Ingredientai (3 asm.):
- 1 stiklinė kefyro;
- 1 didelis kiaušinis;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- didelis žiupsnis druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis vanilinio cukraus arba 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
- kvietinių miltų tiek, kad tešla būtų riebios grietinės tirštumo;
- aliejaus (kepimui).
Pastaba: kepkite blynus vos tik užmaišysite tešlą, jos brandinti, kaip kad lietinių, nereikia. Jei laikysite bent kiek ilgiau, nebeveiks kildikliai ir blynai nebus tokie purūs.
Gaminimas:
1. Į dubenį pilkite kefyrą, muškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską, vanilę, gerai išplakite. Suberkite kepimo miltelius ir sodą, dar paplakite, kad kėlikliai gerai pasiskirstytų.
2. Po šaukštą dėkite miltus vis gerai išmaišykite, turite gauti riebios grietinės tirštumo tešlą. Tam gali prireikti 3–4 šaukštų su kaupu miltų.
3. Iki šiek tiek aukštesnės nei vidutinė kaitros įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, o kai šis įkais, šaukštu dėliokite tešlą – labai smagu, kai blynai išeina mažučiai. Tik dėliodami tešlą palikite nemažus tarpus, nes blyneliai išsipūs. Kepkite po porą minučių iš kiekvienos pusės, o tada iškart tiekite su patinkančiais priedais.