Receptą pristato neseniai sostinėje duris atvėrusio augalinio maisto restorano „Alive“ šefas Paulius Janušas, anksčiau dirbęs kituose puikiai vertinamuose sostinės restoranuose. Naujajame restorane šefas priėmė iššūkį dirbti išskirtinai tik su augaliniais ingredientais ir jam tai puikiai sekasi.
Pristatydamas 15min skaitytojams skirtą receptą, veganišką lazaniją, šefas teigia, jog patiekalas pagal jį nesunkiai paruošiamas, tačiau yra išskirtinis ir savo spalvomis, ir puikiu skonio balansu. Be to, dėl gausaus riešutų, tofu bei džiovintų pomidorų kiekio, jis sotus bei maistingas. Išbandykite!
Veganiška baklažanų ir cukinijų lazanija
Ingredientai:
- 1 baklažanas;
- 3 nedidelės cukinijos;
- 400 g šilkinio tofu;
- 50 g baziliko;
- 30 g česnako;
- 300 g juodų alyvuogių be kauliukų;
- 300 g įvairių riešutų;
- Alyvuogių aliejaus;
- 200 g saulėje džiovintų pomidorų.
Gaminimas:
1. Supjaustyti baklažanus ir cukinijas 3 mm storio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite daržovių griežinėlius iš abiejų pusių. Dėkite apkeptas riekeles ant popieriniu rankšluosčiu išklotų lėkščių, kad susigertų riebalų perteklius.
2. Elektrinėje trintuvėje sutrinkite tofu, baziliką ir česnaką iki vientisos masės, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagal savo skonį įberkite druskos ir pipirų. Taip pat sutrinkite ir alyvuoges, riešutus bei saulėje džiovintus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Kepimo skardoje šį patiekalą sluoksniuokite tokia tvarka:
- cukinijos griežinėliai;
- tofu kremas;
- baklažano griežinėliai;
- riešutų, alyvuogių ir pomidorų užtepėlė;
- cukinijos griežinėliai.
4. Kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 25 min.