Gaminimo laikas: 25 min.
4 porcijoms reikės:
- 400 g voveraičių,
- 8 nedidelių riekelių duonos,
- 1 česnako skiltelės,
- šviežių petražolių,
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- pipirų,
- druskos,
- 50 g mėgstamo besilydančio sūrio (pvz., čederio, goudos, edamo ar kt.).
Gaminimas:
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite susmulkintą česnaką, minutę pakepinkite ir tuomet sudėkite voveraites (didesnes prieš tai galite pasmulkinti).
5 minutes kepkite ant silpnos ugnies, tuomet suberkite smulkiai supjaustytas petražoles. Pakepkite dar minutę ir pagardinkite druska bei pipirais.
Tuo tarpu sutarkuokite sūrį ir duoną supjaustykite maždaug 2-3 cm storio riekėmis. Išdėliokite duonos riekes ant kepimo skardos ir apkepkite jas 1-2 minutes orkaitėje, kol lengvai paskrus.
Tuomet ant kiekvienos riekelės uždėkite truputį sūrio ir dar minutę kepkite. Tada ant viršaus uždėkite po šaukštą voveraičių ir viskas – galite patiekti.
Skanaus!