„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sezoniškos lašišos ir mėlynių salotos

Jau pamiškėse mėlynuoja mėlynojai, o tai reiškia tik viena: metas dekoruoti lašišos salotas šiomis uogomis. Kvieskite sezonines uogas į lėkštes ir skanaukite į sveikatą. Užtruksite vos kelias minutes, kol keps žuvis.
Lašiša su citrina ir špinatais
Lašiša su citrina ir špinatais / Shutterstock nuotr.

Salotoms reikės:

1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno,
1⁄4 stiklinės raudonojo vyno acto;
1 arbatinio šaukštelio cukraus;
1 arbatinio šaukštelio druskos;
1⁄4 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1-1⁄2 lašišos filė;
6 puodelių salotų lapų;
1 puodelio šviežių mėlynių.

Kaip gaminti:

Mikrobangų krosnelėje tinkamame puodelyje sumaišykite svogūną, raudonojo vyno actą, cukrų, druską ir pipirus. Išsiųskite į mikrobangų krosnelę porai minučių.

Leiskite pastovėti, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai taps rausvi, maždaug 15 minučių.

Tuo tarpu įkaitinkite grilį. Aptepkite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių lašišos filė; pabarstykite druska ir pipirais.

Kepkite lašišą ant grotelių odele žemyn, kol iškeps, maždaug 6 minutes.

Padalinkite salotų lapus į 4 vakarienės lėkštes; centre įkurdinkite lašišą.

Su kiaurasamčiu išimkite svogūnus iš acto; išbarstykite svogūnus kartu su mėlynėmis ant žuvies ir aplink ją.

Likusius 2 šaukštus alyvuogių aliejaus išplakite į acto mišinį. Kvieskite visus prie stalo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs