Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šie gardūs blynai be gliuteno, o baltymų juose – rimta porcija. Metas kept!

Blynai blynams nelygūs – jie gali būti tikras saldumynas, o gali būti ir ūkiškas, sotus patiekalas. Jie tampa ir puikiu baltymų šaltiniu, jei tik parenkami tinkami ingredientai. O šįsyk blynai bus dar ir be gliuteno, išbandykit, gal tokie patiks labiau, nei miltiniai.
Avižiniai blynai be gliuteno
Avižiniai blynai be gliuteno / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų arba maltų linų sėmenų;
  • didelis žiupsnis cinamono;
  • 60 ml vandens arba augalinio „pieno“;
  • 1 didelis, prinokęs bananas;
  • aliejaus (kepimui);
  • patiekimui: klevų sirupo, mėgstamų riešutų sviesto, natūralaus jogurto, vaisių ar kt.

Gaminimas:

1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kiaušinius, ispaninio šalavijo sėklas (ar maltus linų sėmenis), cinamoną ir vandenį (arba augalinį pieną). Leiskite šiam mišiniui 10 min. pabrinkti.

2. Atskirame dubenėlyje iki košelės sutrinkite bananą. Sudėkite šią košelę į išbrinkusią masę ir labai gerai išmaišykite.

3. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite plačią keptuvę, plonai patepkite aliejumi, dėkite po šaukštą tešlos, taip formuodami blynus. Kepkite iš abiejų, kol apskrus. Blynai bus plokšti ir traškūs, nes nenaudojome jokių kėliklių, jie taip pat saikingai saldūs, nes pridėtinio cukraus taip pat nėra.

4. Patiekite iškart su mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas