09 14

Šermukšnių uogienė nustebins skoniu: ne tik gardu, bet ir sveika!

Ruduo – šermukšnių metas. Šios uogos yra labai vertingos ir naudingos sveikatai, tad jei dar niekada neragavote, metas tai padaryti.
Šermukšnių uogienė
Šermukšnių uogienė / Shutterstock nuotr.

Svarbu paminėti, kad šermukšniai švieži yra labai rūgštūs ir kartūs, todėl dažniau naudojami perdirbti, pavyzdžiui, kaip uogienės, sirupai ar džiovinti uogos. Perdirbus uogas, jos išlieka maistingos, tačiau dėl tam tikrų perdirbimo būdų gali prarasti dalį naudingų medžiagų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis