Ingredientai:
- 1 stiklinė greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
- 2 kiaušiniai;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų arba maltų linų sėmenų;
- didelis žiupsnis cinamono;
- 60 ml vandens arba augalinio „pieno“;
- 1 didelis, prinokęs bananas;
- aliejaus (kepimui);
- patiekimui: klevų sirupo, mėgstamų riešutų sviesto, natūralaus jogurto, vaisių ar kt.
Gaminimas:
1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kiaušinius, ispaninio šalavijo sėklas (ar maltus linų sėmenis), cinamoną ir vandenį (arba augalinį pieną). Leiskite šiam mišiniui 10 min. pabrinkti.
2. Atskirame dubenėlyje iki košelės sutrinkite bananą. Sudėkite šią košelę į išbrinkusią masę ir labai gerai išmaišykite.
3. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite plačią keptuvę, plonai patepkite aliejumi, dėkite po šaukštą tešlos, taip formuodami blynus. Kepkite iš abiejų, kol apskrus. Blynai bus plokšti ir traškūs, nes nenaudojome jokių kėliklių, jie taip pat saikingai saldūs, nes pridėtinio cukraus taip pat nėra.
4. Patiekite iškart su mėgstamais priedais.