Ingredientai:
- 2 stiklinės miltų;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 3 valg. šaukšt. cukraus (ir dar šaukštas viršui);
- 3 valg. šaukšt. (2 skardai ir 1 viršui);
- 2,5 stiklinės kefyro arba raugintų pasukų;
- 3 kiaušiniai, švelniai paplakti;
- 3 dideli bananai, supjaustyti griežinėliais ar išilgai – kaip patinka;
- didelis žiupsnis malto cinamono.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Dėkite į ją plokščią, didelę skardą, kad ši taip pat įkaistų.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje išplakite kefyrą (ar pasukas), kiaušinius ir cukrų. Supilkite šį mišinį į sausuosius ingredientus, išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų, tačiau nepermaišykite.
4. Skarda orkaitėje jau bus įkaitusi, tad meskite į ją porą šaukštų sviesto, konditeriniu teptuku jį paskirstykite, porą minučių palaukite, kad jis įkaistų, tačiau stebėkite, kad neimtų degti. Dabar greitai suverskite tešlą į skardą ir sumėtykite bananų gabaliukus. Viršų pabarstykite likusio cukraus ir cinamono mišiniu, o tada dėkite kepti.
5. Kepkite apie 10–12 min., kol viršus taps sausas, o tada rusvas.
6. Ištraukite iš orkaitės ir pasmeigę ant šakutės likusį sviesto gabaliuką patepkite viršų. O dabar jau galite pjaustyti ir tiekti su mėgstamais priedais. Ankstyvą rudenį, be abejo, tai gali būti įvairiausi kubeliais pjaustyti vaisiai, uogos, o gal šviežiai virtas džemas.