Ingredientai:
- 400 –500 g šparaginių pupelių, nupjaustytais galiukais;
- 300 g mažų pomidoriukų, perpjautų pusiau;
- 150 g Kalamata alyvuogių, be kauliukų, perpjautų pusiau;
- 50 g parmezano sūrio, sutarkuoto ar supjaustyto drožlėmis (galima keisti fetos ar pakepinto haloumi sūrio kubeliais);
- 1 valg. šaukšt. kapotų šviežių petražolių;
- 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Dideliame puode užkaiskite vandens, kai užvirs, pasūdykite, berkite pupeles ir pavirkite 3 –4 minutes. Pupelės turi vos suminkštėti, tačiau išlikti traškios. Nusunkite jas ir apsausinkite švariu virtuviniu rankšluosčiu.
2. Plačiame dubenyje sumaišykite pupeles su pomidoriukais, alyvuogėmis ir svogūnais, suberkite ir sūrį bei petražoles.
3. Visus likusius ingredientus supilkite ir suberkite į nedidelį užsukamą indelį bei gerai suplakite.
4. Pagamintu padažu sulaistykite salotas, atsargiai išmaišykite ir tiekite.