04 27

Sezoninis skanėstas, kurį turite išmėginti: šparagų ir rikotos ravioliai

Nesu pati mėginusi auginti šparagų, bet jei tokį daržą turėčiau, tai nežinia kokio dydžio mano šparagų pasėliai turėtų būti, kad jų man užtektų kol atsivalgyčiau? Kai tik pavasarį pasirodo pirmasis šių išstypusių gražuolių ūglių derlius, aš valgau šparagus nesustodama ir nesitaupydama. Tarsi mėnesiams į priekį reiktų žūtbūt prisisotinti kažkokiais stebuklingais jų syvais, kurie palaikys mane gyvybingą ištisus metus…
Šparagų ir rikotos ravioliai
Šparagų ir rikotos ravioliai / Nidos Degutienės nuotr.

Tačiau kai jau žalių, tiesiog pakepintų keptuvėje su šlakeliu sviesto, kartais dar patiektų ir su virtu kiaušiniu (be marškinėlių) šparagų jau atsivalgau, ateina laikas šparagų sriuboms, kišams, tartoms, rizotams ir visokiems kitokiems šparagų patiekalams, kurių aruodai tiesiog neišsemiami!

Šiandien jus kviečiu į amžinos itališkos klasikos pasaulį – klasikos, kuri negali atsibosti ir niekada neišeis iš mados. Ta klasika vadinasi šparagų ravioliai su rikota, patiekti su svieste kepintomis kedrinėmis pinijomis, česnakais, citrinų sultimis ir rukolomis. Tai tikras džiaugsmas lėkštėje, o kai džiaugsmas lėkštėje, tai džiaugsmas ir gyvenime!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų