„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šefo receptas: veganiška lazanija iš restorano „Alive“

Ar kada nors esate valgę restorane ir svajoję kurį nors patiekalą atkurti namie? Kaip baigėsi tokie bandymai – malonia staigmena, o gal nesėkme? 15min nuo šiol suteiks galimybę ne tik pažvelgti, kaip gamina šefai, bet ir pasiūlys originalių jų receptų. Juk visai smagu sau ir kitiems pasakyti „namie valgom lyg restorane!“.
Veganiška lazanija
Veganiška lazanija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Receptą pristato neseniai sostinėje duris atvėrusio augalinio maisto restorano „Alive“ šefas Paulius Janušas, anksčiau dirbęs kituose puikiai vertinamuose sostinės restoranuose. Naujajame restorane šefas priėmė iššūkį dirbti išskirtinai tik su augaliniais ingredientais ir jam tai puikiai sekasi.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šefas Paulius Janušas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šefas Paulius Janušas

Pristatydamas 15min skaitytojams skirtą receptą, veganišką lazaniją, šefas teigia, jog patiekalas pagal jį nesunkiai paruošiamas, tačiau yra išskirtinis ir savo spalvomis, ir puikiu skonio balansu. Be to, dėl gausaus riešutų, tofu bei džiovintų pomidorų kiekio, jis sotus bei maistingas. Išbandykite!

Veganiška baklažanų ir cukinijų lazanija

Ingredientai:

  • 1 baklažanas;
  • 3 nedidelės cukinijos;
  • 400 g šilkinio tofu;
  • 50 g baziliko;
  • 30 g česnako;
  • 300 g juodų alyvuogių be kauliukų;
  • 300 g įvairių riešutų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • 200 g saulėje džiovintų pomidorų.

Gaminimas:

1. Supjaustyti baklažanus ir cukinijas 3 mm storio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite daržovių griežinėlius iš abiejų pusių. Dėkite apkeptas riekeles ant popieriniu rankšluosčiu išklotų lėkščių, kad susigertų riebalų perteklius.

2. Elektrinėje trintuvėje sutrinkite tofu, baziliką ir česnaką iki vientisos masės, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagal savo skonį įberkite druskos ir pipirų. Taip pat sutrinkite ir alyvuoges, riešutus bei saulėje džiovintus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Kepimo skardoje šį patiekalą sluoksniuokite tokia tvarka:

  • cukinijos griežinėliai;
  • tofu kremas;
  • baklažano griežinėliai;
  • riešutų, alyvuogių ir pomidorų užtepėlė;
  • cukinijos griežinėliai.

4. Kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 25 min.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Veganiška lazanija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Veganiška lazanija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“