Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Senas geras močiutės receptas: sočios kepenėlių salotos

Ne retas prisimena paprasta gardų receptą, kuriuo kartais pasilepindavo vaikystėje. Šaltos virtos bulvės, pagardintos grietine ir druska. Paprasta ir skanu, tačiau galima šį patiekalą praturtinti keliais ingredientais ir mėgautis neįprastai skaniomis salotomis – tai kepenėlės ir marinuoti agurkai.
Kepenėlių ir bulvių salotos
Kepenėlių ir bulvių salotos / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • Jautienos arba jaunų galvijų kepenėlės;
  • 2-3 bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • 2 nedideli marinuoti agurkai;
  • grietinės;
  • majonezo;
  • 1/2 šaukštelio garstyčių;
  • druskos;
  • laiškinių svogūnų.

Gaminimas:

Kepenėles nuplaukite ir išvirkite, receptu dalinasi tvnet.lv. Svogūnus susmulkinkite. Apkepkite juos kartu su virtomis kepenėlėmis (įberkite druskos ir truputį maltų juodųjų pipirų). Supjaustykite agurkus. Išvirkite 2-3 bulves, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Kai viskas atvės, sumaišykite dubenyje, supilkite majonezą, grietinėlę, pusę šaukštelio garstyčių. Pabaigoje įberkite druskos pagal skonį. Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais