką nors nekasdienio (tik šeimos, o ne giminės rate!), pasimėgauti skanėstais. Būtent šventiniams patiekalams bus skirta TV laida „La Maistas“, o kol kas dalinamės su jumis vienu iš joje pristatomų receptų.
Pieno desertas su džiovintomis uogomis
Pieno desertas su džiovintomis uogomis / TV3 nuotr.

Vienas iš laidos vedėjų, virtuvės šefas, istorinės virtuvės ekspertas Tomas Rimydis siūlo lengvai paruošiamą pieno kremą su šaltyje džiovintomis uogomis.

Ingredientai:

  • 300 g pieno;
  • 100 g cukraus (arba pagal skonį);
  • 50 g šaltyje džiovintų uogų;
  • 3 želatinos lapeliai;
  • šiek tiek vanilės.

Gaminimas:

1. Želatinos lapeliai išbrinkinami šaltame vandenyje.

2. Pienas maišant užkaitinamas kartu su cukrumi (neužverdama).

3. Prikaistuvis su pienu nuimamas nuo kaitros, dedama vanilė, brinkinti želatinos lapeliai ir viskas išmaišoma.

4. Paruoštas kremas išpilstomas į nedidelius indelius ir dedamas į šaldytuvą 30 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų (bet tik labai lengvai, sustingti neturi).

5. Tiekiant ant viršaus užberiama šaltyje džiovintų uogų.

TV3 nuotr. /Pieno desertas su džiovintomis uogomis
TV3 nuotr. /Pieno desertas su džiovintomis uogomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos