Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 14

Šermukšnių uogienė nustebins skoniu: ne tik gardu, bet ir sveika!

Ruduo – šermukšnių metas. Šios uogos yra labai vertingos ir naudingos sveikatai, tad jei dar niekada neragavote, metas tai padaryti.
Šermukšnių uogienė
Šermukšnių uogienė / Shutterstock nuotr.

Svarbu paminėti, kad šermukšniai švieži yra labai rūgštūs ir kartūs, todėl dažniau naudojami perdirbti, pavyzdžiui, kaip uogienės, sirupai ar džiovinti uogos. Perdirbus uogas, jos išlieka maistingos, tačiau dėl tam tikrų perdirbimo būdų gali prarasti dalį naudingų medžiagų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas