„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šie kukuliai saldžiarūgščiame padaže pranoks lūkesčius, o recepto kaulys visi

Daugybei žmonių patinka saldumo ir švelnaus rūgštumo derinys. Juk ne veltui taip mėgstamas kinų maistas – įvairiuose šios virtuvės patiekaluose galima skonėtis šiuo duetu. Išbandykite fantastišką patiekalą – mėsos kukuliukus su saldžiarūgščiu padažu ir traškiomis daržovėmis bei vaisiais. Nuostabu dar ir tai, jog jį gamindami ilgai neužgaišit!
Kukuliai ir daržovės saldžiarūgščiame padaže
Kukuliai ir daržovės saldžiarūgščiame padaže / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

kukuliams:

  • 800–900 g maltos jautienos;
  • 1 stiklinė maltų džiūvėsėlių;
  • 1 didelis svogūnas, labai smulkiai supjaustytas ar sutarkuotas;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

padažui:

  • 3 valg. šaukšt. ryžių acto;
  • 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1 stiklinė vištienos sultinio (tinka ir paruoštas iš kubelio);
  • 4 valg. šaukšt. kečupo;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • keli šaukštai ananasų skysčio (žr. žemiau – naudosime konservuotus ananasus);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kukurūzų ar bulvių krakmolo.

daržovių mišiniui:

  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais;
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos;
  • 1 raudona saldžioji paprika, supjaustyta kvadratėliais;
  • 1 žalia saldžioji paprika, supjaustyta kvadratėliais;
  • 200 g konservuotų ananasų, supjaustytų gabaliukais.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus kukuliams skirtus ingredientus. Iš gautos masės formuokite maždaug teniso kamuoliuko dydžio kukulius. Sudėkite juos ant plačios aliejumi pateptos lėkštės.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėliokite kukulius. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 min.

3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Atidėkite.

4. Didelėje keptuvėje (jei turite – wok) įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Suberkite svogūnus ir paprikas ir energingai maišydami pakepinkite didelėje kaitroje apie porą minučių, tuomet berkite česnaką ir pakepinkite 30 sek., tik kol pakvips.

5. Į keptuvę supilkite paruoštą padažą, išmaišykite, kad visos daržovės juo pasidengtų, padažas taptų blizgus ir sutirštėtų. Galiausiai sudėkite į keptuvę kukulius ir ananasų gabaliukus, pakepkite maišydami 2–3 min.

6. Tiekite su virtais ryžiais, jei patinka – pabarstę smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“