15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Seniai ką nors gaminusiems iš veršienos – 12 originalių patiekalų: troškiniai, maltinukai, kukuliai

Sprendžiant pagal pardavimų duomenis, lietuviai dažniausiai valgo kiaulieną ir vištieną, tačiau ir veršiena nėra ta mėsa, kurią esame pamiršę. Iš jos gamina tie, kam patinka „lengvesnė jautienos versija“, mėgstantys švelnaus skonio, neriebią mėsą. O gaminti galima tikrai viską – ir kotletus, ir kukulius, ir troškinius, ir marinuotus pjausnius. Tokią patiekalų įvairovę šįsyk ir siūlome!
Veršienos kulninės troškinys
Veršienos kulninės troškinys / Vida Press nuotr.
Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais
Receptas: Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 37
Receptas
Ingredientai
Faršas: 300.00 g (veršienos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (1,5 - 2 arba 2 kubeliai)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 galvutės)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 vnt. (1 - 2)
Makaronai: 200.00 g (sauja)
Kaip gaminti

1. Didesniame puode užvirkite sultinį. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska ir žolelėmis, suformuokite nedidelius kukulius ir sumeskite į verdantį sultinį. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite, brokolį išskirstykite žiedynais. Į verdančią sriubą sudėkite bulves ir morkas, virkite 10–15 minučių. Tada sudėkite brokolių žiedynus, makaronus, pagardinkite žolelėmis, pipirais, druska ir virkite dar apie 15 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Veršienos ir daržovių troškinys
Receptas: Veršienos ir daržovių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
2.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 500.00 g
Jautienos sultinys: 720.00 ml (3 puodeliai neriebaus)
Morkos: 240.00 g (puodelis smulkiai pjaustytų)
Svogūnai: 3.00 vnt. (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Salierai: 4.00 vnt. (lapkočiai)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji)
Kopūstai: 300.00 g (briuseliniai tinka ir šaldytos galvutės)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (1/4)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Supilkite sultinį, įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, sudėkite smulkintą česnaką, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 45–60 min.

2. Suberkite morkų kubelius, svogūnus, griežinėliais supjaustytus salierus, kvadratėliais – papriką, uždenkite ir troškinkite 10 min. Tada sudėkite briuselinius kopūstus. Troškinkite dar 12 min.

3. Krakmolą išmaišykite vandenyje, supilkite į troškinį ir maišykite, kol sutirštės.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Veršienos troškinys „Milanas“
Receptas: Veršienos troškinys „Milanas“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 900.00 g
Pomidorai: 800.00 g (konservuoti savo sultyse)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Miltai: 75.00 g
Vynas: 240.00 ml (puodelis balto sauso)
Vištienos sultinys: 240.00 ml (puodelis - neriebaus)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. tarkuot žievelių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (1/4 - džiovintų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/4 - maltų)
Kaip gaminti

1. Dideliame storasieniame troškintuve įkaitinkite du šaukštus aliejaus, sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotą svogūną, žiedais supjaustytą porą, griežinėliais – morką ir salierus. Daržoves troškinkite apie 10 min.

2. Sudėkite nuvarvintus pomidorus, supilkite pusę jų sulčių, pagardinkite bazilikais, čiobreliais ir ant vidutinės ugnies kaitinkite, kol sutirštės.

3. Mėsą supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais, apibarstykite miltų ir pipirų mišiniu, apkepkite likusiame aliejuje. Apkepusius mėsos gabalėlius sudėkite į troškintuvą su daržovėmis.

4. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilkite vyną ir kaitinkite, kol pusė kiekio išgaruos. Supilkite sultinį, pavirkite 3 min., tada supilkite į troškintuvą.

5. Uždengę ant labai mažos ugnies troškinkite 1 val. Nukaitus suberkite petražoles ir citrinų žieveles.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Veršienos kulninės troškinys
Receptas: Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 19
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 1.00 kg (kulninės)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis; supjaustytas kubeliais)
Salierų stiebai: 2.00 vnt. (supjaustyti griežinėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sukapotos)
Morkos: 2.00 vnt. (supjaustytos griežinėliais)
Vynas: 200.00 ml (sauso baltojo; galima keisti pora šaukštų baltojo vyno acto)
Sultinys: 500.00 ml (ne jautienos, švelnesnio)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (smulkiai nutarkuota žievelė)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų šviežių; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Mažame indelyje sumaišykite šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų. Mėsą pabarstykite ir įtrinkite šiuo mišiniu.

2. Plačiame storadugniame puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, o tada sudėkite kulninę ir apkepinkite iš visų pusių – karštis turi būti nemažas, kad mėsa apskrustų, o ne pradėtų troškintis. Apkepusią mėsą išimkite ir kuriam laikui atidėkite į šalį.

3. Į tą patį puodą įpilkite dar šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus, pakepinkite, kol taps perregimi ir pakvips, sudėkite morkas, salierus ir pakepinkite 5–7 minutes, tada suberkite česnakus ir pakepinkite minutę-kitą.

4. Į puodą grąžinkite apkepintą kulninę, supilkite sultinį, pomidorų pastą, įberkite apie pusę šaukštelio druskos, čiobrelius, citrinos žievelę, lauro lapus. Uždenkite puodą dangčiu, kaitrą sumažinkite iki minimalios ir troškinkite apie 1,5–2 val. Retkarčiais pradenkite ir patikrinkite, ar neišgaravo visas skystis, jei reikia, dar įpilkite šiek tiek sultinio.

5. Išvirusiam troškiniu leiskite 15–20 min. ramiai pastovėti nukeltam nuo kaitros. Patiekdami pabarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis, derinkite su bulvių koše, polenta ar balta duona.

Suskleisti
Veršienos troškinys su kopūstais
Receptas: Veršienos troškinys su kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 1.00 kg
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 3.00 vnt.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Bulvės: 8.00 vnt.
Mėsos sultinys: 800.00 ml
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Petražolės: 3.00 arbat. š. (kapotos)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (smulkinti švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustyite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonomis riekelėmis.

2.Kopūstą supjaustykite juostelėmis. Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais (mažesnes bulves galima pjaustyti skiltelėmis).

3.Į karščiui atsparų puodą su dangčiu dėkite sluoksnį bulvių, ant jo – mėsos gabalėlių, tada – svogūnų, morkų, kopūstų ir salierų. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir petražolėmis.

4.Supilkite sultinį ir 160 laipsnių orkaitėje troškinkite 2 valandas. Prieš tiekdami pabarstykite petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Veršienos ir cukinijų troškinys
Receptas: Veršienos ir cukinijų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 400.00 g (maltos)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Bulvės: 3.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vynas: 40.00 ml (balto sauso)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pipirinių saujelė 30.00 g
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukiniją kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Nuskustas bulves irgi stambiai supjaustykite.

2. Mėsą pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, žiupsneliu muskatų, pagal skonį pasūdykite ir keletą minučių maišydama pakepinkite aliejuje.

3. Puode išlydytame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite pipirines ir maišydama kepinkite dar porą minučių. Sudėkite trintus česnakus, supilkite sultinį, suberkite likusius muskatus ir užvirinkite.

4. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite su vynu suplaktą kiaušinio trynį, išmaišykite, vėl statykite puodą ant ugnies ir pakaitinkite iki virimo.

5. Nepridegančiame kepimo inde paskleiskite kepintą maltą mėsą ir paruoštas daržoves. Apliekite sultiniu ir 12–15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.

Suskleisti
Veršiena su sezamais
Receptas: Veršiena su sezamais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 500.00 g
Džemas: 80.00 g (slyvų)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Sezamo sėklos: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabalėliais.

2. Dubenyje sumaišykite slyvų džemą, sojų padažą bei sezamų aliejų. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį viską išmaišykite. Supilkite padažą ant mėsos, pamaišykite ir palikite porai valandų pasimarinuoti.

3. Iš marinato išgriebtus mėsos gabalėlius pagal skonį pasūdykite, suverkite ant konditerinių iešmelių ir iškepkite žarijų kaitroje (nepamirškite vartyti). Likus 3–5 minutėms iki kepimo pabaigos, vėrinukus apšlakstykite skystu medumi ir apibarstykite sezamų sėklomis.

