Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šefo receptas Velykoms: nesaldus neapolietiškas mielinis Velykų pyragas

Viena gražiausių pavasario švenčių šiais metais bus kitokia, tačiau ne mažiau ypatinga. Juk pagrindiniu Velykų akcentu išliks naminės vaišės, šeimos susibūrimas prie stalo ir margučiai. Vienu iš tradicinių velykinių receptų, tiesa, kilusiu iš Italijos, Neapolio, dalijasi nemažai metų Lietuvoje gyvenantis virtuvės šefas ir TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.
Neapolietiškas Velykų pyragas
Neapolietiškas Velykų pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 700 g kvietinių miltų;
  • 300 ml šilto vandens;
  • 10 g šviežių mielių;
  • 10 g druskos;
  • 50 g kiaulienos taukų;
  • 20 g sviesto;
  • 3 kiaušiniai;
  • 150 g parmezano arba pekorino sūrio;
  • 150 g neapolietiškos arba chorizo rūkytos dešros.

Gaminimas:

1. Šiltame vandenyje ištirpinti mieles.

2. Ant darbastalio suberti miltus, druską ir išmaišyti. Padaryti šulinėlio formos kauburėlį ir iš lėto į vidų pilti šilto vandens ir mielių mišinį. Po truputį minkyti tešlą, kol taps vienalytė.

3. Kubeliais supjaustytą dešrą ir sūrį suberti ant tešlos ir įminkyti juos, kad pasiskirstytų po visą masę.

4. Atplėšti nedidelės saujos dydžio tešlos gabaliuką ir iš kiekvieno susukti 6 „virveles“.

5. Tešlą paskirstyti ragaišio kepimo formoje. Ant viršaus įspausti švariai nuplautus nevirtus kiaušinius ir pritvirtinti prie tešlos pagrindo „virvelėmis“. Palikti valandai šiltai, kad pyragas gerai iškiltų.

6. Kepti iki 175°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 75 minutes.

Vida Press nuotr./Neapolietiškas Velykų pyragas
Vida Press nuotr./Neapolietiškas Velykų pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais