Kulinariniais triukais ir patarimais, kaip paruošti šventinę anties krūtinėlę, bei išraiškingo skonio raudonojo vyno ir vyšnių padažo receptu dalijasi „Santa Maria“ šefas Artūras Braslauskas.
Ingredientai (4 porcijoms):
- 3 antienos krūtinėlės filė;
- žiupsnelis akmens druskos;
- žiupsnelis pipirų „Tellicherry“;
- 1 pakuotė meksikietiškų vištienos prieskonių (šefas naudojo „Santa Maria“).
raudonojo vyno ir vyšnių padažui:
- 40 g sviesto;
- 30 ml aliejaus;
- 1 kubeliais pjaustytas valgomasis svogūnėlis;
- 200 g vyšnių (šaldytų);
- 100 ml raudonojo vyno;
- 1 l vištienos sultinio;
- 30 g cukraus;
- žiupsnis cinamono;
- 2 gvazdikėliai.
daržovių garnyrui:
- 400 g skiltelėmis pjaustytų bulvių;
- 100 g kubeliais pjaustyto moliūgo;
- 100 g griežinėliais pjaustytų paprikų;
- 50 g briuselinių kopūstų;
- 1 pakelis prieskonių mišinio „Persiladas“;
- didelis žiupsnis kmynų.
Gaminimas:
1. Antienos krūtinėlės filė odeles įpjauname iki mėsos, apibarstome druska ir pipirais. Krūtinėlę dedame į šaltą keptuvę odele į apačią, kepame ant vidutinės kaitros, kol odelė apskrunda. Apkepame iš abiejų pusių. Išsiskyrusius taukus nupilame į dubenėlį – juos naudosime gamindami padažą ir daržoves.
2. Antieną dedame į skardą ir pagardiname meksikietiškais vištienos prieskoniais. Kepame iki 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių. Iškepusią krūtinėlę paliekame šiek tiek pastovėti, kad pjaustant neprarastų sulčių.
3. Gaminame padažą. Į prikaistuvį pilame aliejų ir dedame sviestą. Prikaistuviui įkaitus, apkepame svogūnėlius. Jiems suminkštėjus, dedame vyšnias ir pilame raudonąjį vyną. Jam išgaravus, pilame vištienos sultinį ir šiek tiek paverdame. Į padažą beriame druską, pipirus, cukrų, cinamoną, dedame gvazdikėlius. Jį perkošiame, pertriname vyšnias. Padažą toliau verdame ant žemesnės temperatūros, kol išgaruos skystis, o dėl cukraus padažas pradės tirštėti. Įpilame anties taukų ir nepagailime sviesto.
4. Bulves ir moliūgą apverdame – daržovės turi likti dar šiek kietos. Į įkaitintą keptuvę pilame anties taukus, dedame bulves. Prieskonių grūstuve sutriname prieskonių mišinį „Persiladas“ ir kmynus. Gautu mišiniu paskaniname bulves. Į keptuvę taip pat sudedame moliūgą, paprikas, beriame druską, pipirus. Dedame briuselinius kopūstus, apkepame.
5. Supjaustytus antienos griežinėlius dedame į lėkštę. Šalia patiekiame padažą bei daržoves.