4. Tiekite su šviežiomis daržovėmis.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Veršienos „medalionai“
Receptas: Veršienos „medalionai“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 800.00 g (veršiuko kumpio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Itališkų žolelių mišinys 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 2.00 vnt. (sulčių)
Vynas: 100.00 ml (sauso rausvojo)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Medus: 150.00 g (0,5 stiklinės skysto dirbtinio)
Balzaminis actas: 6.00 valg. š. (0,5 stiklinės)
Špinatai: 100.00 g (šviežių)
Pievagrybiai: 150.00 g (šviežių)
Kaip gaminti

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite dviejų trijų kąsnių dydžio gabalėliais.

2. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, muskatais, itališkų žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, sausu rausvuoju vynu, alyvuogių aliejumi. Kiek pamaigiusi švariomis rankomis, palikite porai valandų marinuotis.

3. Mėsos gabalėlius vieną šalia kito išdėliokite kepimo maišelyje, jį užriškite ir kiškite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min.

4. Nuplautus ir nusausintus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kelias minutes pakepinkite svieste.

5. Išgriebusi į keptuvę sukrėskite medų, supilkite balzaminį actą ir maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės (apie 20 min.). Įmaišykite pievagrybius.

6. Karštu padažu apliekite lėkštėse išdėliotus mėsos gabalėlius. Tiekite su aliejumi ir citrinų sultimis apšlakstytais šviežiais špinatais.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Veršienos kukuliai su daržovėmis
Receptas: Veršienos kukuliai su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 veršienos)
Batonas: 2.00 riekės
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti arba malti)
Baklažanai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (po puse geltonos ir raudonos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 1.00 st. (balto pusiau sauso)
Grietinėlė: 300.00 g (riebi)
Kaip gaminti

1. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą susmulkinkite ir pamerkite į pieną. Paskui batono minkštimą gerai nuspauskite ir sudėkite į veršienos faršą, įmuškite kiaušinį, paskaninkite čiobreliais, pipirais, druska ir labai gerai išmaišykite.

2. Iš faršo šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir apkepkite keptuvėje iš visų pusių. Baklažaną, cukiniją ir paprikas supjaustykite didesniais gabaliukais ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

3. Išimkite daržoves iš keptuvės, į ją sudėkite smulkintą česnaką, svogūną ir kepinkite, kol suminkštės, supilkite vyną, padidinkite ugnį ir virkite, kol pusė vyno išgaruos. Ugnį sumažinkite, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti.

4. Pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais. Kukulius ir daržoves sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Veršienos piršteliai
Receptas: Veršienos piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 veršienos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės, mėtos, krapai)
Bulvės: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Veršienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, smulkiai tarkuota bulve, tarkuotu svogūnu, pagardinkite pipirais, druska, gerai išmaišykite ir formuokite pailgus pirštelius. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš visų pusių.

2. Sudėkite pirštelius į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Tiekite su mėgstamu šaltu padažu ir šviežiomis salotomis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Aromatingos veršienos juostelės
Receptas: Aromatingos veršienos juostelės
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 450.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Petražolės: 3.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kuo plonesnėmis 1 cm pločio ir 8 cm ilgio juostelėmis.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, 1 min. kepinkite laurų lapus, tada sudėkite mėsos juosteles ir ant didelės ugnies vartydami kepkite 3 min.

3. Iš citrinos išspauskite sultis, supilkite į keptuvę su mėsa, įberkite pipirų, petražolių ir vartydami kepkite dar 5 min.

4. Nukėlus nuo ugnies iškart išimkite laurų lapus, antraip jausis kartokas prieskonis.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Veršienos pyragas
Receptas: Veršienos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 500.00 g (kumpis)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Bulvės: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Špinatai: 2.00 sauja (švieži)
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, sumalkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Nuskustas bulves, morkas, saliero stiebą sutarkuokite. Daržoves sukrėskite į dubenį su malta mėsa, sudėkite kiaušinių trynius, įberkite druskos, pipirų. Įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
  2. Špinatus nuplaukite, susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą. Sudėkite špinatus, apšlakstykite citrinų sultimis ir kelias minutes patroškinkite. Išgriebusi iš keptuvės saikingai apibarstykite druska, išmaišykite.
  3. Į aliejumi išteptą formą sudėkite pusę maltos mėsos ir daržovių masės, tolygiai paskirstykite ant indo dugno. Ant viršaus sukrėskite troškintus špinatus, sukrėsite likusią mėsos ir daržovių masę. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Supjaustykite gabalėliais.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais