Ingredientai:
300–400 gr. konservuotų pomidorų;
400 gr. konservuotų raudonųjų pupelių;
400 gr. jautienos faršo;
2 svogūnai (nedideli);
1 morka;
6 skiltelės česnako;
1 paprika;
1 aitrusis pipiras;
4 skiltelės česnako;
druskos ir pipirų pagal skonį;
tarkuotas sūris.
Gaminimas:
Svogūną, česnaką, papriką ir aitrųjį pipirą supjaustome smulkiais gabaliukais, o morką sutarkuojame burokine tarka. Į įkaitusią gilią keptuvę suverčiame daržoves ir pakepame, kol jos suminkštės.
Lengvai pakepinus daržoves, į keptuvę sudedame ir jautienos faršą. Laukiame, kol jis apskrus, o tada galime dėti ir konservuotus pomidorus bei pupeles (Jei keptuvės ne itin gili, prieš dedant pomidorus ir pupeles pakepintą masę galime perdėti į nedidelį puodą ar troškintuvą).
Būsimą sriubą pagardiname druską, pipirais ir troškiname apie 30 min. To tikrai pakaks, o tuomet galite traukti dubenėlius ir patiekti šeimai. Nepamirškite užberti tarkuoto sūrio!