Ingredientai:
- 700 g kvietinių miltų;
- 300 ml šilto vandens;
- 10 g šviežių mielių;
- 10 g druskos;
- 50 g kiaulienos taukų;
- 20 g sviesto;
- 3 kiaušiniai;
- 150 g parmezano arba pekorino sūrio;
- 150 g neapolietiškos arba chorizo rūkytos dešros.
Gaminimas:
1. Šiltame vandenyje ištirpinti mieles.
2. Ant darbastalio suberti miltus, druską ir išmaišyti. Padaryti šulinėlio formos kauburėlį ir iš lėto į vidų pilti šilto vandens ir mielių mišinį. Po truputį minkyti tešlą, kol taps vienalytė.
3. Kubeliais supjaustytą dešrą ir sūrį suberti ant tešlos ir įminkyti juos, kad pasiskirstytų po visą masę.
4. Atplėšti nedidelės saujos dydžio tešlos gabaliuką ir iš kiekvieno susukti 6 „virveles“.
5. Tešlą paskirstyti ragaišio kepimo formoje. Ant viršaus įspausti švariai nuplautus nevirtus kiaušinius ir pritvirtinti prie tešlos pagrindo „virvelėmis“. Palikti valandai šiltai, kad pyragas gerai iškiltų.
6. Kepti iki 175°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 75 minutes.