„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
04 27

Sezoninis skanėstas, kurį turite išmėginti: šparagų ir rikotos ravioliai

Nesu pati mėginusi auginti šparagų, bet jei tokį daržą turėčiau, tai nežinia kokio dydžio mano šparagų pasėliai turėtų būti, kad jų man užtektų kol atsivalgyčiau? Kai tik pavasarį pasirodo pirmasis šių išstypusių gražuolių ūglių derlius, aš valgau šparagus nesustodama ir nesitaupydama. Tarsi mėnesiams į priekį reiktų žūtbūt prisisotinti kažkokiais stebuklingais jų syvais, kurie palaikys mane gyvybingą ištisus metus…
Šparagų ir rikotos ravioliai
Šparagų ir rikotos ravioliai / Nidos Degutienės nuotr.

Tačiau kai jau žalių, tiesiog pakepintų keptuvėje su šlakeliu sviesto, kartais dar patiektų ir su virtu kiaušiniu (be marškinėlių) šparagų jau atsivalgau, ateina laikas šparagų sriuboms, kišams, tartoms, rizotams ir visokiems kitokiems šparagų patiekalams, kurių aruodai tiesiog neišsemiami!

Šiandien jus kviečiu į amžinos itališkos klasikos pasaulį – klasikos, kuri negali atsibosti ir niekada neišeis iš mados. Ta klasika vadinasi šparagų ravioliai su rikota, patiekti su svieste kepintomis kedrinėmis pinijomis, česnakais, citrinų sultimis ir rukolomis. Tai tikras džiaugsmas lėkštėje, o kai džiaugsmas lėkštėje, tai džiaugsmas ir gyvenime!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs