Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sezoninė virtuvė“: tarpušvenčiu tobulai pritiks makaronai su aguonų padažu

Ar ragavote kada makaronų su aguonu padažu? Tarpušventis geriausias laikas jų paskanauti, sako kulinario tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė. Jai tai kone kasmetinė tradicija, viskad ištinkanti dėl itin kruopštaus pasiruošimo šventėms! Geroji žinia: užtruksite vos 15 minučių!
Renata Ničajienė
Renata Ničajienė / 15min koliažas

„Tarpušventis man patinka gal net labiau nei pačios Kalėdos. Šiuo laikotarpiu niekur nebereikia skubėti ir ruošti šventinių vaišių, galima paprasčiausiai mėgautis buvimu šventiškai papuoštais namais.

Tokiu metu visada nuo šventinio stalo atlieka įvairiausių maisto likučių, į kuriuos jau net žiūrėti nebesinori, nes skrandis prašyte prašosi paprasto ir kasdieniško maisto, kad ir paprasčiausių makaronų“, – sako kulinario tinklaraščio Sezoninė virtuvė autorė Renata Ničajienė.

15min koliažas/Renata Ničajienė
15min koliažas/Renata Ničajienė

Ji prieš Kūčias išbrinkina ir sumala daugiau aguonų, kurias naudoja aguonų pienui, kūčių virtiniams ir pyragėliams su aguonomis, pyragams su aguonomis. Po švenčių smulkintų aguonų jos šaldytuve dažniausiai atlieka, o jų ilgai laikyti negalima, todėl ji stengiasi kuo greičiau ir kuo paprasčiau jas sunaudoti.

Vienas iš budinčių Renatos receptų – makaronai su aguonų padažu. Šis receptas, tai paprastesnė ir greitesnė skrylių su aguonomis versija, bet tikrai ne mažiau skani. Jam pagaminti prireiks vos 15 minučių!

Sudėtis

  • 250 g makaronų;
  • 2,5 l vandens;
  • 1 nubraukto šaukšto druskos.

Padažui:

  • 2 šaukštų maltų aguonų;
  • 2 šaukštelių cukraus;
  • 50 g sviesto.

Patiekalo ruoša:

  • Dideliame puode užvirkite apie 2,5 l vandens, įberkite 1 nubrauktą valgomąjį šaukštą druskos. Kai vanduo užvirs, suberkite pusę pakelio makaronų. Makaronus virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant makaronų pakelio. Mano pasirinkti makaronai iki "al dente" turėjo virti 11 minučių.
  • Kol verda makaronai, paruoškite aguonų padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite maltas aguonas ir cukrų, maišydami pakaitinkite kelias minutes ir įpilkite nepilną samtį vandens iš verdamų makaronų puodo. Pavirkite dar kelias minutes, kad padažas sutirštėtų ir vanduo kiek nugaruotų.
  • Išvirusius makaronus perkoškite ir suberkite į keptuvę su padažu, gerai išmaišykite, kad padažas vienodai pasiskirstytų po visus makaronus. Minutę viską keptuvėje pakaitinkite, nukelkite nuo kaitros ir dėkite į lėkštes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas