Sezoninės salotos: šparaginių pupelių, su pomidorais ir alyvuogėmis

Šaltuoju metų laiku šparaginės pupelės pasitraukia iš dažnų namų valgiaraščio, o štai sezono metu – liepą, rugpjūtį – jos populiarios. Šioms vertingoms daržovėms į kompaniją labai tiks gerai prinokę pomidorai ir charakterio salotoms suteiksiančios alyvuogės.
Šparaginių pupelių salotos
Šparaginių pupelių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 400 –500 g šparaginių pupelių, nupjaustytais galiukais;
  • 300 g mažų pomidoriukų, perpjautų pusiau;
  • 150 g Kalamata alyvuogių, be kauliukų, perpjautų pusiau;
  • 50 g parmezano sūrio, sutarkuoto ar supjaustyto drožlėmis (galima keisti fetos ar pakepinto haloumi sūrio kubeliais);
  • 1 valg. šaukšt. kapotų šviežių petražolių;
  • 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Dideliame puode užkaiskite vandens, kai užvirs, pasūdykite, berkite pupeles ir pavirkite 3 –4 minutes. Pupelės turi vos suminkštėti, tačiau išlikti traškios. Nusunkite jas ir apsausinkite švariu virtuviniu rankšluosčiu.

2. Plačiame dubenyje sumaišykite pupeles su pomidoriukais, alyvuogėmis ir svogūnais, suberkite ir sūrį bei petražoles.

3. Visus likusius ingredientus supilkite ir suberkite į nedidelį užsukamą indelį bei gerai suplakite.

4. Pagamintu padažu sulaistykite salotas, atsargiai išmaišykite ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis