I vietą užėmė restoranas „14 Horses“, III vieta skirta net dviem komandoms – restoranams „Surr“ ir „Old Town Grill“.
Lietuviškiausiu pripažintas restorano „Juodasis kalnas“ desertas, geriausiu vynu – „Barbeito Malvasia Reserva 10 Years“ madeira, lengviausiu čempionato deriniu tapo konditerio Evaldo Juškos ir vyno eksperto Andriaus Pagojaus derinys „Inspiration“. Publikos simpatija atiteko Kauno šv. Ignaco Lojolos kolegijos komandai „Studentjė“.
Kūrybingos komandos ir patyręs nugalėtojas
Desertų ir saldžių vynų kultūrą atgaivinti siekiantis čempionatas, anot jo sumanytojo Arūno Starkaus, ir šiemet suvienijo kūrybingas komandas, pristačiusias aukšto lygio desertus, įdomius vynus ir nevienareikšmiškai komisijos įvertintus sprendimus, galinčius prisidėti prie ateities tendencijų formavimo.
„Šių metų Vyno ir desertų derinių čempionatas – jau vienas iš čempionatų, kitąmet rengiamų kitose Europos šalyse. Tikiu, kad sukelsime „sniego gniūžtę“ ir šio čempionato virsmas į tarptautinį renginį duos puikios grąžos Lietuvai“, – viliasi A.Starkus.
Čempionate panorusios dalyvauti 15 komandų – kaip niekad skirtingos. Šiais metais su puikiai žinomais šefais ir someljė varžėsi net keturios studentų komandos.
Kalbėdamas apie nugalėjusią – restorano „Dine“ komandą – A.Starkus sakė, kad konditerės B.Inciūtės-Čepulionienės ir someljė A.Darasevičiaus derinys buvo vienareikšmis lyderis. „Matėme pastiprintą vyną – madeirą, ir labai intensyvų, tačiau rafinuotą desertą. Tai buvo teisingai ir išmintingai sukurtas derinys, nes ir dalyvis – gerokai patyręs“, – sako A.Starkus.
Restoranas „Dine“ čempionate dalyvauja jau 7 kartą, o šiųmetinė pergalė jam – pirmoji. Restorano savininkas ir someljė A.Darasevičius – ir nė vieno čempionato nepraleidęs dalyvis, pasirodantis čia jau 11-ąjį kartą. Jo teigimu, kol yra idėjų ir neblėsta siekis sukurti puikius vyno ir desertų derinius, kuriais galima didžiuotis, tol dalyvavimas čempionate nesvarstomas.