Ingredientai (4 asm.):
- 4 lašišos filė gabaliukai be odos;
- 12-15 šviežių bulvyčių;
- ryšelis smidrų;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
padažui:
- 2 valg. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- kelios šakelės šviežių krapų, smulkiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Bulves gerai nušveiskite, perpjaukite pusiau. Nupjaustykite sumedėjusius smidrų galiukus.
3. Užkaiskite bulves puode, kai užvirs, pasūdykite, pavirkite 5 min., tada sudėkite smidrus, pavirkite dar 3 min. Viską nusunkite.
4. Smidrus perliekite šaltu vandeniu, tada išdėliokite skardoje. Bulves sudėkite į dubenį, įpilkite aliejaus, gerai rankomis apvoliokite, kad pasidengtų aliejumi ir berkite į skardą su smidrais bei tolygiai paskirstykte. Dėkite kepti į orkaitę apie 15 min.
5. Skardą trumpam ištraukite iš orkaitės, tarp bulvių ir smidrų sudėliokite lašišos gabaliukus, viską pabarstykite druska, juodaisiais pipirais. Dėkite kepti dar 10-15 min., arba kol lašiša iškeps.
6. Kol kepa žuvis ir daržovės, nedideliame inde sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
7. Ištraukite skardą iš orkaitės, žuvį, bulves bei smidrus pašlakstykite pagamintu padažu, dėkite į lėkštes ir skanaukite!