Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezoninis gardėsis – sumuštiniai su voveraitėmis ir sūriu

Miškuose pasirodžiusios voveraitės džiugina grybautojus. Norintiems išbandyti kai ką naujo su gerai pažįstamu ingredientu, „Iki“ kulinarijos technologė pranešime žiniasklaidai rekomenduoja paprastą receptą.
Sumuštinis su voveraitėmis
Sumuštinis su voveraitėmis / Shutterstock nuotr.

Gaminimo laikas: 25 min.

4 porcijoms reikės:

  • 400 g voveraičių,
  • 8 nedidelių riekelių duonos,
  • 1 česnako skiltelės,
  • šviežių petražolių,
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • pipirų,
  • druskos,
  • 50 g mėgstamo besilydančio sūrio (pvz., čederio, goudos, edamo ar kt.).

Gaminimas:

Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite susmulkintą česnaką, minutę pakepinkite ir tuomet sudėkite voveraites (didesnes prieš tai galite pasmulkinti).

5 minutes kepkite ant silpnos ugnies, tuomet suberkite smulkiai supjaustytas petražoles. Pakepkite dar minutę ir pagardinkite druska bei pipirais.

Tuo tarpu sutarkuokite sūrį ir duoną supjaustykite maždaug 2-3 cm storio riekėmis. Išdėliokite duonos riekes ant kepimo skardos ir apkepkite jas 1-2 minutes orkaitėje, kol lengvai paskrus.

Tuomet ant kiekvienos riekelės uždėkite truputį sūrio ir dar minutę kepkite. Tada ant viršaus uždėkite po šaukštą voveraičių ir viskas – galite patiekti.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas