Septintas kartas ir sėkmė: vyno ir desertų derinių čempionato laurai – restoranui „Dine“

Po pandemijos nulemtos pertraukos grįžusiame Vyno ir desertų derinių čempionate sostinėje lapkričio 10-osios popietę varžėsi 15 konditerių, šefų ir someljė komandų – skirtingų patirtimi, tačiau vienijamų aistros naujų skonių, derinių kūrimui. Čempionato nugalėtojais tapo restorano „Dine“ komanda – konditerė Barbora Inciūtė-Čepulionienė ir someljė Arminas Darasevičius.
Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert Lietuva 2021“
Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert Lietuva 2021“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

I vietą užėmė restoranas „14 Horses“, III vieta skirta net dviem komandoms – restoranams „Surr“ ir „Old Town Grill“.

Lietuviškiausiu pripažintas restorano „Juodasis kalnas“ desertas, geriausiu vynu – „Barbeito Malvasia Reserva 10 Years“ madeira, lengviausiu čempionato deriniu tapo konditerio Evaldo Juškos ir vyno eksperto Andriaus Pagojaus derinys „Inspiration“. Publikos simpatija atiteko Kauno šv. Ignaco Lojolos kolegijos komandai „Studentjė“.

V.Skaraičio nuotr./Barbora Inciūtė-Čepulionienė ir Arminas Darasevičius
V.Skaraičio nuotr./Barbora Inciūtė-Čepulionienė ir Arminas Darasevičius

Kūrybingos komandos ir patyręs nugalėtojas

Desertų ir saldžių vynų kultūrą atgaivinti siekiantis čempionatas, anot jo sumanytojo Arūno Starkaus, ir šiemet suvienijo kūrybingas komandas, pristačiusias aukšto lygio desertus, įdomius vynus ir nevienareikšmiškai komisijos įvertintus sprendimus, galinčius prisidėti prie ateities tendencijų formavimo.

V.Skaraičio nuotr./Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert Lietuva 2021“
V.Skaraičio nuotr./Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert Lietuva 2021“

„Šių metų Vyno ir desertų derinių čempionatas – jau vienas iš čempionatų, kitąmet rengiamų kitose Europos šalyse. Tikiu, kad sukelsime „sniego gniūžtę“ ir šio čempionato virsmas į tarptautinį renginį duos puikios grąžos Lietuvai“, – viliasi A.Starkus.

V.Skaraičio nuotr./Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert Lietuva 2021“
V.Skaraičio nuotr./Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert Lietuva 2021“

Čempionate panorusios dalyvauti 15 komandų – kaip niekad skirtingos. Šiais metais su puikiai žinomais šefais ir someljė varžėsi net keturios studentų komandos.

Kalbėdamas apie nugalėjusią – restorano „Dine“ komandą – A.Starkus sakė, kad konditerės B.Inciūtės-Čepulionienės ir someljė A.Darasevičiaus derinys buvo vienareikšmis lyderis. „Matėme pastiprintą vyną – madeirą, ir labai intensyvų, tačiau rafinuotą desertą. Tai buvo teisingai ir išmintingai sukurtas derinys, nes ir dalyvis – gerokai patyręs“, – sako A.Starkus.

V.Skaraičio nuotr./Pergalę pelnęs derinys
V.Skaraičio nuotr./Pergalę pelnęs derinys

Restoranas „Dine“ čempionate dalyvauja jau 7 kartą, o šiųmetinė pergalė jam – pirmoji. Restorano savininkas ir someljė A.Darasevičius – ir nė vieno čempionato nepraleidęs dalyvis, pasirodantis čia jau 11-ąjį kartą. Jo teigimu, kol yra idėjų ir neblėsta siekis sukurti puikius vyno ir desertų derinius, kuriais galima didžiuotis, tol dalyvavimas čempionate nesvarstomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis