Šefo Daliaus Aleksiejevo pilna visur – jis mielai jungiasi į įvairius su gėrimais, kulinarija susijusius projektus, dalyvauja renginiuose, tačiau svarbiausia jo „žaidimų aikštėlė“ – restorano „Trinity“ Vilniuje virtuvė. 15min skaitytojams pristatydamas savo siūlomą receptą, jis tikina, kad vištiena tempuroje nesunkiai paruošiama ne tik restorano, bet ir namų virtuvėje.
Ingredientai (2 porcijos):
- 320 g vištienos krūtinėlės;
- bulvių;
- sviesto;
- grietinėlės;
- 2 skiltelės česnako;
- 50 miltų;
- 30 g kukurūzų krakmolo;
- 20 ml gazuoto vandens;
- įvairių šviežių grybų (shimeji, portobello, pievagrybių, shiitake);
- šviežia kukurūzo burbuolė;
- aliejaus kepimui (šefas naudoja kario);
- druskos;
- juodųjų pipirų.
Padažui:
- 100 g cukraus;
- vandens;
- 100 ml jautienos sultinio;
- cinamono lazdelė;
- čili dribsnių;
- žvaigždinio anyžiaus.
Gaminimas:
1. Bulvių košei išvirkite bulves, sugrūskite ir pagardinkite sviestu bei grietinėle. Bulvių košė bus ypatinga, jei skirsite laiko ir išsikepsite česnakų skilteles, jas sutrinsite ir įmaišysite į košę. Česnakus reikia kepti indelyje, kartu su alyvuogių aliejumi, uždengtus folija, kol suminkštės.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite jame storais griežinėliais supjaustytą kukurūzą bei grybus.
3. Į mažą prikaistuvį berkite cukrų, įpilkite 25 ml vandens, dėkite prieskonius ir virkite iki tamsios karamelės, kai tai įvyks, supilkite jautienos sultinį ir nugarinkite.
4. Iš miltų, kukurūzų krakmolo ir gazuoto vandens sumaišykite tešlą, merkite į ją pipirais ir druska pabarstytą vištieną, kepkite karštame aliejuje (180 C°), kol įgaus auksinį atspalvį.
5. Patiekite lėkštėje košę, vištieną, apkeptus grybus-kukurūzus ir padažą.