„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šeimos vakarienė: širdis šildantis čili troškinys

Nors pavasaris jau kutena, bet ne tiek, kad virtuvėje nesinorėtų šilumos. Vienas iš greitai pagaminamų ir daugelį pradžiuginančių patiekalų – čili troškinys. Šįkart kviečiame pasigaminti būtent jį.
Čili troškinys
Čili troškinys / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

300–400 gr. konservuotų pomidorų;

400 gr. konservuotų raudonųjų pupelių;

400 gr. jautienos faršo;

2 svogūnai (nedideli);

1 morka;

6 skiltelės česnako;

1 paprika;

1 aitrusis pipiras;

4 skiltelės česnako;

druskos ir pipirų pagal skonį;

tarkuotas sūris.

Gaminimas:

Svogūną, česnaką, papriką ir aitrųjį pipirą supjaustome smulkiais gabaliukais, o morką sutarkuojame burokine tarka. Į įkaitusią gilią keptuvę suverčiame daržoves ir pakepame, kol jos suminkštės.

Lengvai pakepinus daržoves, į keptuvę sudedame ir jautienos faršą. Laukiame, kol jis apskrus, o tada galime dėti ir konservuotus pomidorus bei pupeles (Jei keptuvės ne itin gili, prieš dedant pomidorus ir pupeles pakepintą masę galime perdėti į nedidelį puodą ar troškintuvą).

Būsimą sriubą pagardiname druską, pipirais ir troškiname apie 30 min. To tikrai pakaks, o tuomet galite traukti dubenėlius ir patiekti šeimai. Nepamirškite užberti tarkuoto sūrio!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“