„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sentimentalus vasaros hitas – lauže kepta bulvė su ypatingu ingredientu

Jei tektų įvardinti daugiausiai sentimentų keliantį vasaros patiekalą, rungtųsi, matyt, ne vienas jų. O jei pasirinkimus suriaurintume iki gaminimo gamtoje, variantų dar labiau sumažėtų, bet ar būtų pralenkusių keptas bulves lauže?
Folijoje keptos bulvės
Folijoje keptos bulvės / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Bulvės laužas

Žvejų, žygeivių ir piknikautojų gamtoje numylėtas patiekalas, žinoma, sezoninis.

Mieliausias jis šiltais vasaros vakarais po žvaigždėmis nusėtu dangaus skliautu iškylaujant su draugais ar kitais širdžiai artimais.

Tai, ar jau išmėginote šią vasarą vakarienę gamtoje, kuri neapvilia nė vieno valgytojo?

Vasaros hitui lauže reikės:

  • 1 kg bulvių;
  • 100 g rūkytų lašinukų;
  • druskos (pagal skonį);
  • maltų juodų pipirų.
  • sezoninių žalumynų: krapų, svogūnų laiškų ir pan.

Paruošimo būdas:

Prieš kepdami bulves lauže jas gerai nuplaukite. Jei prireiks, stipriai patrinkite, kad neliktų ant luobelių žemių.

Jau nusausintas perpjaukite pusiau, galite šiek tiek minkštimo išskobti. Atsivėrusi duobutė bus puiki slėptuvė rūkytiems lašinukams, sviestui ar krapams.

Įdėję pasirinkto įdaro bulvių puseles vėl suglauskite ir apvyniokite folija. Štai bulvės jau ir pasiruošusios šuoliui laužan.

Viskas, ko joms reikia, yra kaitrios laužo žarijos. Po jomis užkastos bulvės kepamos apie pusę valandos.

Jos turėtų suminkštėti ir paruduoti, bet nesudegti. Iškepusios ištraukiamos iš laužo, o valgomos šiltos, nuostabiai dera su šviežiomis kvapniomis sezoninėmis žolelėmis.

Galima gardinti krapais, svogūnlaiškais, na, tuo, ką labiausiai mėgstate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs